Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Абе ајде што се толку плашите вие со сите 5ки или по две-три 4ки што имате)) .:smir:
Јас 1 и 2год поминав со 4ка а имам во план психологија ако не се премислам до 20 август![]()
Никаде не спомнав државна јас зашто и не очекувамхаххаха абе убаво е да си планираш
и јас не се плашам дали ќе ме примат на факултет...не знам дали во државна квота ќе ме примат.
а ти ако си поминала 2 години со 4ка, не знам дали треба да очекуваш за во државна...сеа не знам како идат тие работи дали воопшто ќе те примат. со среќа![]()
Никој не би знаел да ти каже зашто никој не може да предвиди какви оцени имаат тие што ќе аплицираат.па...според ова какви ми се шансите? ве молам пишете..
поздрав![]()
На психологија има еден уписен рок, првиот.Абе ајде што се толку плашите вие со сите 5ки или по две-три 4ки што имате)) .:smir:
Јас 1 и 2год поминав со 4ка а имам во план психологија ако не се премислам до 20 август![]()
Не е проблем, ќе ти ги сметаат оцените по стара програма.Јас планирам оваа година да се запишам психологија,но матурирав пред 5 год.Не би било проблем да ме примат,нели?А и успехот во средно не ми беше толку голем.
A кога е првиот уписен рок?Не е во Август.Мене ми рекоа дека е во Август првиот.Но на Државниот Универзитет во Тетово.На психологија има еден уписен рок, првиот.
Во Август нема.
A кога е првиот уписен рок?Не е во Август.Мене ми рекоа дека е во Август првиот.Но на Државниот Универзитет во Тетово.
Или нема врска?
Сега видов на страната на ДТУ.Првиот уписен рок е од 17-20 Август.Вориот од 2-4 Септември.Има и трет од 13-15 Септември.Е тоа не знам дали има врска, а не ни знам кога се уписните рокови.
Само информацја беше за во случај некој да сака во 2 уписен рок.
Распрашај си се поубаво
Едит: зашо толку касно прв уписен?Нашите беа во јули мислам.....
Никој не би знаел да ти каже зашто никој не може да предвиди какви оцени имаат тие што ќе аплицираат.
Може ќе бидат со сите 5ки, може ќе бидат со 2ки.
Никаде не спомнав државна јас зашто и не очекувам:smir:
Како и да е, со среќа и на тебе.)
Да не се сфатиме погрешно, не реков дека се запишуваат со 2киоукеј, фала!
мислев за општо какви се запишуваат, ама ако има и такви и такви.. претпоставувам се е работа на среќа
--- надополнето ---
фала!
а иначе, јас мислев дека све одлични се запишуваат на психологија затоа така ти пишав. ама ако иаме среќа да се запишат со 2ки може имаш шанси и за во државна:smir:
Може ќе бидат со сите 5ки, може ќе бидат со 2ки.
Да не се сфатиме погрешно, не реков дека се запишуваат со 2кине е ни работа на среќа.
На психологија претежно примаат ученици со високи оценки, се бара висок просек. Инсистираат професрите на тоа да студентите имаат високи оценки, висока интелигенција итн.
Ќе ве тераат да се чувствувате супериорни и одбрани
Како и да е, не можам да ти кажам какви ти се шансите, особено кога е во прашање државна/приватна квота.
Јас немав високи оценки по сите предмети ама пак ме примија. Сепак, бев по стара прогрма каде што не полагавме матура и бодовите ми ги сметаа на друг начин.
Така што не можам да ти кажам од искуство..
Ама не се секирај многу, примаат околу 90 студенти годишно...
Инаку, сега разбрав дека наскоро ќе излезе огласот во весник па ќе си пресметаш што и како. А и почекај да видиш што бодови/оценки ќе имаш од матурата.