Струмички карневал

• Креатор на темата Креатор на темата еци^^^
  • Време на започнување Време на започнување
Јас бев на „тупс-тупс” во Маф-Маф, сега дојдов...Опнав неколку пива, де!!! :)
Журката започна уште во 13 часот. Има некои диџеи, а кои се, што се, појма немам.

Сум бил еднаш, пред 4 години мислам дека беше. Не дека видовме многу од маските, стигнавме и од кафич во кафич, пиво по пиво :) Имаше премногу луѓе, човек буквално не можеше да се размине на улицата кај што се кафичите. Имаше и премногу Скопјани, како на излегување во Скопје да си излегол, секоја трета фаца ти е позната.

Се на се, топ.

Se gleda deka e ludnica tamu sekoja godina i bravos taka treba da bide, ako prodolzat vaka ke nema mesto kaj da gi sobere site posetiteli :)

Сега се враќам дома и беше лудоооооо и незаборавно.
Оние што не беа пропуштија голема забава.
Го обожавам карневалот :je:

Се разочарав оваа година. не поради журкава, туку поради наградиве.
За 12 часа се сменија наградиве на многу категории...
Како е можно вечерта 3часот да ни објават 1ва награда (категорија над 50 учесника и ни велат дојдете утредента во 10ч да ја подигнете наградава... и одиме..... дават
утешна награда.
Па да им ебам се на список, ако е маскава од училиште не значи дека мора да бидат 1во место, и мината година беше исто, дефинитивно наредена работа, не се оценува труфот, не се дава мотив за нареднава година да направиш поубава маска, и наместо нареднава година да направиш поубава маска, се случува спротивното, победниците се познати уште пред почетокот на карневалот.
Стварно се разочарав, се прашувам ДО КОГА ВАКА?

јас бев за прв пат,и си поминав супер!!!!!иако бев со еден пријател на татко ми,и неговата ќерка и уште едно девојче...и можеби не успеав да ги посетам дискотеките,али не жалам,и така не се влегуваше од гужва!ќе дојдам пак...мора да дојдам пак!!!
а од маските највеќе ми се допадна онаа што беа направени како на бал да се,луѓето имаа баја спонзори,и беа доста добро направени...
еве и доказ:
f_DSC03107m_b5dc851.jpg

Mislam od godina vo godina se podobro i podobro e organizacijata,a sto se odnesuva do nagradite, tie se sporedna raaota,bitno e ucestvoto,a i sekoj od zirito ima soppstven vkus,i zatoa nema lutenje.

NIppI напиша:
јас бев за прв пат,и си поминав супер!!!!!иако бев со еден пријател на татко ми,и неговата ќерка и уште едно девојче...и можеби не успеав да ги посетам дискотеките,али не жалам,и така не се влегуваше од гужва!ќе дојдам пак...мора да дојдам пак!!!
а од маските највеќе ми се допадна онаа што беа направени како на бал да се,луѓето имаа баја спонзори,и беа доста добро направени...
еве и доказ:
f_DSC03107m_b5dc851.jpg

Ovaa maska go nosese imeto Mocart i dobi prva nagrada vo kategorijata od 20-5o ucesnika :)

SANCTIMONIOUS напиша:
Се разочарав оваа година. не поради журкава, туку поради наградиве.
За 12 часа се сменија наградиве на многу категории...
Како е можно вечерта 3часот да ни објават 1ва награда (категорија над 50 учесника и ни велат дојдете утредента во 10ч да ја подигнете наградава... и одиме..... дават
утешна награда.
Па да им ебам се на список, ако е маскава од училиште не значи дека мора да бидат 1во место, и мината година беше исто, дефинитивно наредена работа, не се оценува труфот, не се дава мотив за нареднава година да направиш поубава маска, и наместо нареднава година да направиш поубава маска, се случува спротивното, победниците се познати уште пред почетокот на карневалот.
Стварно се разочарав, се прашувам ДО КОГА ВАКА?

Nagradite bea oficijalno dodeleni vo 11 casot.Taka da ne znam koj bil toj sto si zel za pravo 8 casa pred dodeluvanjeto na nagradite da ve izvesti za vasata navodno dobiena nagrada, se pokaza deka bil greska.Kako i da e vasata maska bese prekrasna i nema pricina za zagrizenost i lutina:helou:

Не беше лошо,само премногу гужви,дури и јас тешко поминував низ луѓето.Од карневалот многу не видов,повеќе од кафичите и пиењето(да не ја заборавам скарата таму) и вовчето што не остаи на четврт пат,а кондуктерката ја немаше да ни ги врати парите.Картата уште ја чувам!

Јас си поминав многу убаво, лудо и незаборавно. Не го гледав многу карневалот, така на поминување видов некои маски, но после се журкав по дискотеките.

BusHav напиша:
Не беше лошо,само премногу гужви,дури и јас тешко поминував низ луѓето.Од карневалот многу не видов,повеќе од кафичите и пиењето(да не ја заборавам скарата таму) и вовчето што не остаи на четврт пат,а кондуктерката ја немаше да ни ги врати парите.Картата уште ја чувам!

хахахахахаха
и да ја чуваш 20денари, што е ова
КАЈ СЕ СЕГА СИНДИКАЛЦИВЕ ДА НЕ ЗАШТИТАТ:helou:

TWEETY*** напиша:
Nagradite bea oficijalno dodeleni vo 11 casot.Taka da ne znam koj bil toj sto si zel za pravo 8 casa pred dodeluvanjeto na nagradite da ve izvesti za vasata navodno dobiena nagrada, se pokaza deka bil greska.Kako i da e vasata maska bese prekrasna i nema pricina za zagrizenost i lutina:helou:
ми помина лутината, а за информацијата...... дознав од другар ми, нивна беше маската, па на неговите вечерта им рекле од комисијата дека ае 1ви:smir:
сепак.... не беше лошо, но повеќе внимание треба да се посвети околу тоа... сите да бидат среќни, задоволни и.... се надевам да се вратат маските од странство кои секоја година го посетуваа струмичкиот карневал.

Гледам сите сте задоволни од карневалот и маските. Во ред имаше добра организација и не беше лошо. Ама никој ни да спомне дека, од скари и какви ли не други тезги карневалот личеше на "вашар" што би рекле србите, а да не зборуваме за тоа дека Струмица после тоа изгледаше како депонија. Цезар би рекол дојдов видов и неможам да поверувам.Културата на гостите една голема нула.

BusHav напиша:

хехех возот во паркот. Епа седев одма на клупата од кај шо поминуваше возот, може и сум те видела.
Иначе според мене организацијата беше на ниво и годинава имаше најдобри маски и најмногу народ од секаде, не се поминуваше низ улиците, во кафичите лудило.
Сепак мислам дека првата награда заслужено ја земаа „Космополитите“ зашто за маската се подготвувале 3 месеци пред карневалот и беше навистина прекрасна.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom