Страв од висина / Висечки мост

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
ауууууу друже, и двете се ух ух, .... само останува да прашам за цена? ако знаеш кажи:vozbud:

Не памтам точно цена пред 3 години бев последен пат ама мислам дека цената некаде скоро на сите работи беше 4-10 евра, имаш еден куп вакви различни работи како екстаза кое прави ненормални движења а ти на неа прикачен и те врти со голема брзина после имаш едно како справа те закачуваат и си мислиш само на стомакот некој те држи и таман те залетува на некои си пример 150км на час и одиш да се “удриш“ во некое огромно тонско железо наеднаш те крева нагоре. Инаку нема шанси да издржиш да пробаш повеќе од 2-3 вакви справи во рок од 1-2 саати јас на 3 се “возев“ и после се чуствував како цревата во нозе да ми се а енергија исто ко да немав слободно можеше 5 годишно дете да ме нокаутира ако сакаше од што толку изнемоштен се осеќав :D инаку има и доста Македонци што се вработени баш во ова Пратер ..

Не памтам точно цена пред 3 години бев последен пат ама мислам дека цената некаде скоро на сите работи беше 4-10 евра, имаш еден куп вакви различни работи како екстаза кое прави ненормални движења а ти на неа прикачен и те врти со голема брзина после имаш едно како справа те закачуваат и си мислиш само на стомакот некој те држи и таман те залетува на некои си пример 150км на час и одиш да се “удриш“ во некое огромно тонско железо наеднаш те крева нагоре. Инаку нема шанси да издржиш да пробаш повеќе од 2-3 вакви справи во рок од 1-2 саати јас на 3 се “возев“ и после се чуствував како цревата во нозе да ми се а енергија исто ко да немав слободно можеше 5 годишно дете да ме нокаутира ако сакаше од што толку изнемоштен се осеќав :D инаку има и доста Македонци што се вработени баш во ова Пратер ..
јако, цени супер, приступачни и за наш џеб, а камоли за европјанин. ова деф ќе ми биде на агенда АКО отидам за виена. (y)

Нема да можам да го поминам... или би го поминал мижејќи. Јас на врв од зграда не можам сигурно да се чувствуам а камо ли на вакво тесно мовче... Едноставно ме влече надоле. Инстинктивно, како се приближувам до раб на некоја голема висина, клекнувам и со рацете се осигурувам на тврда подлога. И цело време владее чувството дека во секој миг ќе скокнам. Циркуз :pos:

Не гледам зошто би ми било страв, мостот е 100% сигурен :)

Арно кажаа Леандра и Анчо- чим е мостот во Швајцарија, немајте гајле, сигурно може и инвалид да го помине.
Видете го овој „мост“ во Индонезија... Душичките одат на школо...

Walking-to-school-on-a-broken-bridge-01.jpg

Има ли некој што би се осмелил ова да го направи?

:)
Ме интересира овој на второто видео,ај што успеа да стигне до таму успеа,ама видеово прекинува,дали успеа да се врати назад овој?Можно е да скина конци...
П.С
Русиве се дефинитивно со пореметувања во тоа мозокот,бог да чува.

Инаку за овој мостов баш би сакал да го пројдам,е тоа е доживување,уште да фати некоја бура дур сум таму ќе биде топ.Срцево ќе ми искочи од гради ама јебига,филингот е УАУ!:D

uste od mal pa se do den denes koga ke poglednam od 1 kat od prozor cel se tresam iako znam deka nema da padnam sekako osven ako nekoj ne me butne

Maлце касно ја гледам темава.
Јас би поминал, немам страв од висина а и сакам адреналин. :P Во Швајцарија исто, во Берн кога бев, пошто градот е на две планини/ридови и меѓу себе се поврзани со мостови од кои едниот е доста висок, можеби имаше над 150-160 метри, кога поминувавме застанав негде на средина и гледав надоле. До тогаш сакав банџи скокови ама од тогаш кога се најдов на таква висина и кога си го помислив фамозното “Што ако...“ се откажав од помислата и не верувам дека би се решил за банџи.

Ова русиве што го праат треба и ние да пробаме, само пред тоа не знам колку ж'та треба да испиеме.

kooperativa ете штом Виена ја стави на листата, стави го и Руст. Таму се наоѓа најголемиот лунапарк во Европа (Europa Park). Дневен билет е 40 евра и мислам дека вреди. Ми е криво што не појдов, од Базел до таму има 70тина километри ама со време бев многу ограничен и ништо не испадна. Ако тркнам и ова лето до Базел, Руст ке ми е под број еден на Places to visit. :)

Немам страв од висина...И мислам дека кога би имала можност би се потрудила да го поминам.Зависник од адреналин сум. :)Но тоа можеби во некоја далечна иднина.

Би го поминала. Во несвесна состојба.

Во средно ако имавме час на трети спрат, мене скоро секогаш нозете ми се тресеа кога се качував по скалите. Сега на факултет, ме фаќа нервоза од тие за седење што се одоколу, иако нема ни 3 метра висина до долу. На втори додека не им текна на моиве да стават повеќе од една шипка железо како ограда на тересата, не се појавував.
Врв од зграда?! Тоа за мене е предизвик.
Не ја сакам висината, а ни она мене очигледно. (n)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom