Study and live in Australia/migration

• Креатор на темата Креатор на темата bobipp
  • Време на започнување Време на започнување
Студентска виза, оди во австралија, прави второ дете таму, нека се роди и понатака НИКОЈ не те дира ;) Добар адвокат одма ќе ти ја реши ситауацијата. Во мелбурн барај ја Џој Поповска.
Фала за советот, веќе и јас се решив за таа варијанта, зборував со една агентка која е регистрирана во Австралија и има лиценца за посредување за имиграција па ќе видиме како ќе биди. Планирам да аплицирам во првите месеци од идната година. Само да најдиме некој добар курс што не кошта и многу пари. :)

Фала за советот, веќе и јас се решив за таа варијанта, зборував со една агентка која е регистрирана во Австралија и има лиценца за посредување за имиграција па ќе видиме како ќе биди. Планирам да аплицирам во првите месеци од идната година. Само да најдиме некој добар курс што не кошта и многу пари. :)

Ima mnogu RTO (registered training organisation) sega sto nudat kursovi sto se na listata a ne kostaat mnogu. Najdi sto sakas da ucis i posle napravi seach RTO - toa sto sakas i cepaj. Toa ti e najlesna opcija. Znam i makedonci sto imaat takvi bizniski ama za zal samo frizerski kursovi nudat a toa od ovaa god ne e na listata :(

Здраво до сите форумџии..Јас сум нова овде па имам неколку прашања до сите Вас кои сте веќе во Австралија/Нов Зеланд.
Гледам дека некои од вас се многу упатени па би ве замолила да ми одговорите на неколку прашања.
Значи вака, со сопругот размислуваме за одење во Австралија и како што ни рекоа од агенцијата за миграција во Скопје, најдобра варијанта би била студентска виза, така што би се запишале на некој курс и со тоа имаме право на работа 20часа/неделно.
Јас сум магистер по економија и ми кажаа да се запишам на курс по сметководство, кој би чинел околу 7000$ и после тоа ќе можам да барам работа, меѓутоа ми беше кажано дека многу тешко би нашла таму работа по професија со економски факултет.
Маж ми е програмер со 2 години работно искуство па за него најверојатно би немало проблем во наоѓање на работа. Значи прашањето е дали и колку е точно тоа?
Исто така би сакала да прашам дали лесно се наоѓа некоја фирма која би те спонзорирала и на тој начин би добиле работна виза.
Ви благодарам однапред на сите.

Здраво, нова сум на форумов, и јас имам желба да се селам за Австралија, ми ја објаснија процедурата и на кој начин можам да заминам.Ке одам со студентска виза и пола работно време Имам неколку прашања во врска со студирањето таму....
Дали некој од вас во Австралија има запишано мастер студии и ако има ако може да ми објасни подетално каков е начинот на студирање, дали е тешко на факултетите односно дали се бара многу труд....

Здраво до сите форумџии..Јас сум нова овде па имам неколку прашања до сите Вас кои сте веќе во Австралија/Нов Зеланд.
Гледам дека некои од вас се многу упатени па би ве замолила да ми одговорите на неколку прашања.
Значи вака, со сопругот размислуваме за одење во Австралија и како што ни рекоа од агенцијата за миграција во Скопје, најдобра варијанта би била студентска виза, така што би се запишале на некој курс и со тоа имаме право на работа 20часа/неделно.
Јас сум магистер по економија и ми кажаа да се запишам на курс по сметководство, кој би чинел околу 7000$ и после тоа ќе можам да барам работа, меѓутоа ми беше кажано дека многу тешко би нашла таму работа по професија со економски факултет.
Маж ми е програмер со 2 години работно искуство па за него најверојатно би немало проблем во наоѓање на работа. Значи прашањето е дали и колку е точно тоа?
Исто така би сакала да прашам дали лесно се наоѓа некоја фирма која би те спонзорирала и на тој начин би добиле работна виза.
Ви благодарам однапред на сите.

Kolku lesno ili tesko se naoga rabota sve zavisi od individualecot, lokacijata I rabotnoto iskustvo. Ako anglsikiot ti e na dobro nivo i nemas mnogu rabotno iskustvo mnogu tesko ke najdes rabota ako ti e na visoko nivo I imas rabotno iskustvo relativno lesno se naoga rabota. Za programmer mozebi nesto polesno se naoga rabota no mnogu zavisi I od srekata I dali imas nekoj da te preporaca nezavisno vo koja struka se bara rabota.

Ako rabotodavecot e zadovolen od rabotnikot sekako ke gleda da te zadrzi odnosno sponzorira za viza.

I samo da te popravam edna godina studiranje ne e 7000$ tuku 15000$ bidejki edna godina ima dva semestri.[DOUBLEPOST=1413864225][/DOUBLEPOST]
Здраво, нова сум на форумов, и јас имам желба да се селам за Австралија, ми ја објаснија процедурата и на кој начин можам да заминам.Ке одам со студентска виза и пола работно време Имам неколку прашања во врска со студирањето таму....
Дали некој од вас во Австралија има запишано мастер студии и ако има ако може да ми објасни подетално каков е начинот на студирање, дали е тешко на факултетите односно дали се бара многу труд....

Vo vrska so procedurata za studentska viza mozes da se konsultiras so agent koj sve ke ti objasni.

Vo vrska so studiranjeto toa e intenzivno I sekojdenevno, ne e kampanjski kako vo MK, sekoj den se uci so mnogu prakticni trudovi I slucai I te teraat da mislis ne da bubas na pamet. Ako zaboravis kako se ucelo vo MK mnogu polesno ke se prilagodis I ke nemas problem so polaganjeto.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom