Странци, странкињи

• Креатор на темата Креатор на темата Sussaro
  • Време на започнување Време на започнување
Швеѓанките се најубави,немешана нација,сеуште добро се држат,добри 80% се природни расни плавуши:D

Хрватиците се многу помилозвучни од србинките. Мене србинките ми се ушобол, не знам како можете да се палите на нивниот акцент.
Е сеа и ти...србинките знаат да заведат со тоа зборењето нивно,ти се лигават,праат кејф на курот.:icon_mrgr: Додека и хрватиците исто така убаво звучат,ама они ти се повеќе како ластовички,нивното зборење не буди такви первезни мисли како на пример говорот на србинките.;) Мене кога ќе ми спомне некој србинка,ме асоцира на некоја типична сељанка,модерна калаштура.

На што конкретно мислиш? Биди по опширеен...Сакам барем еден пример :) Секако,доколку го имаш.

Еми брачет ми се жени за една странкиња. Еден другар исто има странкиња. И со двете не сам се уопште мачил со клешти да и ги вадам зборовето од уста, ни па са се правиле нешто повеќе/нешто шо не са. Имале са едноставен човечен однос. Е шом од еден маабет може толко ного нешта да тргнат у толко ного насоки, дек му е крајо.

Еми брачет ми се жени за една странкиња. Еден другар исто има странкиња. И со двете не сам се уопште мачил со клешти да и ги вадам зборовето од уста, ни па са се правиле нешто повеќе/нешто шо не са. Имале са едноставен човечен однос. Е шом од еден маабет може толко ного нешта да тргнат у толко ного насоки, дек му е крајо.

Луки бе, маабето нива не ора!

Jaoooo ти вришти примеров нема што :icon_lol: Епа и мојот братучед има девојка странкиња а таа едвај зборува...И сега што праиме?:pipi:Барај друго,ова не ти држи вода...
А да ја натераш да ти замеси зелник ке знае ли? :icon_mrgr: Секој си има свои предности и недостатоци па дури и странкињите :)
Се што лета не се јаде брате ама штом толку си запнал со срека по барање страњкиња.На свадба да викаш,чекам покана во црвен плик :LOL:

Jaoooo ти вришти примеров нема што :icon_lol: Епа и мојот братучед има девојка странкиња а таа едвај зборува...И сега што праиме?:pipi:Барај друго,ова не ти држи вода...
А да ја натераш да ти замеси зелник ке знае ли? :icon_mrgr: Секој си има свои предности и недостатоци па дури и странкињите :)
Се што лета не се јаде брате ама штом толку си запнал со срека по барање страњкиња.На свадба да викаш,чекам покана во црвен плик :LOL:
Еми знаа ли некој друг јазик освен мајчинио. Ти знааш ли го ниинио јазик, или некој заеднички?
Плус ти си мома, на тебе требе да ти врве маабето со машките не со момите. Оште еден џокер, ако имаш странска снаа, секојпат ќе дојде некоја другачка на снаата за свадбата. И оп мојо пример за маабето шо тргнува, и работите стануват доста интересни :-)

Друго, речех оти странското е послатко, тава по автоматизам не значе оти странското е поарно. Не ми врти зборовето, оти ич нејќам коа ми вртат зборовето.

Трето, молам ти се не ми објаснувај за шо се јаде, шо не се јаде, шо лета, шо не лета, шо е арно и шо е лошо. Тава на некој друг колко сакаш го прави, не на мен.

А да ја натераш да ти замеси зелник ке знае ли? :icon_mrgr:

Мојава и меси и руска знае да направи, сармички, кифлички за божиќ сега и лепче месеше :D ја бива, супер тренирана си е. Дури и македонски збори се повеќе. ;)

За нова година морав да јадам круглести овошја оти по нивна традиција така ќе имаш среќна и бериќетна година мада ете тоа не ми смета. :P

Еми знаа ли некој друг јазик освен мајчинио. Ти знааш ли го ниинио јазик, или некој заеднички?
Плус ти си мома, на тебе требе да ти врве маабето со машките не со момите. Оште еден џокер, ако имаш странска снаа, секојпат ќе дојде некоја другачка на снаата за свадбата. И оп мојо пример за маабето шо тргнува, и работите стануват доста интересни :)

Друго, речех оти странското е послатко, тава по автоматизам не значе оти странското е поарно. Не ми врти зборовето, оти ич нејќам коа ми вртат зборовето.

.

Луки,можеме до утре наутро да се контраме без притоа да најдеме заедничко разбирање.Се е до ствар укуса...
Можеби странците се поотворени и на прв изглед интерезни,различна култура и менталитет.Ти сметаш дека е послатко ама видиш јас не го делам твоето мислење.
А не знам дали си имал врска со некоја страњкиња за да можеш да тврдиш како е.
Јас во едно мислење претходно спомнав дека имав шанса да имам партнер од странство но тој ниту еднаш не се потруди да направи да се чувствувам убаво и посебно.Работата не е да кажеш:Имам од странсво партнер зошто ми е послатко.Не можеш да знаеш каква ке ти се погоди и дали другачката на снаата ке прифати да направи муабет.Не се тие од бајките излезени за да се послатки.
Ама нејсе.Твое мислење и го почитувам.

Поздрав :)

Луки,можеме до утре наутро да се контраме без притоа да најдеме заедничко разбирање.Се е до ствар укуса...
Можеби странците се поотворени и на прв изглед интерезни,различна култура и менталитет.Ти сметаш дека е послатко ама видиш јас не го делам твоето мислење.
А не знам дали си имал врска со некоја страњкиња за да можеш да тврдиш како е.
Јас во едно мислење претходно спомнав дека имав шанса да имам партнер од странство но тој ниту еднаш не се потруди да направи да се чувствувам убаво и посебно.Работата не е да кажеш:Имам од странсво партнер зошто ми е послатко.Не можеш да знаеш каква ке ти се погоди и дали другачката на снаата ке прифати да направи муабет.Не се тие од бајките излезени за да се послатки.
Ама нејсе.Твое мислење и го почитувам.

Поздрав :)
Јас не ти контрирам, јас дискутирам. Ти викаш едно, јас викам друго. Ти не ми веруваш, а ме почитуваш, јас ти верувам и те почитувам. :icon_mrgr:
Ако прочиташ поназад по страниците, ќе видеш шо точно јас сакам. Послаткото и поарното не секојпат одат рака за рака. Особено не коа иде маабет за страници/странкињи. Најчестото едното е жртва на другото. А дали јас сам имал или немал, да се самоцитирам од Ноември "A Gentleman never kisses and tells".
Зашо па да не е работата така, да си се пофале човек имам Невеста или Ергенче од Странција. Идеалите са одамна изгубена приказна, и се глуме уштипаност на игранка, или невиност.
А за дали знаеш или не знаеш каква ќе ти се погоде, има и растурачка на тија работи, не е крај на свето. А дали ќе праа маабет, со мен сите сакат да праат маабет (без разлика дали са странци или домашни), не знам зашо. :icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr:
А зашо са послатки, еми поголеми и нелицемерни радодајки са за почеток. Така барем се опишуват тука у секој втор пост, а јас сам склонен да верувам на колективната интелегенција.

Дали на пример ако земам некоја Хунза ќе се рачуна за домилосцидна или странкиња? :confused:

Има си стручен поим за тава. Expatriate со наследство. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom