Студентски домови

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Кога точно се уписите во студентски за бруцоши, и точно кои документи треба да се поднесуваат ? Итно ми треба, не е за мене за другар ми е..
тука кога започнува пријавувањето

http://www.raspredelba.gov.mk/Pages/student/mk/default.aspx

тука за домументите

http://www.raspredelba.gov.mk/Pages/student/mk/ApplicationDocuments.aspx

Секој студент потребно е да ги достави следните документи:

Копија од свидетелства за завршена I, II, III и IV година средно образование заверени на нотар;
Копија од диплома за завршено средно образование заверена на нотар;
Потврда за редовен студент од факултет на кој е запишан кандидатот;
Потврда за семејно-материјалната положба на студентот, односно неговото семејство;
Потврда за редовност во учењето на учениците и студентите, членови на семејството;
Потврда за висината на последната исплатена нето месечна плата за секој член во семејството, за пензионерите потребно е чек од последната исплатена пензија, а за невработените потврда од соодветен орган;
Студентите - брачни другари, потребно е да достават извод од матична книга на венчаните;
Изјава од родител - старател за целосно подмирување на трошоците за сместување и исхрана.
Копија од уверение за државјансто на Република Македонија.
Десно има четири документи кои треба да се симнат, испечатат и пополнат.

Член од
12 мај 2007
Мислења
32
Поени од реакции
1
гоце и кузман нема за бруцоши?:(:icon_neut сега гледам она за онлине пријавување ги нема нив во избор :S

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
^ Нема во Гоце и Кузман за бруцоши, отсекогаш било така.

Cruela DeVill

THE BEST DAMN THING
Член од
15 август 2008
Мислења
222
Поени од реакции
14
Дали ние женските можеме да се пријавиме за во Стив за во машката зграда??

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Дали ние женските можеме да се пријавиме за во Стив за во машката зграда??
Пробај пријави се, не верувам дека ќе ти излезе грешка на крај кога ќе кликнеш на „прати ја пријавата“. Ако излезе ќе ја смениш со женска.
Инаку има женски што седат таму, а и со врски истото се средува.

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.276
Поени од реакции
2.283
Ајдеее бруцоши на пријавување. Јас се пријавив за во Пелагонија па со малку среќа ќе делам соба со некого за првпат по 5 години.....

T

the Carpenter

Гостин
Супер е да се сместиш во студентски дом. Под услов Бер Грилс да ти е цимер. Во друг случај, тешко е!

Член од
8 април 2010
Мислења
1.182
Поени од реакции
281
Ајдеее бруцоши на пријавување. Јас се пријавив за во Пелагонија па со малку среќа ќе делам соба со некого за првпат по 5 години.....
Ќе делиш соба со неколкумина сга дали ќе биде со тројца или четворица зависи од среќата :)

M

Mario Gómez

Гостин
Ајде утре ќе аплицирам за Пелагонија, ќе ме примат ваљда, ќе ме примат. 100% ;)

Член од
23 август 2010
Мислења
2
Поени од реакции
0
Dali moze da bidam informirana dokolku nekoj prodava mesto vo nekoj od studenskite domovi?
Blagodaram odnapred!

Член од
23 август 2010
Мислења
2
Поени од реакции
0
ne,neznaev...imam slusnato deka studenti koj dobile mesta gi preprodavaat,a neznaev deka e nelegalno....
Se izvinuvam,navistina neznaev...

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
ne,neznaev...imam slusnato deka studenti koj dobile mesta gi preprodavaat,a neznaev deka e nelegalno....
Se izvinuvam,navistina neznaev...
Ако те фатат ќе останиш и без соба и без пари, немој да сметаш на тоа дека тој што ти го продал местото дека ќе ти ги врати парите. Ако ти се исплаќа пробај да ризикуваш.

Kajgana Shop

На врв Bottom