Странци, странкињи

• Креатор на темата Креатор на темата Sussaro
  • Време на започнување Време на започнување
И јас сакам Македонка за невеста (женска за озбилно). Нека е позаостанана, помалку еманципирана, и да не шире нози после 10 минути... Нејќам моми од странство. Плус, кај них развратништвото е нешто најнормално и социјално прифатено.. Еми и за мене е прифатливо, додека не дојде ред да ми биде невеста низ сито и решето и биде мајка на мојте деца. Најголем процент од странкињите собират си парталите и бегат од лајната како ѓавол од темјан. И додека бегат, си имат терапевт, едно ќесе апове, и јадејне трици колку е неправеден свето.....
Со два збора: Добредојде у реалноста. Срање е...

Балоно на успех и пари е супер на запад и ствара ногу добри идеи за како требе да бидат нештата... Тава е ногу различно од како са нештата у реалност.

Интересно е додека има забава, и додека кој има да плаќа за таа забава... Ама коа дојде редо да се урамнат сметките, станува тегаво...

А за неозбилно, Не дискриминирам.. не се гледа националност, вериоисповест, припадност.... Ма нека има забава само... :icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr:

Пс. на лилјаковата пума, јас разбирам англиски колку толку, ама па си мислам оти е тешко за комуникација и емоции на странски јазик. Едноставно тај странски јазик те праа помалку странец со вроденото у тебе... Не си го израснал тај јазик, а си го научил како јазик...

Да бе, сега поштени се. Оди види што зборат за нас во соодветната тема :)
--- надополнето: 30 октомври 2012 во 01:40 ---

Нема шанси за некоја трета причина, а?
Мојот странец, далеку беше од побогат од мене, а да ти кажам, Македонија е поразвиена земја од неговата, па сега ти види, може сакал тој македонски папири а??? :) :) :)
Бар дознавме дека бил црнец :D

Пс. на лилјаковата пума, јас разбирам англиски колку толку, ама па си мислам оти е тешко за комуникација и емоции на странски јазик. Едноставно тај странски јазик те праа помалку странец со вроденото у тебе... Не си го израснал тај јазик, а си го научил како јазик...

Луки, тава комуникациски јаз кој го спомнуваш ного ме замисли. Ја се мислам има едно решение да увидеш дали е тоа така како што тврдеш или не, преко експеримент: да ја опнеш пумата додека говореш енглески со неа. Ако бидне работата, значи нема комуникациска бариера и можеш слободно да тражеш невеста од странство.

Луки, тава комуникациски јаз кој го спомнуваш ного ме замисли. Ја се мислам има едно решение да увидеш дали е тоа така како што тврдеш или не, преко експеримент: да ја опнеш пумата додека говореш енглески со неа. Ако бидне работата, значи нема комуникациска бариера и можеш слободно да тражеш невеста од странство.
Ајде оф топик сме ама не можам да оддолеам. Јас ќе сакам она ќе нејќе, оти не сам доволно лош момак, плус тешко ќе ми се намале мојта доминантност и мегаломанија, па често ќе се караме. А кавгите нема да са убави, оти јас и на англиски сам сељачана, па ќе почнам да говорам за бродове со стаклени дноа, магарешки клоци, топли оброци, извалан санчез, и бисерни ѓердани... :icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr:

Ајде оф топик сме ама не можам да оддолеам. Јас ќе сакам она ќе нејќе, оти не сам доволно лош момак, плус тешко ќе ми се намале мојта доминантност и мегаломанија, па често ќе се караме. А кавгите нема да са убави, оти јас и на англиски сам сељачана, па ќе почнам да говорам за бродове со стаклени дноа, магарешки клоци, топли оброци, извалан санчез, и бисерни ѓердани... :icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr:
Луки, јас ги разбирам сите тија потенцијални проблеми, но ти ја промашуваш поентата на екперименто: да се провере дали е тава точно или не во стварност. Мене пумата ми делува како ного образована и од висока класа, така да ако можеш да испринташ една огрлица на неа, сигурен сум дека ного ќе ја ареса, а ќе одговара и на нејзинио статус.

Бар дознавме дека бил црнец :D
Може бил, може не бил :)
А и не е важно :)
--- надополнето: 30 октомври 2012 во 14:35 ---

На првиот дел од постот ме мрзи да одговарам, а само на она што се однесува на мене: Не е тешко ако се има волја.
Како што кажав, најмал проблем беше јазичната ,,бариера,,. Барем во мојот случај. :)
Можеби за тебе би бил.
--- надополнето: 30 октомври 2012 во 14:36 ---
Луки, јас ги разбирам сите тија потенцијални проблеми, но ти ја промашуваш поентата на екперименто: да се провере дали е тава точно или не во стварност. Мене пумата ми делува како ного образована и од висока класа, така да ако можеш да испринташ една огрлица на неа, сигурен сум дека ного ќе ја ареса, а ќе одговара и на нејзинио статус.

Забавни фантазии.
Фантазии е клучниот збор :)

На првиот дел од постот ме мрзи да одговарам, а само на она што се однесува на мене: Не е тешко ако се има волја.
Како што кажав, најмал проблем беше јазичната ,,бариера,,. Барем во мојот случај. :)
Можеби за тебе би бил.

Shall we, then?

I mean, bring it to the next level and try interacting in a foreign language, while keeping healthy emotional exchange? It shouldn't be a problem for well-versed PurplePumа (the mental image you are trying to sell, while being bad-ass crème de la crème of the uptight high society circles... :icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr:

Разбирам те, ама само не ми се верува како не ти прекурчува секој божји ден, секој божји саат да говореш на странски јазик. Да не може ни да опцуеш сочно на македонски, и другио човек да те разбере ама вистински да ја разбере пцовката, осете длабоко шо точно целеш со неа.. Превод на пцовка, на крај краеви си е само превод на пцовка... (Ај ако сакаш преведи ја следната реченица:“Е дури сега ти ебах Мајката... сегашност, идно и минато време на куп“ Превод на “сакам те“, си е само превод на “сакам те“... Или коа почнеш, море абдал, абе имаш ли ти три чисти у главата колку те сакам, па ставеш навреда и нежност на едно место...

Англискио е доста експресивен јазик, ама недоволно експресивен да ја отслика мојта дивјаштина и балкански дух, пропратена со мојта тешка селска психологија...

Shall we, then?

I mean, bring it to the next level and try interacting in a foreign language, while keeping healthy emotional exchange? It shouldn't be a problem for well-versed PurplePumа (the mental image you are trying to sell, while being bad-ass crème de la crème of the uptight high society circles... :icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr:

Разбирам те, ама само не ми се верува како не ти прекурчува секој божји ден, секој божји саат да говореш на странски јазик. Да не може ни да опцуеш сочно на македонски, и другио човек да те разбере ама вистински да ја разбере пцовката, осете длабоко шо точно целеш со неа.. Превод на пцовка, на крај краеви си е само превод на пцовка... (Ај ако сакаш преведи ја следната реченица:“Е дури сега ти ебах Мајката... сегашност, идно и минато време на куп“ Превод на “сакам те“, си е само превод на “сакам те“... Или коа почнеш, море абдал, абе имаш ли ти три чисти у главата колку те сакам, па ставеш навреда и нежност на едно место...

Англискио е доста експресивен јазик, ама недоволно експресивен да ја отслика мојта дивјаштина и балкански дух, пропратена со мојта тешка селска психологија...

Абе можеме да троламе до задутре ако сакаш, не е проблем.
Како ќе си ги поставиш работите е прашањето.

Јасно е дека најлесна е комуникацијата со некој ,,наш,, ама по твоето, ,,наш,, може и Србин да биде :)
А при бирање на партнерот, навистина е доста безвезе да го бираш по тоа кој јазик го зборува.
Или, наоѓаш некоја, ама ја оставаш затоа што не зборува Македонски.

Дечкото ми е Македонец, па сепак не се пцуеме од љубов.

Реков, секој е различен, различно очекува, различно реагира и различно прифаќа.

Готово, крај! Ти си Луки господар на универзумот и мултиверзумот воедно! :cuc:

Ако ваа брутална искреност и креативност не е доволна да ја легнеш пумата, не е вредна, ти можеш да поминеш се од Струмичко Ново село до косоврасти (овде вклучени огрлици, куглици, топли оброци, златни тушеви и се останато).

Абе можеме да троламе до задутре ако сакаш, не е проблем.
Како ќе си ги поставиш работите е прашањето.

Јасно е дека најлесна е комуникацијата со некој ,,наш,, ама по твоето, ,,наш,, може и Србин да биде :)
А при бирање на партнерот, навистина е доста безвезе да го бираш по тоа кој јазик го зборува.
Или, наоѓаш некоја, ама ја оставаш затоа што не зборува Македонски.

Дечкото ми е Македонец, па сепак не се пцуеме од љубов.

Реков, секој е различен, различно очекува, различно реагира и различно прифаќа.

Финтата е шо не те троллам, ни па сакам да те тролам.. А сам мртов озбилен... И не ми ги извртувај зборовето, дека ќе ја оставам некоја само заради шо не знае Македонски. Или најдам па оставам..

Ама преферирам да е Македонка.. Затава и сам напишал оти сакам да е Македонка, да не е од Странство... Тава е желбата, а шо ќе излезе на крај само Бог знае.

Не е како да не сам одил вонка од Македонија, па да говорам на акл или за инат. Кога говоре странски јазик еден човек, говоре од одредена дистанца, не ти е вроден тај говор. И таа дистанца, таа празнина не ја манифестираш или осеќаш додека комуницираш со таа личност... Ама скриена си е, постое, и потсвесно нервира, или асоцира некакви емоции.. Секој збор шо го изговараш најчесто го асоцираш со некаква емоција (особено коа се говоре за лични нешта)... И е малку тешко да ги асоцираш сите тие работи на странски јазик...

Да малку ја драматизирам и претерувам со мојте прости зборове у претходнио пост, ама основата и идејата шо сакам да ја презентирам е таа.. Личната асоцијација со вистинското значење на тие странски зборове е проблематична, и од неа се раѓат фрустрации...

Самата комуникација меѓу партнерите е проблематична како шо е, а не па да е на странски јазик.. Да, навикнува човек, ама егото секојпат те тера да го натераш партнеро да науче зборове од твојо мајчин јазик.. (Прочитај си го твојо пост пред некоја страница).

Финтата е шо не те троллам, ни па сакам да те тролам.. А сам мртов озбилен... И не ми ги извртувај зборовето, дека ќе ја оставам некоја само заради шо не знае Македонски. Или најдам па оставам..

Ама преферирам да е Македонка.. Затава и сам напишал оти сакам да е Македонка, да не е од Странство... Тава е желбата, а шо ќе излезе на крај само Бог знае.

Не е како да не сам одил вонка од Македонија, па да говорам на акл или за инат. Кога говоре странски јазик еден човек, говоре од одредена дистанца, не ти е вроден тај говор. И таа дистанца, таа празнина не ја манифестираш или осеќаш додека комуницираш со таа личност... Ама скриена си е, постое, и потсвесно нервира, или асоцира некакви емоции.. Секој збор шо го изговараш најчесто го асоцираш со некаква емоција (особено коа се говоре за лични нешта)... И е малку тешко да ги асоцираш сите тие работи на странски јазик...

Да малку ја драматизирам и претерувам со мојте прости зборове у претходнио пост, ама основата и идејата шо сакам да ја презентирам е таа.. Личната асоцијација со вистинското значење на тие странски зборове е проблематична, и од неа се раѓат фрустрации...

Самата комуникација меѓу партнерите е проблематична како шо е, а не па да е на странски јазик.. Да, навикнува човек, ама егото секојпат те тера да го натераш партнеро да науче зборове од твојо мајчин јазик.. (Прочитај си го твојо пост пред некоја страница).

Ах, јас вршам македонизација кај и да стигнам, со кого и да седам.
Искрено, тој тип конкретно, научи да направи основна конверзација на Македонски.

Желбите се убава работа, и јас сакам утре деца со Македонец да имам, ама најмалку ради јазикот :)

Не реков дека е лесно, ами дека е можно и не е толку страшно. Во тој момент бев вљубена во него, тој во мене, и јазикот дефинитивно не беше ни тема за разговор, а уште помалку проблем.

Да? Македонците сакаат странкињи затоа што "давале" побрзо и без мољакање?
Извини, нели беше ти тој што лаеше како Македонките биле курви и па уште и како доказ за тоа приложи некоја си песна што ја пееле Албанците? И сега одеднаш Македонките не чинеле затоа што не сакале да ти го испушат уште при запознавање. Место ракување де.
Ама затоа странкињите се супер пошо со нив можеш да имаш секс уште на прв состанок. Ако Македонка го направи тоа е дроља белосветска, и се вадат муабети низ цел град , ама ако го направи некоја Италијанка тогаш таа е напредна, отворена, лабава, возбудлива, авантуристка и тако даље.
Тебе чоек да ти даде гомно во странска амбалажа ќе го изедеш и уште ќе тврдиш дека има вкус на чоколадна торта.
Инаку, на странкињите не им е битно што работиш и слично, од причина што не планираат со тебе ништо сериозно. За нив си само една попатна авантура и ништо повеќе.

И чисто информативно, немој да си ласкаш дека те демнам или па будно ја следам твојата форумска кариера, туку едноставно имам одлична меморија па сум принудена да памтам милијарда ствари што сум ги видела, слушнала или прочитала, вклучително и твоите бљувотини.
И да, во сексот жените ништо не "даваат", сексот претставува обострано задоволство, или барем така би требало да биде.

Како и да е, со маживе не може на крај да се излезе. На милијарди теми кукаа како немало поштени жени, како Македонките биле курви, ниедна не се чувала до брак, а овие другиве биле светици и сеа излезе обратното. Македонките не чинеле зашо не сакале да се ебат.
Ни се тераат ни се водат.

Не знам зошто ничим изазвана фрустрирано ми реплицираш на мое општо согледување на работите овде.
--- надополнето: 30 октомври 2012 во 15:15 ---
Да бе, сега поштени се. Оди види што зборат за нас во соодветната тема :)
--- надополнето: 30 октомври 2012 во 01:40 ---

Нема шанси за некоја трета причина, а?
Мојот странец, далеку беше од побогат од мене, а да ти кажам, Македонија е поразвиена земја од неговата, па сега ти види, може сакал тој македонски папири а??? :) :) :)

Битно бил богат. А и друга боја на кожа може имал.Митот за сурлите кај црнците.:D

Битно бил богат. А и друга боја на кожа може имал.Митот за сурлите кај црнците.:D

Обратно си разбрал. Не само што не беше богат, туку беше сиромашен :) :)
Реков, можда сакаше македонски папири, шо знаеш :)

П.С. Во тоа време немав сексуални контакти со никого, па не би можела да знам колкава му била ,,сурлата,,. Ај можда во иднина или ќе потврдам или ќе демантирам :) :) :)

Ах, јас вршам македонизација кај и да стигнам, со кого и да седам.
Искрено, тој тип конкретно, научи да направи основна конверзација на Македонски.

Желбите се убава работа, и јас сакам утре деца со Македонец да имам, ама најмалку ради јазикот :)

Не реков дека е лесно, ами дека е можно и не е толку страшно. Во тој момент бев вљубена во него, тој во мене, и јазикот дефинитивно не беше ни тема за разговор, а уште помалку проблем.

Значи не ти праве ама баш никаква разлика дали дечко ти ќе ти ги каже убавите зборови на мајчин јазик, или некој рандом човек шо ќе ги преведе и ти ги каже на глас?
Тава е евтин трик со македонизацијата, за да се извадеш.

И јас сам Македонизирал човеци, со зборове, ама подруга е личната сатисфакција со човек шо ти значе нешто ти ги каже тија македонски зборове...

За желбите не дискутирам, оти се лични, и како такви јас си ги презентирам (без разлика дали му се аресат на некој или не му се аресат.. тава са мојте желби)...

Точно, јазико како јазик, никојпат не е тема на разговор, оти нели, презентирате се и двујцата како добри познавачи на странскио медиум за комуникација (у овај случај англиски). Ама ако нешто не е експлицитно дефинирано како проблем, не значи оти го нема у скриена форма. Ногу од човеците шо говорат странски јазик, едноставно на странскио јазик размислуват на поинаков начин, презентират поинаков човек, поинаква слика, поинаков начин на изразувајне на емоциите, отколку истото да го прават на мајчин јазик (тука поговорката колку јазици толку човеци праве ногу повеќе смисла отколку стандардното клише). Тие скриени форми, невербална комуникација, асоцијација на зборове со изразувајне, енергија од самио човек ногу поразлично се пренесува низ туѓ медиум.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom