Струмички речник!

• Креатор на темата Креатор на темата SrRulz
  • Време на започнување Време на започнување
Тук негде си.....Учи оште....:smir:
Ај еден виц.
На времето у Југославија оти имало малце камионе,у 1 повеќе народ ставал чушки,краставици....и ги носиле у Белград на продаване,оти нели поскапо тама.
И как стигале тама,еден се качувал на камионо и давал ги вреќите и викал.
Ч1:Чиииитаааа.(Чија е оваа)
Ч2:Тааамооо.(Таа е моја)
Ч1:Ачиитаааа.(А чија е оваа)
Ч2:Таанемоооооо.(Таа не е моја)
И поминува некој човек и вика....Абе нисам знао да Струмичани знају да причат Јапански:pos:

:pos::pos::pos::pos::pos:
вицоо тее ного јак
еклер - шо е тв слаб-кежаф на слаб викаме слаб или коска и кожа

Струмичане знаате ли шо праам ?

Пиим јогурт, и јаам круасана од диз динара. :pos:

Ја отидо да си купам џвака(мастика)

а бе со тва ДИЗ уш малце и на француски ќе га докарате...:)

а јас пиим кааве ... скоро станах па додек да го сварам на кавал'ко, па да са измијам па ја дури саа седнувам да са напијам како човек,и ного мее убаво кааве да пијам и на кајгана да си листам..еее мераци :vozbud:

а јас пиим кааве ... скоро станах па додек да го сварам на кавал'ко, па да са измијам па ја дури саа седнувам да са напијам како човек,и ного мее убаво кааве да пијам и на кајгана да си листам..еее мераци :vozbud:

А ако доом и јас тва знааш ли шо ќее, егидии каааве за мераци. :vozbud:

А ако доом и јас тва знааш ли шо ќее, егидии каааве за мераци. :vozbud:
ај дојди на кааве.Дека живееш мож и блиску да сме а не си знааме :pos2: какво кааве пииш да ставам ли? :pipi: :baeh:

ај дојди на кааве.Дека живееш мож и блиску да сме а не си знааме :pos2: какво кааве пииш да ставам ли? :pipi: :baeh:

Ееее малце каснам ама ако, нема проблеме. Иначе живеем кај старио кружен, кавее пиим такво благо кааве. Шикер имаш ли да ми прааш благо кааве, или да идам другден ? :vozbud:

Ееее малце каснам ама ако, нема проблеме. Иначе живеем кај старио кружен, кавее пиим такво благо кааве. Шикер имаш ли да ми прааш благо кааве, или да идам другден ? :vozbud:

Дека бе на старио кружен? Нии на времето да не сме биле комшиии? Оти там живејаах на времето.

За тва ќежаф прв пат слушам.
А и дибел не викам јас, си викам дебел.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom