- Член од
- 1 јуни 2011
- Мислења
- 6.966
- Поени од реакции
- 9.596
Не го поддржувам поставувањето на знаме во место каде поголемиот број се торбеши(а не македонци)но,зошто ти не прикачи некој линк каде што градоначалникот на струга прави нешто корисно.Како на пример,ги тргна сите маси и столови на кафулињата и рестораните покрај дримот,постави црвени линии во чаршијата со цел да има поголем простор за минувачите,ги бојадиса патиштата и пешачките премини кои одамна беа избришани,присуствуваше на ракометниот натпревар помеѓу Струга и Охрид и го бодреше својот град,зошто тоа никој од македонците во струга не го кажа? Јас не сум ниту за Села ниту за ДПА,туку гледам критички. Според мене ако не е Македонец на власт во Струга,вие никогаш нема да го признаете па дури и да прави се како што треба.
За жал уште не го направил ова инаку полека го средува градов кој беше во катастрофална состојба да беше Македонец верувајте ке беше полошо или исто.Овде кој и да беше лугето пак ке живеат исто се креваат тензиите пред избори главите се вжештени и кога ке оладат се си тече по старо.
Шо се однесува до овие новоизникнати "Албанци" кои поставуваат знаме верувајте од тој народ можете се да очекувате они си ја продале на Турците верата за една торба со (не се секавам баш мислам злато) и од таму им е името Торбеши .Они веке еднаш го продале својот народ се натаму им е само повторување незнаат ниту албански јазик а се декларираат како Албанци,презимињата ги менуваат со исфрлување на -ски итн има многу да се зборува за овие мегутоа се во голема заблуда они мислат дека Албанците ги сакаат нив мегутоа они само ги користат имаат корист од нив дури и не се мешаат со нив т.е. Албанците не даваат женско дете кај нив само земаат.
Се секавам пред 10тина години кога беше војната или после неа јас бев дете 13-14 години и на маса седеа постари луге Албанец и Македонец и се секавам на зборовите на Албанецов како да беше вчера
" ако дојде до војна овде јас се плашам од торбешите затоа шо тие незнаеш со кого се денес се со нас утре којзнае со кого"