Странци, странкињи

• Креатор на темата Креатор на темата Sussaro
  • Време на започнување Време на започнување
Во врска со болдот: дали ти мислиш дека некоја долгонога, русокоса убавица, економски независна, некоја што е порасната во метропола, а не во некоја вукојебина, ќе си го губи времето со средностатистички Македонец?
Демек Македонците едни лепотани, а Македонките средно жалосни. Иди бегај! Само Македонкие да не слушаат Пинк и Пјанер? Ами мажите само спорстки канали гледаат.

Чистење и гоствење не е доволно, а? Сакаш и свингерка да биде?
Мислењава се бруки. Го направивте готвењево како атомска физика да е. Ебате беља се работи за петнаес минути на два дена, ставаш набрзина намирниците во тенџере и тоа е. Демек е толку голема работа па сеа треба на гз да падниме.

Последно уредено:
Во врска со болдот: дали ти мислиш дека некоја долгонога, русокоса убавица, економски независна, некоја што е порасната во метропола, а не во некоја вукојебина, ќе си го губи времето со средностатистички Македонец?
Демек Македонците едни лепотани, а Македонките средно жалосни. Иди бегај! Само Македонкие да не слушаат Пинк и Пјанер? Ами мажите само спорстки канали гледаат.

Чистење и гоствење не е доволно, а? Сакаш и свингерка да биде?

Си го губат времето со некој со статистика подолу и од просечната ;) Кога некој има доволно, бара повеќе од клучевите од Аудито на маса. Не велам дека не преферираат добро ситуирани дечки, ама парите не им се пресуден услов. Мене материјализмот на Македонките ми беше најголем turn off. Како што реков, наши сме си, се знаеме. Примери има милион.

Мене чистење и готвење не ми е доволно, сам си работам што ми треба. Ти со тоа ако сакаш да придобиеш нечии чувства, незнам што да кажам.

Кое црно чистење и готвење бе,незнаат јајце да сварат 90 %,имам повише другари што знаат да спремат бар основни работи,грото од пријателкиве да ги оставиш сами дома ако ќе умрат за јадење ако нема сендвичара у близина.Ги стигна глобализацијата и нашиве македонки,грото од цуриве од моја генерација немаат ни Д од домаќинки,мама уште им го мести креветот не па кутлача да фатат.Затоа очите четири отворени коа почињаш сериозна врска со некоја.

Мислењава се бруки. Го направивте готвењево како атомска физика да е. Ебате беља се работи за петнаес минути на два дена, ставаш набрзина намирниците во тенџере и тоа е. Демек е толку голема работа па сеа треба на гз да падниме.

Нешто како пумија?

Дека многу се палите на странкињи, затоа на 40 години ќе акате во Албанија да купите невести.
Швеѓанки, Германки, Италијанки...да сигурна сум дека рандом Швеѓанка ќе се потепа да дојде во вукојебинава и да живее во двособно станче заедно со свекор и свекрва, кои патем ќе треба да ги вика мамо и тато, да му меси секое сабајле зелник на мужот и да му ги пере гаќите дур он дреме у кладилница. Гледам, секој втор Македонец е со Швеѓанка, војни се водат по светот за вас.
Не си прајте бајрам на умот.

Нешто како пумија?
Како сакаш сфати го, ама никој не останал гладен ради незнаење да готви. Тешко тие на кои тоа им е главен адут. Каде е начитаноста, нашетаноста, образованието, амбициите, карактерот...

Овие од дијаспорава се рачунаат за странкињи?

Не сум сретнала странец шо нејќе Македонка за жена. И не сум сретнала Македонец шо сака жена од странство (добро, ФАРАНГ не го бројам, ама мислам дека и тој да најде некоја џепна Венера во Македонија, ќе му дојде ќоравиот саат).

Вие мажите само пекате по туѓо, а сигурна сум да ве грабнат 2-3 Украинки дека свеста ќе ви се сврти и може вие ќе лежете како морски ѕвезди. :D

Нашинкиве ја би ги сместил во категорија мулатки :) ..... Имаат мешан менталитет кога ќе ги погледнеш од агол на психологија ..... Израснати се во македонска средина која е ајде да речеме конзервативна , но сепак како растат,пријатели,општество,во земјата во која се наоѓаат , си има големо влијание во нивниот живот .... се создава мих на македонски менталитет сосе средината каде живеат ... така што .... не можеш да одредиш .... ја би рекол ајде ... деца на мешан брак .... пола странец/пола нашинец .... но со секоја генерација како остануваат ,стануваат странци и странци , асимилирани , им останува само име презиме и физички изглед на ДНК дека се со потекло од Македонија .... имам повеќе пати зборувано со нашинци од Германија,Австралија,Белгија (зборувам за машки),не ги сакаат искрено тамошните жени ,така кажано велат "расипани" во начинот на однесување ,повеќе тежнеат кон македонската жена .... кога ќе фрлам поглед кон мажи и жени Македонки , искрено машките се некако позатворени,потдврд тип на човек, повеќе поврзани кон своето ,патриоти кажано де ,а додека жените си се ..... :D ....................како и да е ,за Македонките од Скопје,главен мој стереотип ...... пред луѓе , затворени .... сами ..... отворени ненормално ....... има некаков конфликт шо го носам тоа чуство дека некако се ,не можеш едноставно да им го погодиш карактерот .... :)

Како сакаш сфати го, ама никој не останал гладен ради незнаење да готви. Тешко тие на кои тоа им е главен адут. Каде е начитаноста, нашетаноста, образованието, амбициите, карактерот...

Кога жената има желба да работи на себе да се едуцира, напредува, ќе земе некој љубоморен торлак и ќе ја затвори дома. Ама нели македонската жена како и секогаш потчинета, ке го тинтра, ке го гледа како крал за на крај да и каже ,,за к.р не те бива, зошто не излегуваш, не се дружиш, не си ко останатите средена, нашминкана, комуникативна,, а таа грејната цел свој живот го посветила на домот, фамилијата и на крај не вреди, затоа што не е ко останатите кои не е.ат жива сила и работат на себе си, својот изглед, статус а најмалку се замараат со домаќинството а сепак на крајот се окарактеризирани како ,,мамини мази,, што не умеат ни две јајца на око да испржат.

Забегав од темата, како и да е, во последно време се дружам со странкињи,конкретно за нив работата и слободата им е на прво место, тие радо би пукале до 35 години без маж обврски, и единствено што ги прави шармантни е оној слободен директен пристап, што е нетипично кај македонките. Но верувај кога ке се опијат/начукат неќеш да знаеш која стока од жени се.

Последно уредено:
Кога жената има желба да работи на себе да се едуцира, напредува, ќе земе некој љубоморен торлак и ќе ја затвори дома. Ама нели македонската жена како и секогаш потчинета, ке го тинтра, ке го гледа како крал за на крај да и каже ,,за к.р не те бива, зошто не излегуваш, не се дружиш, не си ко останатите средена, нашминкана, комуникативна,, а таа грејната цел свој живот го посветила на домот, фамилијата и на крај не вреди, затоа што не е ко останатите кои не е.ат жива сила и работат на себе си, својот изглед, статус а најмалку се замараат со домаќинството а сепак на крајот се окарактеризирани како ,,мамини мази,, што не умеат ни две јајца на око да испржат.

Забегав од темата, како и да е, во последно време се дружам со странкињи,конкретно за нив работата и слободата им е на прво место, тие радо би пукале до 35 години без маж обврски, и единствено што ги прави шармантни е оној слободен директен пристап, што е нетипично кај македонките. Но верувај кога ке се опијат/начукат неќеш да знаеш која стока од жени се.
Секој си го наоѓа тоа што го заслужува. Дали странкиња или домашна сеедно, ропак ќе си најде ропачица, поштена поштен итн...

:pos:

Де види да не останала некоја таму, па кажи.

Има и кон јужна америка, не се се секирај тој што бара ќе најде :D[DOUBLEPOST=1395190339][/DOUBLEPOST]
Искуствата верувам дека им се кеширани. Удобствата и метаниите кои се опишани зависат од цената :coffee:

За кеширани искуства не правиме муабет, такви и во МКД има. Тоа не е проблем[DOUBLEPOST=1395191826][/DOUBLEPOST]
Не сум сретнала странец шо нејќе Македонка за жена. И не сум сретнала Македонец шо сака жена од странство (добро, ФАРАНГ не го бројам, ама мислам дека и тој да најде некоја џепна Венера во Македонија, ќе му дојде ќоравиот саат).

Вие мажите само пекате по туѓо, а сигурна сум да ве грабнат 2-3 Украинки дека свеста ќе ви се сврти и може вие ќе лежете како морски ѕвезди. :D

Тешко. Мене ми треба некоја што ќе може да живее и надвор од Македонија во малку поегзотични места, а такви тешко, ко народ не се

Грешка си тука. Има доста поготово во дијаспората. Кога ќе се тргнеш од МКД и видиш што се друго има обично или пекаш по се наше или ќе кажеш налет да е и тогаш гледаш и други работи. Ако бараш ќе најдеш биди сигурна. Менталитетот е клучот, не викам не, ама ќе се изненадиш колку СЛИЧЕН менталитет имаме со со било кој јужни народи. Заеби ги западњаците, со нив никад нема да се разбереме, ама затоа со тие од јужна европа (балкан, шпанија, италија), јужна америка или јужна азија (филипините, индонезија) и те како сме слични. Поднебјето делува на менталитетот. Северњаците се другчие правени тоа важи секаде...[DOUBLEPOST=1395192255][/DOUBLEPOST]
Абе многу луѓе на планетава немаат видено ни слушнато за Македонци ама не значи дека не постоиме. Треба повеќе со самостални дечки да се дружиш. Да бидеме објективни, освен со готвење и чистење Македонките немаат со што друго да се истакнат. Наши сме си, ама Македонките да се поубави од 1.75 фит плави Швеѓанки мало сутра. Супермоделите од МК во Украина, Русија, Шведска па и Германија би биле обични девојки на улица. За една недела во овие држави ќе видиш 100 пати повеќе убави девојки отколку што имаш за цел живот видено во Македонија. Не дека се лоши на изглед Македонките, ама средно жалосно. Значи, убавината сигурно не им е предност пред странкињи. Што друго...вкусови, менталитет? Слуша Пинк и Пајнер продукција, осет за мода ала певачица, гледа турски серии...материјалистки до даска...да не навлегувам понатаму.

Значи остануваат нашите на чистење и готвење. Е сега проблемот е што мажите во МК се длабоко разгалени и неспособни. Кога ќе прочитам или слушнам некој 50 годишен ерген како бара жена да му готви и чисти ми се стемнува пред очи. Па толку ли е тешко да го ебам? Орангутан да беше ќе научеше да вклучи перачка и да се прехрани. Само затоа Македонците бараат Македонки.

Мене Македонките ми се убави, порадо би наша него швеѓанка. Тоа си е веќе прашање на вкусови... Другите работи не ми се свиѓаат, повеќе е карактерот

Последно уредено од модератор:
За волја на вистината, Швеѓанките не се многу поубави од Македонките, само се добро нашминкани и одржавани. И Македонката да лупа по 500 евра на козметика и да не ги носи куќата и кариерата на грб, ќе биде далеку поубава. Да споредевте Македонки со Азијаткињи, ќе ве разберев, ама со Швеѓанки...

Друго што не можам да ве разберам, ако Македонката прави финти во кревет, кукате дека е курва, параспур, недомаќинка... Никако не ви се погодува!

„Тинтрењето“ МОРА да е обострано! Поради љубовта. Во спротивно сте неспособни.

За волја на вистината, Швеѓанките не се многу поубави од Македонките, само се добро нашминкани и одржавани. И Македонката да лупа по 500 евра на козметика и да не ги носи куќата и кариерата на грб, ќе биде далеку поубава. Да споредевте Македонки со Азијаткињи, ќе ве разберев, ама со Швеѓанки...

Друго што не можам да ве разберам, ако Македонката прави финти во кревет, кукате дека е курва, параспур, недомаќинка... Никако не ви се погодува!

„Тинтрењето“ МОРА да е обострано! Поради љубовта. Во спротивно сте неспособни.

Кога мислиш на ..... ова ......

mkd-62174.jpg

или пак ..... ова ......

D017bUs.jpg

Споредуваш со топ модели? Сериозно?

Интересна работа... Што сум приметил е дека на некој места можеш да играш во повисока лига баш ради расата... Значи ако си просечен македонец во азија можеш да бркаш топ 10% ;) од жените на пример, на запад најслабите 30% поготово кога ќе слушнат од која вукојебина си излегол. Нормално има исклучоци ама така е углавно

Споредуваш со топ модели? Сериозно?

(Вторава е како трактор во фацата, не гледај само во цицки, аман! :) )
шо очекуваш од СОМ де аман ... аман ...... сексуално опседнат мажјак ...... ами како , најдобар пример се ...... ако не ајде Бар Рефаели :love:[DOUBLEPOST=1395198165][/DOUBLEPOST]
Интересна работа... Што сум приметил е дека на некој места можеш да играш во повисока лига баш ради расата... Значи ако си просечен македонец во азија можеш да бркаш топ 10% ;) од жените на пример, на запад најслабите 30% поготово кога ќе слушнат од која вукојебина си излегол. Нормално има исклучоци ама така е углавно
Survival of the fittest ..... Фаранг бро ...... ајде Озиленд ,таму да отидам .... нема шанси ..... убо викаш за Јапонија ...... слетуваш ..... Јужно Европеец .... бела кожа, темна коса и кафеави очи .... кој ќе одолее на Македонец .... Гоце убо рекол .... светот го разбирам како културно поле ..... поентата .... :))))

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom