Студентски домови

• Креатор на темата Креатор на темата *OSS*
  • Време на започнување Време на започнување
Како што знам сабајлето проверив во 8 часот неамше, после кај 11 веќе беа ставени.
Зборувам за преелиминарните за студентите од повисоките години,беа објавени најпрвин на mon.gov.mk во 2 часот по полноќ ,а на smestuvanje.mon.gov.mk беа објавени околу 11 часот.Затоа подобро чекај ги резултатите на страната на министерството,таму најпрвин ги објавуваат.

Интернет има во студентскиве? Брзина колку? Стабилен е?
Фала на одвоеното време :D

Абе зашто идентификациониот број од елек. пријава го пишува во потребни документи ? ке треба некаде да се пополни (шо не сретнав) или треба таа страна да се испринта со податоците ?

излегоа конечните и со усул на страната :icon_lol:

Абе зашто идентификациониот број од елек. пријава го пишува во потребни документи ? ке треба некаде да се пополни (шо не сретнав) или треба таа страна да се испринта со податоците ?

http://www.smestuvanje.mon.gov.mk/apliciraj/faq

Најчесто Поставувани Прашања

6. Дали морам да го испечатам идентификациониот број?
Доколку немате принтер, идентификациониот број може и да го запишете, а истиот ќе треба да го доставите со целокупната документација наведена во Конкурсот.

да не знае некој колку е оддалечена најблиската читална од стив? и ако има некој на машински да ми каже како е :D

да не знае некој колку е оддалечена најблиската читална од стив? и ако има некој на машински да ми каже како е :D
Читална имаш во земјоделски и шумарски на 2 минути до Стив, ама работи до 8 саат. После 8 ќе се снаоѓаш.

јас сум на електро..
Ако си на Машински, можеш да учиш во читалната долу , потоа во Градска библиотека, во ГТЦ... тие ти се на пат до стив ... мислам дека и во универзитетската библиотека има, а и горе на ПМФ ако има слободни училници можеш да ги користиш...

абе нз шо си се исплашил дека Стив .. си се собирате 2 - 3 колеги/колешки и одите во една соба се затварате и учите ...

Читална имаш во земјоделски и шумарски на 2 минути до Стив, ама работи до 8 саат. После 8 ќе се снаоѓаш.
а универзитетската читална каде се наоѓа и до колку работе?
--- надополнето: 31 август 2012 во 00:37 ---
јас сум на електро..
Ако си на Машински, можеш да учиш во читалната долу , потоа во Градска библиотека, во ГТЦ... тие ти се на пат до стив ... мислам дека и во универзитетската библиотека има, а и горе на ПМФ ако има слободни училници можеш да ги користиш...

абе нз шо си се исплашил дека Стив .. си се собирате 2 - 3 колеги/колешки и одите во една соба се затварате и учите ...
епа незнам како е прва година ми е бруцош сум а секаде пише дека стив е повеќе дискотека и забавен парк одколку студентски дом :D

Автобуски линии од Железничка или Центар до Карпош од сабајле кога има знае ли некој ? И потоа од Карпош или Центар до Пелагонија студентскиот..

некој да не е бил во студентскиот дом ОАЗА во Штип... како е таму? дали има вц во секоја соба или на спрат....??

а универзитетската читална каде се наоѓа и до колку работе?

епа незнам како е прва година ми е бруцош сум а секаде пише дека стив е повеќе дискотека и забавен парк одколку студентски дом :D
Бев ја у една лани ваљда универзитетска е, некаде кај градежен факултет. Работеше од 8 сабајле секој ден и преку ноќ, сабота само до 19,30, ама за време на колоквиумски може и да не начекаш место.

Бев ја у една лани ваљда универзитетска е, некаде кај градежен факултет. Работеше од 8 сабајле секој ден и преку ноќ, сабота само до 19,30, ама за време на колоквиумски може и да не начекаш место.
таа е градска библиотека браќа Миладиновски..
универзитетската библиотека ти е наспроти зградата на универзитетот (тие таму филозовски, филолошки шшто се факултетиве)

Мхм, веруј само дека ќе најдеш празна соба у Стив (y) А и да се најде таква, еднаш у 3 месеци, пак нема да можеш од галамата по ходници да учиш. Факт е дека за луѓе што се навикнати да учат во тишина, Стив е невозможно место за учење. За среќа постојат читални.

Патем, честитки до сите што ги има на конечната листа.

Мхм, веруј само дека ќе најдеш празна соба у Стив (y) А и да се најде таква, еднаш у 3 месеци, пак нема да можеш од галамата по ходници да учиш. Факт е дека за луѓе што се навикнати да учат во тишина, Стив е невозможно место за учење. За среќа постојат читални.

Патем, честитки до сите што ги има на конечната листа.
мене ме нема нигде и пак се надевам на стив :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom