Странци, странкињи

• Креатор на темата Креатор на темата Sussaro
  • Време на започнување Време на започнување
Пол, не пол, должите сега тука извинување.
Ајде :sneaky:

Интересно е што целава дискусија открива колку е всушност нарушена машко-женската комуникација и колку сме полни со предрасуди едни спрема други како нација, па како најлесно решение се чини спарувањето со странци, на кои им се препишуваат се‘ некои особини во компаратив. Не дека осудувам, секој со својот избор, секако секој сам си ги сноси последиците од истиот.

Порано мажите се палеа на Русинки, Украинки, Полјачки итн. кои беа “одбојкарки“ дојдени на „припреми“, иако се се сведуваше на 10-минутно лигавење на шанкот, зашто цената да се биде со нив беше 200 марки на час.

Машките во малите градови во Македонија се палат не само на странкињи, за нив и Скопје е странство, им паѓа кога ќе видат скопјанка( на која и мајка и татко и се од малото гратче) и нозе ќе испокршат да и угодат.

Седиме ова лето на терасата и само мојот маж го јадат комарци. Му вели домаќинката: Тоа е оти не си тукашен. Во Македонија дури и комарците се палат на странци :)

Јас не живеам во Македонија, ама навистина не сум забележала наплив на Срби пред кои девојките шират нозе.

Уште од сам почеток на темава јасно ми беше кој ќе биде заклучокот (како што наведе и Мачорка). Значи маживе се палат на странкињи затоа што нашиве жени биле стегнати (не даваат на прв состанок) и се дигнати у облаци :rolleyes:, а жениве се палат на странци зошто се сељанки што не ги есапат нашите мажи.
Мислам браво, прекрасен заклучок (y)

Јас лично никогаш не сум ги гледала поинаку, ако е ок момак од кај сака нека биде.
Ама пошто овде треба да генерализираме, жените се палат на странци зошто имаат поголем алат. Ете, таман си е сеа :icon_lol:

Исто и афроамериканците :icon_mrgr:

Ти знаеш дека само кај едно афиканско племе е документирана поголема просечна должина?

Остатокот од континентот само го користи митот...

:)

Ти знаеш дека само кај едно афиканско племе е документирана поголема просечна должина?

Остатокот од континентот само го користи митот...

:)
Абе важно имаат што да користат :icon_lol:
Плус не африканци, туку афро-американци.
Друг плус, не туку ми терај озбилен статистички муабет на сеир од моја страна :icon_mrgr:

Друг плус, не туку ми терај озбилен статистички муабет на сеир од моја страна :icon_mrgr:

ОК boss...

:D
--- надополнето: 30 октомври 2012 во 09:42 ---
Инаку, он топик, јас не сакам странкињи. Јас сакам македонки. Сакам девојки кои го живееле животот кој јас сум го живеел, кои биле во истите срања во кои и јас сум бил, и кои се радуваат на истите работи на кои јас се радувам.

Точно е дека постојат универзални човечки состојби, но уште поточно е дека сите тие универзални човечки душевни состојби со себе секогаш носат локален печат кој тешко може да се сподели со странец...

Без оглед на полот, поголемиот број се палат на странци само за да киднат од оваа чудесна земја Македонија.
Oстанатите се палат на странци само за да се пофалат пред друштво дека легнале некој странец/странкиња. Јебига такви сме ко народ, фалбаџии и лицемери. Има и такви кои ради "фраерлук" лажат дека имале нешо со странец/странкиња а они кутрите цел престој во странција го поминале тинкајќи на тие шо го/ја опкружуваат и се надаат на некоја пијана ноч како би е*нале нешо.

Не може да се занемари и моментот - леле странец, дошол во МК и од сите жени тука (а и од таму од каде со доаѓа), МЕНЕ ме одбрал - ego boost колку што сакаш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom