Студентски домови

• Креатор на темата Креатор на темата *OSS*
  • Време на започнување Време на започнување
не те зафркавам ништо, јас се вселив на 2ри не сум бруцош али сум ослободен од плаќање како студент со починат родител, ги однесов сите останати документи и носев една меница и изјава од старите пополнета од жиранти (за секој случај). Ми дадоа изјава и вика да ја донесеш до крајот на месецов пополнета изјавата со печати и тн плус 2 меници пополнети
никои други посебни услови освен починат родител?

Dali nekoj znae tocno koi dokumenti se potrebni za smestuvanje vo studentskiot dom Goce Delcev?
I dali kako ziranti mozat da bidat lica koi se penzioneri???

Mе интересира дали е можна замена од студентски во студентски? Јас сум бруцош и сум приман во Кузман но требаше во Стив.Некој заитнересиран од Стив да премине во Кузман т.е да се замени? Мислам дали е тоа воопшто можно или ??

Не се заблагодарив на одговорите на @јас_сум_џинџер.... ти благодаррам :D

Некој бруцош што ќе се вселува во Стив вторник ? :)

Некој бруцош за во пелагонија којшто нема цимери ?

Некој бруцош за во пелагонија којшто нема цимери ?

небарај тука цимери таму тие че ти најдат :)
Гледај ко че појдиш собата да ти е арна остај другото ќе се среди понатаму.

Зарем има и полоши соби ?

има страната од кај главната улица (од кај економското) се полоши, назад кон зградата кај Рептил се подобри.

Имам неколку прашања ако може да ми одговорете...Двете трансакциони сметки што ги ставивте се исти за сите студентски така ?
Месечната рата со нив треба да се уплати и на која сметка? Потврдата за жиранти целосно ја потполнува секретарот на фирмата во која се вработени жирантите?

Имам неколку прашања ако може да ми одговорете...Двете трансакциони сметки што ги ставивте се исти за сите студентски така ?
Месечната рата со нив треба да се уплати и на која сметка? Потврдата за жиранти целосно ја потполнува секретарот на фирмата во која се вработени жирантите?

Исти се за сите освен за Пелагонија.
За месечната рата ќе ти дает посебни уплатници таму на лице место.
А потврдата можиш ти да си ја пополниш,таму само печат да ти дадат.

Не видов дека некој претходно ги има објавено сликите, но како и да е, овие планираат ептен да ги скратат задоволствата на студентите. Пред се, не е ова интернат за средношколци. Е сега колку ќе траат овие мерки е знак прашање и трпение на студентите. Но 2000 евра казна за гостин после 10? Па некои од нас 2 цели години ќе поминат како студенти со се школарини со се додатни трошоци со овие пари. па дури и одземање на станарското право.
Го фатив јас последниот воз, минатата година седев во Стив, ја осетив убавината на овој студентски живот, дури на моменти и напорен од дружби, забави и сл. Но ова што следува барем според мене е жално...
1175296_1411870135697560_56618230_n.jpg
72815_1411870152364225_217933830_n.jpg
1208690_1411870149030892_1083996101_n.jpg
565041_1411870139030893_904690312_n.jpg
1239643_1411870145697559_1027085171_n.jpg

Не видов дека некој претходно ги има објавено сликите, но како и да е, овие планираат ептен да ги скратат задоволствата на студентите. Пред се, не е ова интернат за средношколци. Е сега колку ќе траат овие мерки е знак прашање и трпение на студентите. Но 2000 евра казна за гостин после 10? Па некои од нас 2 цели години ќе поминат како студенти со се школарини со се додатни трошоци со овие пари. па дури и одземање на станарското право.
Го фатив јас последниот воз, минатата година седев во Стив, ја осетив убавината на овој студентски живот, дури на моменти и напорен од дружби, забави и сл. Но ова што следува барем според мене е жално...
1175296_1411870135697560_56618230_n.jpg
72815_1411870152364225_217933830_n.jpg
1208690_1411870149030892_1083996101_n.jpg
565041_1411870139030893_904690312_n.jpg
1239643_1411870145697559_1027085171_n.jpg

Назад во домската пишува дека смееш да имаш лице да преспива кај тебе максимум 3 дена во месецот, нормално да пријавиш. Ова со известувањава е контрадикторно. Исто така СМЕЕШ да внесиш решо до 400 или 450 W, тоа со забраната за внесување алкохол е така и во законот, а исто забрането е да пушиш цигари внатре (ко се вселував чистачките излегуваа надвор за да пушат, ПРВПАТ!). Ако се почитуваат сите овие правила, че биди доста мирно за учење како што ТРЕБА да биде.
Исто така мораат да си вработат пописмени лица, ИЗВЕСТИЕ е српски збор ако не се лажам.

Назад во домската пишува дека смееш да имаш лице да преспива кај тебе максимум 3 дена во месецот, нормално да пријавиш. Ова со известувањава е контрадикторно. Исто така СМЕЕШ да внесиш решо до 400 или 450 W, тоа со забраната за внесување алкохол е така и во законот, а исто забрането е да пушиш цигари внатре (ко се вселував чистачките излегуваа надвор за да пушат, ПРВПАТ!). Ако се почитуваат сите овие правила, че биди доста мирно за учење како што ТРЕБА да биде.
Исто така мораат да си вработат пописмени лица, ИЗВЕСТИЕ е српски збор ако не се лажам.

Собите што се блиску до читалните секогаш треба да биде мирно за да може да се учи. Ама незафркавај студентски домови се , а не пензионерски па ТРЕБА во целиот дом да е мирно.

Инаку оваа управничка неверувам некогаш да е прошетлаа низ некој студентски дом да види вц-ињата и бањите . Може да го дрви за овие правила , а тоа што неколку спрата над нејзината канцеларија еве веќе 5та година како нема светло во бањата и вц-ињата , казанчињата не работат во вц-ињата тоа кај е да спомне. Досега само јас имам пријавено над 30 пати и ништо. Доаѓаат стават некоја врвца ко да работи еден ден и толку. Светлата во бањите не ни пробуваат. 50% од собите секоја година студентите што седат во нив ги реновираат со глетување и кречење.

Порано ги затнуваа муцките на тие што седат да не се бунат затоа што се со врски примени, а сега ќе видиме дали е до нас или до власта.

Собите што се блиску до читалните секогаш треба да биде мирно за да може да се учи. Ама незафркавај студентски домови се , а не пензионерски па ТРЕБА во целиот дом да е мирно.

Инаку оваа управничка неверувам некогаш да е прошетлаа низ некој студентски дом да види вц-ињата и бањите . Може да го дрви за овие правила , а тоа што неколку спрата над нејзината канцеларија еве веќе 5та година како нема светло во бањата и вц-ињата , казанчињата не работат во вц-ињата тоа кај е да спомне. Досега само јас имам пријавено над 30 пати и ништо. Доаѓаат стават некоја врвца ко да работи еден ден и толку. Светлата во бањите не ни пробуваат. 50% од собите секоја година студентите што седат во нив ги реновираат со глетување и кречење.

Порано ги затнуваа муцките на тие што седат да не се бунат затоа што се со врски примени, а сега ќе видиме дали е до нас или до власта.

Во право си дека не треба да биди пензионерски дом, ама лани една вечер не се наспав ко чоек, што од 5тиот фантомски цимер, што од комшиите што правеа концерти в соба секоја вечер. Не велам дека ми одговара да не се пуши или пија внатре или тоа со гостите, ама до сега се беше претеризам, распашана команда.
А оваа управничката како и сите управници шо се под неа ич не се замараат, сами ако не се кренеме еднаш да побараме нешто, а не преку СПУК(А)М ништо нема да добиеме.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom