Студирање во Словенија

• Креатор на темата Креатор на темата Cayman
  • Време на започнување Време на започнување
Ima nekoj sto ne go primale dosega na fakultet vo slovenija ? Site sto gi znam site gi primale :D

Ајде бе нека поминат 2 недели да видам резултати више аман,се мрднав чекајќи !

Nervozi :D inaku stvarno znae nekoj kako gi smetaat bodovite ?

Збирот од оценките од сите предмети се дели со вкупниот број на предмети! Мене така ми пресметуваат просек на факс!

Збирот од оценките од сите предмети се дели со вкупниот број на предмети! Мене така ми пресметуваат просек на факс!
Зарем така пресметуваат просек во Словенија???

Зарем така пресметуваат просек во Словенија???

За прва година на факс каде што сум, мене на тој начин ми пресметаа просек!
Тоа не значи дека е така, само давам пример, дека мене така ми пресметаа!

За прва година на факс каде што сум, мене на тој начин ми пресметаа просек!
Тоа не значи дека е така, само давам пример, дека мене така ми пресметаа!
A maturata ?

Дали ако не те примат те информираат ?

Дали ако не те примат те информираат ?

Издржи :) ајде, уште само 2 недели! И да, нормално дека ќе те известат ако не си примен! Само ти не секирајсе, зошто тоа не е можно! :)

Здраво дечки :)
Нова сум на форумов, но ја пратам темава веќе некое време.
Јас имам некои други прашања, се надевам ќе може некој да ми помогне со информации.
Имам завршено Медицински факултет кај нас и ме интересира за нострификација во Словенија. Најдов доста информации на нивните страни и собирам документи. Е сега она што го најдов е дека од лани имаат донесено некој нов закон
http://www.arhiv.mvzt.gov.si/si/delovna_podrocja/enic_naric_center_slovenija/ugotavljanje_enakovrednosti_za_regulirane_poklice/

со кој веќе нема да може да се нострифицира диплома (барем колку што разбрав). Прашањето ми е дали после Декември годинава воопшто нема да може да се аплицира за нострификација или условите ќе бидат променети?

За сега тоа, да не одолговлекувам :)
Поздрав и благодарам однапред за инфо :)

Врска неам.. :D
бодовите од средно мислам оти таму се пресметуват обратно
матура 60 поени максимум, оценките од 1-4 40 поени максимум, значи обратно од тука
пробај пресметај ги, разгледај го смерот шо сакаш да се запишеш колку странци ке примаат и според популарноста на факултето процени дали ќе бидеш примен. значи ако имаш помалку од 99 не ти препорачувам да пробуваш на медицина, исто за програмирање ти требат мн поени, 96 минимум некаде, а за електро/машински/градежен слободно ќе влезеш

Мене ме интересира какви документи ми требаат, и кога и каде истите да ги поддам за да си ја продолжам својота дозвола за привремен престој во Словенија?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom