Студентски домови

• Креатор на темата Креатор на темата *OSS*
  • Време на започнување Време на започнување
Кога точно се уписите во студентски за бруцоши, и точно кои документи треба да се поднесуваат ? Итно ми треба, не е за мене за другар ми е..

тука кога започнува пријавувањето

http://www.raspredelba.gov.mk/Pages/student/mk/default.aspx

тука за домументите

http://www.raspredelba.gov.mk/Pages/student/mk/ApplicationDocuments.aspx

Секој студент потребно е да ги достави следните документи:

Копија од свидетелства за завршена I, II, III и IV година средно образование заверени на нотар;
Копија од диплома за завршено средно образование заверена на нотар;
Потврда за редовен студент од факултет на кој е запишан кандидатот;
Потврда за семејно-материјалната положба на студентот, односно неговото семејство;
Потврда за редовност во учењето на учениците и студентите, членови на семејството;
Потврда за висината на последната исплатена нето месечна плата за секој член во семејството, за пензионерите потребно е чек од последната исплатена пензија, а за невработените потврда од соодветен орган;
Студентите - брачни другари, потребно е да достават извод од матична книга на венчаните;
Изјава од родител - старател за целосно подмирување на трошоците за сместување и исхрана.
Копија од уверение за државјансто на Република Македонија.

Десно има четири документи кои треба да се симнат, испечатат и пополнат.

гоце и кузман нема за бруцоши?:(:icon_neut сега гледам она за онлине пријавување ги нема нив во избор :S

^ Нема во Гоце и Кузман за бруцоши, отсекогаш било така.

Дали ние женските можеме да се пријавиме за во Стив за во машката зграда??

Дали ние женските можеме да се пријавиме за во Стив за во машката зграда??

Пробај пријави се, не верувам дека ќе ти излезе грешка на крај кога ќе кликнеш на „прати ја пријавата“. Ако излезе ќе ја смениш со женска.
Инаку има женски што седат таму, а и со врски истото се средува.

Ајдеее бруцоши на пријавување. Јас се пријавив за во Пелагонија па со малку среќа ќе делам соба со некого за првпат по 5 години.....

Супер е да се сместиш во студентски дом. Под услов Бер Грилс да ти е цимер. Во друг случај, тешко е!

Ајдеее бруцоши на пријавување. Јас се пријавив за во Пелагонија па со малку среќа ќе делам соба со некого за првпат по 5 години.....

Ќе делиш соба со неколкумина сга дали ќе биде со тројца или четворица зависи од среќата :)

bear_gryls_0024_470x350.jpg

Ајде утре ќе аплицирам за Пелагонија, ќе ме примат ваљда, ќе ме примат. 100% ;)

Dali moze da bidam informirana dokolku nekoj prodava mesto vo nekoj od studenskite domovi?
Blagodaram odnapred!

ne,neznaev...imam slusnato deka studenti koj dobile mesta gi preprodavaat,a neznaev deka e nelegalno....
Se izvinuvam,navistina neznaev...

ne,neznaev...imam slusnato deka studenti koj dobile mesta gi preprodavaat,a neznaev deka e nelegalno....
Se izvinuvam,navistina neznaev...

Ако те фатат ќе останиш и без соба и без пари, немој да сметаш на тоа дека тој што ти го продал местото дека ќе ти ги врати парите. Ако ти се исплаќа пробај да ризикуваш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom