Струмица

струмица! добро градче!ми се иде заради селект и да ја видам еци:je: :je:

RealGirL напиша:
A MENE? :lud:

NIKA напиша:
A be men ma zabravite li?
I koj ne go razbral teksto so go napisah?I na koj ne mu bese jasna lekcijata? Pisum na cist radovski dijalekt-BEZANSKI kak so nekoj poznaja....JAki sme be ja glejs i sami edin megju drug edvaj sa razbirme...
Tuku da vi kazum nesto so mi sa sluci do dek si beh u strumica za vilidin nekni za bela sa izlazah :zid:da om da izlevum u toa Selekt...a be nogo sa ste izdignale via grazdanto...NE MA PUSTIJA da vlezum oti sum nemala REZERVACIJA :shok:bre bre taka li gi pracekuvite goste be...bre majka mu stara izglede tama samo KUCINA SO PEDIGRE primat....aj ne sa zanesuvajte nogo...taka samo loso si pravite :ne:na rejtingo na selekt....bre bre u natre samo gradski...bre bre so diskriminacija :violent1:e nija od selto da ne sme nesto loso pa ne na sakte...NE VI IDIME POVIKE...taka da znajte...ki si ojme u Tropik :party3:tam barem nikoj ne ni tere REZERVACIJA i site sme edni bez diskriminacija dali bil od selo ili grad za nas tam nema razlika....bre ama demokratija....nej fer taka be...a jas pa taman beh resila i koleskite od fakulteto daj donesum u selekt ama nema sea ki si gi nosum tam dek so NA SAKAT.... i ne go falejte poveke selekt oti nej za falne so tava...emi ja ako nekoj od drug grad dojde i na tija na vrata :sakas_ustim zalice na seljak togaj so prajte kjo izgonete neli....vas problem poveke ne vi idum pa so sake nekaj....:ne_zboram

DA zivejat bezancteee!!!!!!!!:cheeky1:

aman bre i jas imam 2 drugarki od radovo pa ne govorat bas taka kako tebe, ti da ne preteruvas malku?

RealGirL напиша:

:je: :je: eee me raspolozi sea,aj ko ke dojdes ja te nosam vo select:je: :je:

TWEETY*** напиша:
aman bre i jas imam 2 drugarki od radovo pa ne govorat bas taka kako tebe, ti da ne preteruvas malku?

Aman koj sa tija.Mos da sa pravat na kulturni pa da govorat na drug nacin.Oti ima i takvi...misljat oti govorat po kulturno ustvari sa glupirat.Ja kazi koj sa tija pa da vim so momi sa?

NIKA напиша:
Aman koj sa tija.Mos da sa pravat na kulturni pa da govorat na drug nacin.Oti ima i takvi...misljat oti govorat po kulturno ustvari sa glupirat.Ja kazi koj sa tija pa da vim so momi sa?

ne se pravat oni kulturni tuku oni si se takvi kakvi so se i si govorat taka kako so si govorat a nivnio govor ne e bas kako tvojo zatva ne peteruva tolku koga pisas

TWEETY*** напиша:
ne se pravat oni kulturni tuku oni si se takvi kakvi so se i si govorat taka kako so si govorat a nivnio govor ne e bas kako tvojo zatva ne peteruva tolku koga pisas
Грешка си мала.Ника говоре чисто бежански.Имам многу слушано и знам как говорат.
сољ:kez: :kez:

TWEETY*** напиша:

Bre bre...gi znam jas takvite momi ne mi gi kazuvi...ama aj da ne se karame...el u radovo ili u neko drugo bezansko selo i raset se pa ki vidis ka govorme.....sea ti li ki mi kazuvis kak tocno govorme nija.....i ne sum od tija so prateruvat poarno poglednij tija so ti sa drugarki i vij da ne bi slucajno oni da prateruvat u KULTURNOTO t.e. sopsko govorne....

Aбе и порано кажах оти тава е чист бежански дијалект и нема шо повеке да се расправате. Баш така са говоре у Радово. Ного слично е и у бежанската маала кај Св. Петнајсе. Кој не бил и не контактирал сас бежанците неможе да го познаа.

astrion напиша:
A mozes li da zamisles i taka draclivo da se oblecuva u centar paznja ke e
Ништо чудно. Се` си бива.
btw. А мене ме забравиите. И јас сам от држава-град Струмица.

Ако сакате инфо за Струмица од неодамна направивме веб портал.
www.strumica.org.mk

Има и официјален портал ама мене лично ми е чкарт.
www.strumica.gov.mk

Оценете сами...

А иначе и јас сам струмичанец...ама сакаах малко да се изразам поофицијално. :icon_lol:

CopyOfDeath напиша:
другарче мене ми скисна веке од нашио град драго би избегал од него би ојдел негде дека има филинг за журка инаку стварно селект екцес и трокадеро-Пиперево се едни од најдобрите локали
тит (внимавај како се изразуваш) Ti ulav da ne si? :lud: Select, Excess i Trokadero.... Oj si legni negde. Tva tee isto kako da kazes Hernan Cattaneo, Deep Dish i Azis se najdobri pejaci hahahahah lol covek skrij se i ne mrdi nogo :pos:

хахаххахахахахахаха леллелее бруки....но комент, ох мори мајко

Зошто така коментирате? За некого можеби тие места се кул, за некои не се. Не може на сите да ни е убаво кај што им е убаво на другите:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom