T
Tetro
Гостин
И тебе нека те Благослови...И тебе нека те благослови...
Ако ти ја познаваш, пробај кажи ни ја нам, неуките.затоа што се’уште не Ja познаваш Светлината и Мудроста на Словото БОЖЈЕ!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
И тебе нека те Благослови...И тебе нека те благослови...
Ако ти ја познаваш, пробај кажи ни ја нам, неуките.затоа што се’уште не Ja познаваш Светлината и Мудроста на Словото БОЖЈЕ!
Тебе другарче ти има префрлено телефонот. Не е лошо да си ги провериш каблите пред да го напишеш наредното мислење.
Исус шетал на земјата многу години пред да се појави Исламот како религија.
S.A Allah razi olsun kurbanKoj e toj sto treba da mi kaze koi se sistemite ako ne samite Sufiski Sejhovi ?
Ne,Allah dz.s ne doagja i potreba nema da se dokazuva na nikogo preku nekogo.Samite dela na Sufiite svedocat za nivniot stepen. Koj ke ti rece deka e prav sufija laze i zgora na toa pokvarenjak e. Ako ti kazat za nekogo deka e sufija vredi da se preispita za nego. Sufija se prepoznava po negoviot od,dvizenje,govor,strplivost,cisto srce i dusa,ponasanje,mudrost,negoviot neprekiden zikr,ne prekidno izvrsuvanje na Bozjite naredbi i obvrskite prema Boga,igniriranje na ovosvetski uzitci,antipatija prema ona sto Bog mu go zabranil....
Spiros,aman be do koga ke mesas Babi i Zabi ?
Ne mi e jasno:
Dali Bektashite pripagjaat vo Sufizam ?
Ili pak pripagjaat vo Shi'izam, odnosno vo shiitskata podgrupa Alevizam ili Twelvers(Eng.) ?
I kakov odnos i mislenje imaat drugite muslimani t.e. Sunitite(koi se najbrojni), za ovie pomali islamski rodovi/denominacii ?
Ne mi e jasno:
Dali Bektashite pripagjaat vo Sufizam ?
Ili pak pripagjaat vo Shi'izam, odnosno vo shiitskata podgrupa Alevizam ili Twelvers(Eng.) ?
I kakov odnos i mislenje imaat drugite muslimani t.e. Sunitite(koi se najbrojni), za ovie pomali islamski rodovi/denominacii ?
...
Spiros,otvori si tema za tvojata nova religija,....