Струга

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
Не го поддржувам поставувањето на знаме во место каде поголемиот број се торбеши(а не македонци)но,зошто ти не прикачи некој линк каде што градоначалникот на струга прави нешто корисно.Како на пример,ги тргна сите маси и столови на кафулињата и рестораните покрај дримот,постави црвени линии во чаршијата со цел да има поголем простор за минувачите,ги бојадиса патиштата и пешачките премини кои одамна беа избришани,присуствуваше на ракометниот натпревар помеѓу Струга и Охрид и го бодреше својот град,зошто тоа никој од македонците во струга не го кажа? Јас не сум ниту за Села ниту за ДПА,туку гледам критички. Според мене ако не е Македонец на власт во Струга,вие никогаш нема да го признаете па дури и да прави се како што треба.

За жал уште не го направил ова инаку полека го средува градов кој беше во катастрофална состојба да беше Македонец верувајте ке беше полошо или исто.Овде кој и да беше лугето пак ке живеат исто се креваат тензиите пред избори главите се вжештени и кога ке оладат се си тече по старо.

Шо се однесува до овие новоизникнати "Албанци" кои поставуваат знаме верувајте од тој народ можете се да очекувате они си ја продале на Турците верата за една торба со (не се секавам баш мислам злато) и од таму им е името Торбеши .Они веке еднаш го продале својот народ се натаму им е само повторување незнаат ниту албански јазик а се декларираат како Албанци,презимињата ги менуваат со исфрлување на -ски итн има многу да се зборува за овие мегутоа се во голема заблуда они мислат дека Албанците ги сакаат нив мегутоа они само ги користат имаат корист од нив дури и не се мешаат со нив т.е. Албанците не даваат женско дете кај нив само земаат.
Се секавам пред 10тина години кога беше војната или после неа јас бев дете 13-14 години и на маса седеа постари луге Албанец и Македонец и се секавам на зборовите на Албанецов како да беше вчера
" ако дојде до војна овде јас се плашам од торбешите затоа шо тие незнаеш со кого се денес се со нас утре којзнае со кого"

За жал уште не го направил ова инаку полека го средува градов кој беше во катастрофална состојба да беше Македонец верувајте ке беше полошо или исто.Овде кој и да беше лугето пак ке живеат исто се креваат тензиите пред избори главите се вжештени и кога ке оладат се си тече по старо.

Шо се однесува до овие новоизникнати "Албанци" кои поставуваат знаме верувајте од тој народ можете се да очекувате они си ја продале на Турците верата за една торба со (не се секавам баш мислам злато) и од таму им е името Торбеши .Они веке еднаш го продале својот народ се натаму им е само повторување незнаат ниту албански јазик а се декларираат како Албанци,презимињата ги менуваат со исфрлување на -ски итн има многу да се зборува за овие мегутоа се во голема заблуда они мислат дека Албанците ги сакаат нив мегутоа они само ги користат имаат корист од нив дури и не се мешаат со нив т.е. Албанците не даваат женско дете кај нив само земаат.
Се секавам пред 10тина години кога беше војната или после неа јас бев дете 13-14 години и на маса седеа постари луге Албанец и Македонец и се секавам на зборовите на Албанецов како да беше вчера
" ако дојде до војна овде јас се плашам од торбешите затоа шо тие незнаеш со кого се денес се со нас утре којзнае со кого"
Само да дополнам, на среќа фатив прилог од интервјуто на АлсатМ во Струга ( Лабуништа ), во кој еден жител на тоа село, велеше дека Лабуништа отсекогаш било албанско или дека се албанци, а при тоа тој одговараше на македонски јазик, кој ги "демантирал" изјавите на сегашниот градоначалник, дека во Лабуништа се македонци.

Иронија !

Да имаше наша Гоца мадиња ко што има бркови би им пратила една казнена експедиција абе да им се крши коска по коска дур не прозборат на албански,да види цел свет какви "албанци" се они племе гадно продадено.

Абе шо мешате одма политика .... лето е барем 3 месеци уживајте :) ....некој погоре бараше јагула ... ако нема на лагер по рестораниве низ градов или во Калишта пиши по пп ќе најме

Абе шо мешате одма политика .... лето е барем 3 месеци уживајте :) ....некој погоре бараше јагула ... ако нема на лагер по рестораниве низ градов или во Калишта пиши по пп ќе најме

таму сигурно има бе :) ако не ќе тркнат до албанија ќе донесат... него ќе берам ја екипа летово до радожда да се акниме во треска (ионака е затворено) пивцето и некоја плашица, немат поубо :)

Инаку, го направи. Јас лани работев во кафич покрај дримот кој годинава е затворен зато шо беше баш таму каде што местото е наменето за луѓето да шетаат. А која вера си ја продале?

Заебана е политиката одамна а и не е тоа темата најмалку сакам на ваква тема да прам муабет.
Јагули имат и Струга по ресторани и во рибарница мислам имат мојт да ја купит и да му ја спремат во некој ресторан нека вит како ке го фатит поефтино ако сакат и цена околу 600-700 денари килото

Заебана е политиката одамна а и не е тоа темата најмалку сакам на ваква тема да прам муабет.
Се сложвам,ајде да престанеме и немојте да објавувате глупости има теми каде шо можат да се објават тие работи и каде што можете да си го искажете вашето незадоволство.

Го обожувам овој град, посебно крофничките што се продаваат покрај реката Дрим и продавничките кај што пишува се по 99 денари :)

Да ми препорача некој на која плажа во Струга е најдобро да се оди со мали дечиња. Приоритет опуштена атмосфера (без матни фаци) и сепак морам да кажам дека приоритет ми е плажа на која одат Македонци сепак се осеќам каде каде попријатно. По можност исто така да не со лежалки како сардини и со гласна музика туку да има слободни места да се постави крпа и да не биде премногу урбанзиирано со шанкови и бучна музика.

Да ми препорача некој на која плажа во Струга е најдобро да се оди со мали дечиња. Приоритет опуштена атмосфера (без матни фаци) и сепак морам да кажам дека приоритет ми е плажа на која одат Македонци сепак се осеќам каде каде попријатно. По можност исто така да не со лежалки како сардини и со гласна музика туку да има слободни места да се постави крпа и да не биде премногу урбанзиирано со шанкови и бучна музика.
Зависи кој период планираш да одиш порано таква мирна плажа беше кај Евро Хотел доста луге одеа со фамилии немаше нешто многу гласна музика али јас не сум бил едно 3-4 години таму па незнам каква е ситуацијата таму мегутоа не верувам да е нешто променето многу мислам само дека има свој газда сега не сум сигурен исто кај АС камп ти е мирно доста само беше малку неуредено таму незнам као е сега ова ти е малку надвор од Струга. Во градот или на женска или на машка плажа а и не се многу далеку една од друга еден мост ги делит види кај ке те бендисат поке мислам дека машка би ти одговарала поке ама пред хотел Дрим тука натаму е хаос.

Во градот или на женска или на машка плажа а и не се многу далеку една види кај ке те бендисат поке мислам дека машка би ти одговарала поке ама пред хотел Дрим тука натаму е хаос.

Како беше со етничката поделеност со овие плаши знам дека на едната одеа повеќе Албанци а на другата повеќе Македонци ова зборуванм за пред 10 години кога последен пат бев во Струга. Планирам еден ден да поминам во Струга а тоа ќе биде на средината на Јули. А бидејќи со мене носам гости кои не се од Македонија не се дури ни од Европа сакам пред тоа да се информирам каква е состојбата со плажите во струга. Не би сакал да одам на места каде што ќе се осеќам непријатно.

Пред хотел Галеб, ептен мирно е. А луѓето меѓу себе се далеку отприлика 10-15 метри така да рачунај колку гужва може да има.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom