Студирање во Словенија

Член од
14 јуни 2012
Мислења
22
Поени од реакции
0
Ima nekoj sto ne go primale dosega na fakultet vo slovenija ? Site sto gi znam site gi primale :D

Memento Mori

Yeah science, bitch!
Член од
24 август 2009
Мислења
1.132
Поени од реакции
1.562
Ајде бе нека поминат 2 недели да видам резултати више аман,се мрднав чекајќи !

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
Збирот од оценките од сите предмети се дели со вкупниот број на предмети! Мене така ми пресметуваат просек на факс!

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Збирот од оценките од сите предмети се дели со вкупниот број на предмети! Мене така ми пресметуваат просек на факс!
Зарем така пресметуваат просек во Словенија???

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
Зарем така пресметуваат просек во Словенија???
За прва година на факс каде што сум, мене на тој начин ми пресметаа просек!
Тоа не значи дека е така, само давам пример, дека мене така ми пресметаа!

Член од
14 јуни 2012
Мислења
22
Поени од реакции
0
За прва година на факс каде што сум, мене на тој начин ми пресметаа просек!
Тоа не значи дека е така, само давам пример, дека мене така ми пресметаа!
A maturata ?

Memento Mori

Yeah science, bitch!
Член од
24 август 2009
Мислења
1.132
Поени од реакции
1.562
Дали ако не те примат те информираат ?

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
Дали ако не те примат те информираат ?
Издржи :) ајде, уште само 2 недели! И да, нормално дека ќе те известат ако не си примен! Само ти не секирајсе, зошто тоа не е можно! :)

Член од
23 август 2012
Мислења
1
Поени од реакции
0
Здраво дечки :)
Нова сум на форумов, но ја пратам темава веќе некое време.
Јас имам некои други прашања, се надевам ќе може некој да ми помогне со информации.
Имам завршено Медицински факултет кај нас и ме интересира за нострификација во Словенија. Најдов доста информации на нивните страни и собирам документи. Е сега она што го најдов е дека од лани имаат донесено некој нов закон
http://www.arhiv.mvzt.gov.si/si/delovna_podrocja/enic_naric_center_slovenija/ugotavljanje_enakovrednosti_za_regulirane_poklice/

со кој веќе нема да може да се нострифицира диплома (барем колку што разбрав). Прашањето ми е дали после Декември годинава воопшто нема да може да се аплицира за нострификација или условите ќе бидат променети?

За сега тоа, да не одолговлекувам :)
Поздрав и благодарам однапред за инфо :)

Член од
7 март 2009
Мислења
74
Поени од реакции
8
Врска неам.. :D
бодовите од средно мислам оти таму се пресметуват обратно
матура 60 поени максимум, оценките од 1-4 40 поени максимум, значи обратно од тука
пробај пресметај ги, разгледај го смерот шо сакаш да се запишеш колку странци ке примаат и според популарноста на факултето процени дали ќе бидеш примен. значи ако имаш помалку од 99 не ти препорачувам да пробуваш на медицина, исто за програмирање ти требат мн поени, 96 минимум некаде, а за електро/машински/градежен слободно ќе влезеш

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
Мене ме интересира какви документи ми требаат, и кога и каде истите да ги поддам за да си ја продолжам својота дозвола за привремен престој во Словенија?

Kajgana Shop

На врв Bottom