Студентски домови

• Креатор на темата Креатор на темата *OSS*
  • Време на започнување Време на започнување
не те зафркавам ништо, јас се вселив на 2ри не сум бруцош али сум ослободен од плаќање како студент со починат родител, ги однесов сите останати документи и носев една меница и изјава од старите пополнета од жиранти (за секој случај). Ми дадоа изјава и вика да ја донесеш до крајот на месецов пополнета изјавата со печати и тн плус 2 меници пополнети

Е тогаш да си прашам и јас најубаво, мене не ми земаа ништо ниту меници ниту жиранти.

Добро, ме интересира дали ќе има повторен конкурс за бруцошите кои не се примени во студентски и оние кои чекале втор и трет уписен рок на факултет поради тоа што не биле примени во првиот, или на пр. аплицирале во Бугарија, па не биле примени? Бидејќи никој ништо не кажува, веб страната на министерството не ја ни отвора моментално и ова е едноставно смешно веќе...
Исто, ако што гледам има доста слободни места во повеќето студентски, а голем број на бруцоши не се примени...

Има слободни места во студентските зошто за студентите од повисоките години има повторен конкурс зошто на првиот не се пополнија местата, а од вториот конкурс сеуште не е излезена листата на примени студенти. Бруцоши мислам дека примаат околу 20% во секој студентски и тој број најверојатно се пополни па затоа нема уште еден конкурс за бруцоши.

Е како 20%, кога гледам во некои студентски само 6% од слободните места се пополнети со бруцоши во првиот рок...?

Добро, ме интересира дали ќе има повторен конкурс за бруцошите кои не се примени во студентски и оние кои чекале втор и трет уписен рок на факултет поради тоа што не биле примени во првиот, или на пр. аплицирале во Бугарија, па не биле примени? Бидејќи никој ништо не кажува, веб страната на министерството не ја ни отвора моментално и ова е едноставно смешно веќе...
Исто, ако што гледам има доста слободни места во повеќето студентски, а голем број на бруцоши не се примени...

Нема да има повторен конкурс за бруцоши.
Како прво вселувањето би било мнооогу касно,додека се разгледаат документите може и на први октомври, а како второ јас колку што видов по списоците пополнети се сите предвидени места за бруцоши.
И воопшто не е смешно, ако веќе си аплицирал за надвор си требало да бидеш свесен за ризикот ако те одбијат,никој не е должен да отвара нови конкурси по потреба.

Нема да има повторен конкурс за бруцоши.
Како прво вселувањето би било мнооогу касно,додека се разгледаат документите може и на први октомври, а како второ јас колку што видов по списоците пополнети се сите предвидени места за бруцоши.
И воопшто не е смешно, ако веќе си аплицирал за надвор си требало да бидеш свесен за ризикот ако те одбијат,никој не е должен да отвара нови конкурси по потреба.

НЕ сум аплицирал за надвор, а и одличен сум. Велам дека е смешно поради тоа што во министерство никој не се јавува, веб страната не ја отвараше едно два дена, а единствениот "артикл" во кој пишуваше за поднесување приговор е избришан од страната, сега кога ја отвара.

Е како 20%, кога гледам во некои студентски само 6% од слободните места се пополнети со бруцоши во првиот рок...?

Не зафркавај по која формула ги најде тие 6% ? Баш видов во Кузман има 90+ бруцоши.

Оаза, Штип - 15 бруцоши од 112 легла; Орде Чопела, Прилеп - 10 бруцоши од 335 легла; Никола Карев, Охрид - 13 бруцоши од 231 легло.
За Кузман не знам, но знам дека голем број на бруцоши не се примени во горенаведените студентски домови, иако сеуште има слободни легла. Ако на некој му фалеле документи (што референтот требало да нагласи), можеле барем да ги известат за да ги достават.

Има некој примен во Гоце што добил место во Г а сака да се премести во А или обратно? Ако има таков нека ми пише приватна порака :)

Dali utre moze da dobijam soba vo pelagonija bez ziranti????????

Да , таму ти даваат нов лист за жиранти рокот е до 30 септември за доставување , со плус пополнети меници од жирантите .

Да , таму ти даваат нов лист за жиранти рокот е до 30 септември за доставување , со плус пополнети меници од жирантите .

Ова некако збунувачки ми е, само за Пелагонија даваат нов лист за жиранти или и за другиве студентски ? о_О

Ова некако збунувачки ми е, само за Пелагонија даваат нов лист за жиранти или и за другиве студентски ? о_О

Па другар за другиве незнам за Пелагонија даваат.

Ова за жирантите мислам дека целата работа е околу изјавите , во предходните листови нестоеше име и презиме на тој на кого му зе даваат жирантите, ниту место на живеење ниту матичен број . Сега во новиов ги има овие работ со тоа што само изјавата е променета изгледа некој јако ги зезнал па се опаметиле :D

Уште едно прашање... фотокопии од лични карти од кој треба да се однесат?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom