Студирам психологија

• Креатор на темата Креатор на темата Magde.
  • Време на започнување Време на започнување
луѓе јас сакам да се запишам на психологија
сеа сум 4та година медицина, одлична сум сите години, се на се иам 5 4ки у сите 4 години. матура уште не сме полагале, се надевам ќе испадне како што треба. иам избрано општо образовен- биологија, екстерни македонски и англиски, и проектна психологија.
колку ги гледаат оцените од матурата и кои предмети ми се важни за во државна квота?
колку што прочитав претходно, нешто сте пишале биологија,математика,македонски. мат и мак иам 5ки сите 4 год. а био 3 год 5ка и една 4ка
па...според ова какви ми се шансите? ве молам пишете..
поздрав :)

Абе ајде што се толку плашите вие со сите 5ки или по две-три 4ки што имате :))) .:smir:
Јас 1 и 2год поминав со 4ка а имам во план психологија ако не се премислам до 20 август :)

Јас планирам оваа година да се запишам психологија,но матурирав пред 5 год. :) Не би било проблем да ме примат,нели?А и успехот во средно не ми беше толку голем.

Абе ајде што се толку плашите вие со сите 5ки или по две-три 4ки што имате :))) .:smir:
Јас 1 и 2год поминав со 4ка а имам во план психологија ако не се премислам до 20 август :)

хаххаха абе убаво е да си планираш :)
и јас не се плашам дали ќе ме примат на факултет...не знам дали во државна квота ќе ме примат.
а ти ако си поминала 2 години со 4ка, не знам дали треба да очекуваш за во државна...сеа не знам како идат тие работи дали воопшто ќе те примат. со среќа :)

хаххаха абе убаво е да си планираш :)
и јас не се плашам дали ќе ме примат на факултет...не знам дали во државна квота ќе ме примат.
а ти ако си поминала 2 години со 4ка, не знам дали треба да очекуваш за во државна...сеа не знам како идат тие работи дали воопшто ќе те примат. со среќа :)
Никаде не спомнав државна јас зашто и не очекувам :toe: :smir:
Како и да е, со среќа и на тебе. :))

па...според ова какви ми се шансите? ве молам пишете..
поздрав :)
Никој не би знаел да ти каже зашто никој не може да предвиди какви оцени имаат тие што ќе аплицираат.
Може ќе бидат со сите 5ки, може ќе бидат со 2ки.

На психологија има еден уписен рок, првиот.
Во Август нема.

Јас планирам оваа година да се запишам психологија,но матурирав пред 5 год. :) Не би било проблем да ме примат,нели?А и успехот во средно не ми беше толку голем.
Не е проблем, ќе ти ги сметаат оцените по стара програма.

На психологија има еден уписен рок, првиот.
Во Август нема.
A кога е првиот уписен рок?Не е во Август.Мене ми рекоа дека е во Август првиот.Но на Државниот Универзитет во Тетово.
Или нема врска?

A кога е првиот уписен рок?Не е во Август.Мене ми рекоа дека е во Август првиот.Но на Државниот Универзитет во Тетово.
Или нема врска?

Е тоа не знам дали има врска, а не ни знам кога се уписните рокови.
Само информацја беше за во случај некој да сака во 2 уписен рок.
Распрашај си се поубаво :)

Едит: зашо толку касно прв уписен?Нашите беа во јули мислам.....

Е тоа не знам дали има врска, а не ни знам кога се уписните рокови.
Само информацја беше за во случај некој да сака во 2 уписен рок.
Распрашај си се поубаво :)

Едит: зашо толку касно прв уписен?Нашите беа во јули мислам.....
Сега видов на страната на ДТУ.Првиот уписен рок е од 17-20 Август.Вориот од 2-4 Септември.Има и трет од 13-15 Септември.

Јас на првиот уписен мислев, од 20ти август колку сум јас (не)информирана ама така не известија.:smir: А како што знам пред 2 години беа порано ако не грешам.

Никој не би знаел да ти каже зашто никој не може да предвиди какви оцени имаат тие што ќе аплицираат.

оукеј, фала! :)
мислев за општо какви се запишуваат, ама ако има и такви и такви.. претпоставувам се е работа на среќа :)

--- надополнето ---

Никаде не спомнав државна јас зашто и не очекувам :toe: :smir:
Како и да е, со среќа и на тебе. :))

фала!
а иначе, јас мислев дека све одлични се запишуваат на психологија затоа така ти пишав. ама ако иаме среќа да се запишат со 2ки може имаш шанси и за во државна :) :smir:

оукеј, фала! :)
мислев за општо какви се запишуваат, ама ако има и такви и такви.. претпоставувам се е работа на среќа :)

--- надополнето ---

фала!
а иначе, јас мислев дека све одлични се запишуваат на психологија затоа така ти пишав. ама ако иаме среќа да се запишат со 2ки може имаш шанси и за во државна :) :smir:
Да не се сфатиме погрешно, не реков дека се запишуваат со 2ки :) не е ни работа на среќа.
На психологија претежно примаат ученици со високи оценки, се бара висок просек. Инсистираат професрите на тоа да студентите имаат високи оценки, висока интелигенција итн.
Ќе ве тераат да се чувствувате супериорни и одбрани :)
Како и да е, не можам да ти кажам какви ти се шансите, особено кога е во прашање државна/приватна квота.
Јас немав високи оценки по сите предмети ама пак ме примија. Сепак, бев по стара прогрма каде што не полагавме матура и бодовите ми ги сметаа на друг начин.
Така што не можам да ти кажам од искуство..
Ама не се секирај многу, примаат околу 90 студенти годишно...
Инаку, сега разбрав дека наскоро ќе излезе огласот во весник па ќе си пресметаш што и како. А и почекај да видиш што бодови/оценки ќе имаш од матурата.

јас тука сфатив дека може и со двојки да има,ама може и симболично си го мислела тоа, као дека не мора сите одлични да се запишат. :)

--- надополнето ---

Да не се сфатиме погрешно, не реков дека се запишуваат со 2ки :) не е ни работа на среќа.
На психологија претежно примаат ученици со високи оценки, се бара висок просек. Инсистираат професрите на тоа да студентите имаат високи оценки, висока интелигенција итн.
Ќе ве тераат да се чувствувате супериорни и одбрани :)
Како и да е, не можам да ти кажам какви ти се шансите, особено кога е во прашање државна/приватна квота.
Јас немав високи оценки по сите предмети ама пак ме примија. Сепак, бев по стара прогрма каде што не полагавме матура и бодовите ми ги сметаа на друг начин.
Така што не можам да ти кажам од искуство..
Ама не се секирај многу, примаат околу 90 студенти годишно...
Инаку, сега разбрав дека наскоро ќе излезе огласот во весник па ќе си пресметаш што и како. А и почекај да видиш што бодови/оценки ќе имаш од матурата.

иначе сепак фала за информацииве. а јас имам слушнато дека конкурсот е веќе поминат, можеби пред месец дена. дека сум го пропуштила. и затоа сум малце ко изгубена се распрашувам. ама штом не бил излезен, добро е. да не знаеш од прилика кога ќе излезе случајно? да знам да не заборавам да си земам :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom