Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Чим странци купуваат куќи у тоа село изглеа не се населиле уште УЧК таму. А? Или сум грешка?Е АЈ АИРЛИЈА
Холанѓани и Бугари купуваат куќи во Радожда
http://www.vecer.com.mk/default.asp?ItemID=BE725EB322D0804A85B4B008AE3B34E8
Чим странци купуваат куќи у тоа село изглеа не се населиле уште УЧК таму. А? Или сум грешка?
abe podrugo e struga i nojken zivot site se veseli site igraat ne se kako ovde vo ohrid smurteniМоре хотелон кај Бисер како би го купила да имам буџет, каква локација е тоа, мајко мила. BTW и јас потекнувам од Струга и секоја прилика доаѓам тука![]()
Како град Струга има повеќе Македонци отколку Албанци...повеќе албанци ли ги има во Струга , колку што знам порано Струга беше македонско , сега албанско ... или можеби се муслимани македонци .... упатете ме подобро за Струга
И дали има инциденти таму ....
повеќе албанци ли ги има во Струга , колку што знам порано Струга беше македонско , сега албанско ... или можеби се муслимани македонци .... упатете ме подобро за Струга
И дали има инциденти таму ....
Како град Струга има повеќе Македонци отколку Албанци...
Но, со спогодбата која стандардно си ја прават Македонските партии со цел да остабат на власт, секогаш им се попушта на Албанците. Беше направен најголемиот криминал со тоа што на тогашната општина Струга им се припоија општините Велешта, Делогожда, Луково и Лабуништа, со што Албанците станаа доминантен етникум во новоформираната општина Струга.
Околу 5 000 Стружани излегоа на протест пред штабот на СДСМ во Струга, а премиерот на македонија Бучковски беше држен во заложништво 6 часа. Полицијата остро интервенираше со гумени куршуми за да ја растера толпата.
Македонците имаа шанса да го поништат овој закон, па имаше референдум. Само ден пред референдумот Америка ја призна Македонија, и со тоа се заташка цела работа. Среќниот имбецилен народ излезе на улици и мафташе со Амерички знамиња, и референдумот пропадна бидејќи немаше 50% излезност.
Кичево бар за момент успеавме да го спасиме (и на нив им се заканува спојување со Зајас и ОСломеј) но Струга можам да кажам дека трајно ја загубивме.
За прв пат Струга доби градоначалник Албанец. Од администрацијата беа избркани Македонците а се вработуваат Албанци.
Училиштето Нико Нестор беше преименувано во Ибрахим Темо...
Инциденти има постојано исто како и во моето Скопје, и твоето Куманово
Може да радува што повторно се оформи навивачката група Паткари која се надевам ќе ја крене Македонштината во градот...
Како и на сите други места, Македонците немаат толку големи проблеми со Албанците од Струга туку со оние од околнит села, особено од Велешта. Исто како што ние имаме проблеми со планинциве од Арачиново, Синѓелиќ, па и од Чаир, исто како што Тетовчани имаат проблем со жителите на околните села, а не толку со оние од градот![]()
Бројката во градот (~25.000) е грубо отприлика 60 % - 35 % во корист на Македонците (+ 5 проценти Турци и Роми).
Додај ги 10-15 илјади Македонци муслимани / Торбеши / Турци / Роми шо се пишат нешто шо не се + малверзации со пописите и напрај математика.
Или многу поедноставно прошетај низ Струга денски и навечер.
Што треба да заклучиме од ова последново болдирано??Мислам дека се е јасно така?Струга (град)
2002
Вкупно жители: 16.559
Македонци: 8.901 (53.7%) , ( во 1994та имаше 9.433 македонци)
Албанци: 5.293 (32%) , (1994та = 4330 албанци)
Останатите се турците и торбешите.
Сега разликата меѓу албанците и македонците сигурен сум дека доста е сменета.
Но начинот како вие зборувате тука е како тоа Струга мора да им припадне на македонците.
Во 1953-та , македонците во градот Струга биле само 43.9% , што значи дека пораната историја на градот тие не биле мнозинство. (над 50%).
Македонци процентуално најмногу имаше во 1994 , вкупно 58.8% , доста интересно да се знае како тоа Струга стана македонски град , иако не бил.
Истото важи и за Кичево , велите со политички договор Кичево станува албанска општина , а може да ми објасните со кој договор Кичево стана македонски град?
Во 1953-та во Кичево имаше само 39% македонци , а во 2002 стигнаа на 55.5% , во 1994 беа 61%.
=
Истото важи и за овие инцидентите , зошто секогаш вперувате прст кон албанците , од кај толку сигурни како се одвивале работите.
Тепачки имало секогаш, повеќе има меѓусебни (албанци вс албанци , македонци вс македонци) него албанци вс македонци.
Јас колку што памтам на пример од средно , имало едно 15 тепачки меѓу албанци , а дали имало 2 со македонци.
Струга е македонски град со самото то шо е во границите на Република Македонија.Струга никогаш не бил град на некоја си друга држава.Струга (град)
Македонци процентуално најмногу имаше во 1994 , вкупно 58.8% , доста интересно да се знае како тоа Струга стана македонски град , иако не бил.
Истото важи и за Кичево , велите со политички договор Кичево станува албанска општина , а може да ми објасните со кој договор Кичево стана македонски град?
Што треба да заклучиме од ова последново болдирано??Мислам дека се е јасно така?