Страв од одбивање

секогаш имам страв од одбивање и како поселдица на тоа разочарување и еве гледам у последно време доста сум се повлекла од се скоро, за работа сум доживела одбивање и секако ме погоди тоа и ете ми поснемува храброст пак да аплицирам но ај тоа толку не ми страшно знам дека пак ке гурам напред но во доста работи сум се повлекла на пример љубов, друштво и сл бидејќи ми е страв од одбивање како да ми се смачи од тоа и од разочарување!

па немам баш страв од одбивање и ако сакам нешто да направам се обидувам без разлика дали ке бидам одбиена :pipi:

Немам ИЧ страв од одбивање :baeh: и тоа може и лошо е... Дека поради таа причина сум немала страв од приоѓање и мала и проста на дечко постар од мене 3 години едноставно му реков ( иако беше во врска ) ...ми се свиѓаш и не те гледам како другар :kesa: хихихи како и да е.... се исплатеше :pipi:

Мислам дека страв од одбивање е нормална работа и дека штом е застапен (се разбира во нормална доза) тоа укажува дека личноста размислува позрело, грижејќи се за последиците кои би можеле да произлезат од некое одбивање. Така да сосема го оправдувам овој страв но не и да се биде потполно рамнодушен.
Јас по природа сум повеќе песимист отколку оптимист така да ретко кога се впуштам во ризик, токму како последица од стравот како би се чувствувала ако би ме одбиле(без разлика дали станува збор за љубов или работа).

Стравот од одбивање го поврзувам со карактерот на личноста .Тој кој е уверен во тоа што го сака и ако е сколон кон позитивно размислување, ќе направи се што е до него за да успее ,без страв, бидејќи исходот каков и да е нема да има влиание на него . Оптимистот и ако е одбиен ќе си рече, најверојатно ова е за некое друго добро,додека песимистот секогаш е склон кон негативно размислување и од тука доаѓа стравот кој го спречува да продолжи .А кај оваа група на луѓе и одбивањето е многу поголемо ,бидејќи на некој начин тој сам си го попречува успехот. Јас сум за да се иде до крај, без оглед на резултатот бидејќи сигурен е неуспехот единствено ако не се обидеш ,се друго е добивка.

Искрено, го неам стравот..напротив многу повеќе ќе се мачам и ќе се нервирам ако поради тој некој страв не пробам да остварам нешо,ќе ме копка цел живот како би било итн..така да и да ме одбијат во нешто,идам даље,се појавуваат секад и др.шанси..:wink:

Дали го имате овој страв и дали некогаш ве спречил да се обидете во некое поле? Дали на пример не сте аплицирале за нешто, затоа што ви било страв да не ве одбијат? Дали сте пропуштиле многу шанси само затоа што сте мислеле дека нема да бидете прифатени?

Или сепак сте од оние луѓе кои “мува не ги лази“ и секогаш пробуваат без разлика дали ќе бидат одбиени?

Што мислите колку е нормален овој страв од одбивање и што кога тој е преголем и премногу пречи во животот? Како човек да се справи со тоа? И што мислите колку е самодовербата поврзана со тоа?

Зависи во кое поле, има полиња кај шо немаш ништо да изгубиш и да пробаш, а има полиња каде што можеш да изгубиш одредени ствари, па со тоа ќе си процениш каде се исплати каде не..
Ризикот е скоро секогаш присутен, ама не секогаш се исплати да го земеш.

Подобро да испаднеш кловн и да пробаш, отколку да се каеш цел живот дека не си пробал.:toe:

Удри ме, убиј ме...само не ме мрази, не одбивај ме.

Имам некогаш трема се подзамислувам ...дали да ...дали да не.....:toe:
и размислувам некое време па си викам ....утре сонцето секако ке изгрее во 5 часот и 24 минути ...и влевам:vozbud::vozbud::vozbud:

Да.. имам ваков страв за било што.
Иако знам дека е подобро да пробам бидејќи немам што да изгубам, само да добијам .. но сепак скептик сум за многу работи.

хах.. страв.. па може да се каже.. додека се мисам дали да биде или да не за некоја работа милион мисли ке ми поминат низ глава... шо ако не биде. па после вака па така.. после следи мисла а шо ако е успешно.. па ова она.. и додека се мислам ни таму ни ваму се воздржувам едно 5 минути (зависи колку време ми е потребно да направам некоја работа) и бам бам директно вака вака ако е океј океј е. ако не е пак е океј и тоа е...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom