Стрипови

• Креатор на темата Креатор на темата rorschach6
  • Време на започнување Време на започнување
Го читав The Humans на Image Comics. Моторџии и пост-Виетнам трауми со тешка алегорија. Но не им го препорачуем на тие што не сакаат екстремно експлицитна содржина (секс и насилство).

Има по трафиките ги собирам три за сто што се...ама сакам да соберам колекција од нив па ако има некој дупли од нив нека каже ке му ги купам...

По некои од трафиките има, ама последно што видов поголеми колекции и избор имаш во Бункер. Како и други наслови од тоа време.

По некои од трафиките има, ама последно што видов поголеми колекции и избор имаш во Бункер. Како и други наслови од тоа време.
да има, ама нема од тие три за сто..парче е 100тче... малку пешадија од трафика до трафика да се најдат различни правам ама веќе бајаги и дупликати собрав.

да има, ама нема од тие три за сто..парче е 100тче... малку пешадија од трафика до трафика да се најдат различни правам ама веќе бајаги и дупликати собрав.
Која едиција се тие 3 за 100??

Која едиција се тие 3 за 100??
црно-жолтите се колорни изданија макс бункер, бело црвените се калсици црно бели, а белите се нови изданија. од тие белите начекав само во една трафика три за сто, во ѓорче и на ниту едно друго место. А другите ги има насекаде

Attachments

• alanford.jpg
    alanford.jpg
    76,5 KB · Прегледи: 23
Купувам Алан Форд колорни изданија

Купувам Загор Одабране Приче...

Martin Mystere, Mister No, Corto Maltese, Blake & Mortimer, Adler и многу други, сепак најголем ќеиф ми остана читањето на Марти(н). Мистериите како феномени, неговиот лик кој е одлично развиен во стрипот, другарчето шифоњер, вечната вереница, најдобриот непријател Орлоф и еден куп моменти ми се најблиски до мој сентимент, не знам зошто. Иако цртачки/артистички е далеку од врвот, повеќе е занаетска работа, сценаријата и еволуцијата на стрипот се second to none. Догодина слават 40 години издавање кај Бонели.
Кај талијанска школа секогаш цртежот бил во втор план за разлика од Франко-Белж школата каде е обратно. Поради црнобелиот и едноставен цртеж квантитетот е дебело на страна на талијани.
Пример белгиски Блејк и Мортимер излегува една епизода на 2 години :facepalm:

Martin Mystere, Mister No, Corto Maltese, Blake & Mortimer, Adler и многу други, сепак најголем ќеиф ми остана читањето на Марти(н). Мистериите како феномени, неговиот лик кој е одлично развиен во стрипот, другарчето шифоњер, вечната вереница, најдобриот непријател Орлоф и еден куп моменти ми се најблиски до мој сентимент, не знам зошто. Иако цртачки/артистички е далеку од врвот, повеќе е занаетска работа, сценаријата и еволуцијата на стрипот се second to none. Догодина слават 40 години издавање кај Бонели.
Кај талијанска школа секогаш цртежот бил во втор план за разлика од Франко-Белж школата каде е обратно. Поради црнобелиот и едноставен цртеж квантитетот е дебело на страна на талијани.
Пример белгиски Блејк и Мортимер излегува една епизода на 2 години :facepalm:
Ги собирав сите Марти Мистерија броеви (почнав да ги купувам од број еден, исто ко Дилан Дог), па ги продадов, со точак на плоштад у еден ден сите топ-тан. Отидов после до Словенија-шпорт да си купам бициклистички панталони, при што ми го украдоа точакот. Среќа немаше број за мене.
После ги собрав пак и продолжив да ги купувам, уште долго (разни изданија се појавуваа низ годините).
Најдобар бонелиев стрип, според мене. Еден од тие кои го цртаат, многу го ценам, на ниво на други сериозни европски автори. Тоа е цртачот на првиот број - Џанкарло Алесандрини.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom