Струмички фудбалски интернационалци

• Креатор на темата Креатор на темата Vetrence
  • Време на започнување Време на започнување

Who is The Best

• Вкупно гласачи
    34
За ова треба прашанње??
Горан Пандев

Бидејќи е повеќе од јано кој е најдобар фудбалер излезен од Струмица, ќе ја тргнам анкетава (сега видов дека ја има) туку да направиме еден осврт кои се тие струмичани кои направиле интернационална фудбалска кариера, како и талентите кои по некоја прилика останале дома.
Постарите (ако ги има) сигурно ќе се сетат на Шеки (Георгиев Митко).
Играше лево крило некаде во 80-тите во времињата кога Беласица играше во Втора сојузна лига, и беше навистина играчиште.
Требаше да оди во белградски Партизан, со посредство на Истатов, но не отиде. Зошто не се случи таков трансфер, постојат две верзии, но бидејќи не сум сигурен ни во една, нема да ги пишам тука.
Човекот имаше срцеви проблеми, премногу пиеше, и како фудбалер, и 2000/2001 Беласица ја плати операцијата кај Жан Митрев.
Денес можете да го видите како се вози на велосипед по паркот.

Па јас како што знам и Дарко Панчев има Струмички корени?!

da da potekloto mu e strumicko... (Abe se znae od kade doagaat vrvni fudbaleri... Rodna Strumica :D) POzzzzz momci

Бидејќи е повеќе од јано кој е најдобар фудбалер излезен од Струмица, ќе ја тргнам анкетава (сега видов дека ја има) туку да направиме еден осврт кои се тие струмичани кои направиле интернационална фудбалска кариера, како и талентите кои по некоја прилика останале дома.
Постарите (ако ги има) сигурно ќе се сетат на Шеки (Георгиев Митко).
Играше лево крило некаде во 80-тите во времињата кога Беласица играше во Втора сојузна лига, и беше навистина играчиште.
Требаше да оди во белградски Партизан, со посредство на Истатов, но не отиде. Зошто не се случи таков трансфер, постојат две верзии, но бидејќи не сум сигурен ни во една, нема да ги пишам тука.
Човекот имаше срцеви проблеми, премногу пиеше, и како фудбалер, и 2000/2001 Беласица ја плати операцијата кај Жан Митрев.
Денес можете да го видите како се вози на велосипед по паркот.
da da nogo jak fudbaler bil,samo nogo ,EPTEN nogo pijal.inace kak so mi raspravaaa ciceto (karalicki trenero u belasica so e )takov igrac nemalo u mk.:toe:

da da nogo jak fudbaler bil,samo nogo ,EPTEN nogo pijal.inace kak so mi raspravaaa ciceto (karalicki trenero u belasica so e )takov igrac nemalo u mk.:toe:

Ах тај Каралицки или Каралитски как го викаа...тај човек ного мее одвратен..ме испади и веќе не ми даде да тренирам.
А зашо ме испади?
Оти закаснех еднаш на тренинг.

a koj si ti victoranius..kikac a.k.a sheakspire... haha abe nemam zborovi za strumicani site fudbaleri ( no i drugi sportisi) se od strumice izlezeni i oste ke izlevaat .. Pozz STrumiCa

oti taka pravite ????
pa ni goran nit robert ne se za podcenuvanje
videte go robert okser ne e zaebancija ako uste zaigra vo prv tim ke bide senzacija - francuskoto ne e za podcenuvanje , baska ke ima od tamu sansa da "mu ja letne" vo anglija !
brat mu goran e strasen bek , makar jas mislam ko centralen - ili dmf bi bil po besprekoren.
ace stojkov : nemase k'smet inaku i on e klasa
.
...
pozZ

Сите се добри, повеќето се погодија да играат заедно во Беласица тогаш кога се боревме за шампионска титула.
Инаку Гранде ПАНДЕВ е најзакон од сите.

Haha ama koj si be ti...kazi se barem.. Barca barca..Juve Zakon... Inace Strumica rasadnik na sportisti...ZAKON SME!

Baldovaliev sver e :) pak dva gola za loko sofija :) nad 10 ima sigurno veke...

закон е ! sportal.bg ако сакте да ги гледате головите што ги дава бај д веј до мене живее :smir:

И Цицето (Каралијски, иначе) беше добар играч. Играше за Беласица и Тиверија (некаде крај на `80-ти, почеток на `90-ти, играше у средина.
После помина повеќе прволигашки клубови низ Македонија, а имаше квалитет, ама други времиња...
Браќата Андрееви (Перето и Иљо)...треба ли појаснувања?
Блаже Митев, сега тренер во Турново има играно во Беласица, Тиверија, Победа Прилеп (во времето кога Победа играше во Втората сојузна лига и беше во самиот врв), играч без кој неможеше да се замисли средната линија.
Милан Василев, Дине Секулов...времињата кога Беласица имаше најјака одбрана во Втора лига :)
Голманот Василев кој за жал, прерано ја заврши кариерата поради двојна скршеница на ногата на натпревар со Пелистер во Битола 1985 во Втората сојузна лига...
Уште порано...50-ти и 60-ти...
Панче Пандазиев...браќата Џорлеви...Томето Жонглеро...
Ах тај Каралицки или Каралитски как го викаа...тај човек ного мее одвратен..ме испади и веќе не ми даде да тренирам.
А зашо ме испади?
Оти закаснех еднаш на тренинг.
Штознам шо така...
Цицето е многу принципиелен тип...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom