Студирање/учење на два факултета/две средни училишта

• Креатор на темата Креатор на темата rossonerka
  • Време на започнување Време на започнување

Дали би студирале/учеле на два факултета/ две средни училишта?

• Вкупно гласачи
    69
Bi se zapisala na dva fakulteti so sigurnost da bea poinakvi uslovite, odnosno da ne se plakase na dvata participacija.
od ednostavna pricina so sakam da naucam mnogu, odnosno me interesiraat razlicni sveri kako na primer se dvoumam za informatika ili gastronomija a vo opcija mi vleguvaat i nekoi drugi kako arhitektura. I sekako tesko bi se postignalo, no ne mora da se zavrsi istovremeno. i moram da priznaam deka e navistina primamlivo ova studirane na dva fakulteti(barem za mene). imeno, voopsto ne me bendisuvaat uslovite so gi nudat fakultetite(vo sekoja smisla). pred se me nervira faktot so se uci vo poveke fakulteti 80 procenti teorija, a nema skoro nikakva praksa, odnosno sto studentite ne se voopsto aktivni odnosno ne se motivirani od strana na fakultetite( bi trebalo da se raboti vo pomali grupi od 20 studenti). pa mozebi bi bile pointeresni fakultetite voopsto.
Zboruvam za rabota slicna na rabotilnica(dokolku nekoj bil del od nekoja rabotilnica bi razbral poubavo so sakam da kazam. :toe:

За две средни ке кажам само едно НЕ. А за факултети и самиот размислувам за тоа но најверојатно го немам капацитетот за два факултети наеднаш

Да зошто да не:helou: Две средни не сум завршила ама за два факултета можеби би пробала:helou:И онака сум ајнштајн се можам:baeh::helou: Сега сум на фон а кога ќе го завршам ќе видиме...:baeh::helou:

Абе факултет не е мала работа .. ако сакаш да бидеш просечен студент тогаш и можиш два факултети да запишеш ама доколку сакаш да се истакниш како добар студент и добро да ја совладаш материјата која подоцна би требало да ти обезбеди работно место тогаш логички е да се посветиш на факултетот .. Еден .. не два .
Ако некогаш сакам на два факултети тогаш сигурно ќе ги земам едно по друго а не два истовремено :smir:

Абе факултет не е мала работа .. ако сакаш да бидеш просечен студент тогаш и можиш два факултети да запишеш ама доколку сакаш да се истакниш како добар студент и добро да ја совладаш материјата која подоцна би требало да ти обезбеди работно место тогаш логички е да се посветиш на факултетот

Ако некој е ајнштајн(како на пр ја:))може да оди и на два факултета:helou:

Ако некогаш сакам на два факултети тогаш сигурно ќе ги земам едно по друго а не два истовремено :smir:

Па за вака ти зборам дека би можела:helou:

Имам вујко кој има 4 факултети,последниот го заврши пред некоја година,а првите 2 ги учел одеднаш и плус работал а другите 2 посебно.Денеска е заменик директор во едно Средно скопско училиште,му беше понудено и за директор но одби од негови приватни причини :)

Имам вујко кој има 4 факултети,последниот го заврши пред некоја година,а првите 2 ги учел одеднаш и плус работал а другите 2 посебно.Денеска е заменик директор во едно Средно скопско училиште,му беше понудено и за директор но одби од негови приватни причини :)

Секој со своето хоби

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom