Струмички карневал

• Креатор на темата Креатор на темата еци^^^
  • Време на започнување Време на започнување
:costumed2Секоја година учествувам на карневалот, лани бев “балерина„ т.е балерин :vozbud: . Инаку по завршувањето на маските така да се каже, се знае незаборавна журка во некое од кафулињата.:cug:

На коо дата е карневало таа година, знаа ли некој?

На коо дата е карневало таа година, знаа ли некој?
Превземено од www.strumica.gov.mk

СТРУМИЧКИ КАРНЕВАЛ Има многувековна традиција и се одржува секоја година за време на христијанскиот празник Тримери, на големиот Велигденски пост. Датумот на одржување се менува во зависност од Велигден, a денот на одржување секогаш е вторник после чист понеделник.

А подобро прашање, на која дата е Тримери вајгодина? :smir:

Хехех познато ми е се` што имаш напишано.

Само сакав да знам точниот датум кога ќе биде главна карневалска вечер. А иначе во вторник си е секоја година, нормално. :)

Оваа година ќе биде појако од лани се најавуват дека ќе има и од Египет и од други држави, па повелеле во Струмица да видете како е еден карневал. :smir:

Ќе има гости од друг град од форумов? дај посетете не :)

Aбе ќе направаме собиранка у Cтрумица :) (по можност на ФакЈу, оти секаде ќе е ного гужва) :)

Хаха лани вриише од народ и на Фак Ју. :)

Иначе как шо разберах таа година на 11 март изгледа ќе биде главна карневалска вечер. :dancer:

Хаха лани вриише од народ и на Фак Ју. :)

Иначе как шо разберах таа година на 11 март изгледа ќе биде главна карневалска вечер. :dancer:

da,da ubavo si razberala.Na 11 mart ke bide karnevalot ovaa godina.

јас идам на карневалот ехаа од Битола сум ама 100 % ке ве посетам паа чекајте ме идамм хеххе

Се надевам на убава карневалска вечер, полани беше ного ладно, почна многу снег (или дожд :)) да врне, а лани не бев на карневалската вечер, па оваа година се надевам на најубав помин :)

eдит: И таман си е маабето оти на 11ти март ќе се карневалите, поздрав!:helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom