Стомачни мускули

• Креатор на темата Креатор на темата mister_lova
  • Време на започнување Време на започнување
Уше по колку стомачни да правам ? мислам разни вежби ги знам сите за сите групи туку по колку?

Тоа е индивидуално.

Моја препорака 5 серии, по 20 повторувања. Нормално, горни, долни, странични...

Уше по колку стомачни да правам ? мислам разни вежби ги знам сите за сите групи туку по колку?
Експериментирај најдобри вежби за стомачни ти се Plank,Ab roller,Side plank,Leg raise,Reverse crunch.
Според мене најдобро е да направиш еден вид на кружен тренинг да идеш од вежба на вежба без пауза и да си готов за 5-10 мин.
Пример правиш потисок на стомак,па страничен потисок за стомак на двете страни,потоа reverse crunch и завршуваш со штица позиција и странична штица позиција(plank).
Пробај 3 серии од тоа и ќе видиш како се горат стомачните.

Според МЕНЕ ако не ви е тешко додека правите стомачни тешко ќе ги направите ако можете да направите 200 земете плоча од тег и со нејзе напрајте 10 или прајте тешки вежби Стомачните функционираат исто како другите на пример грб наместо со 5 кила веслање 200 пати праиме со голема тежина 10 пати.МОЕ МИСЛЕЊЕ

Некое чаре за долните стомачни ???? Али по дома. Не теретана, бенчови и сл.

Некое чаре за долните стомачни ???? Али по дома. Не теретана, бенчови и сл.
Ако си бил буцкаст и ако си го замрсил тој дел од стомакот тешко е да се исчисти, сега засега кај мене добро оди али зедов салбутамол и ефедрин по недела и пол и плус ја средив исхраната особено последните 8 дена сум исцеден ко лимон.

Еве ги вежбите што ги правам јас

• Weighted Sit Ups: 4 Sets x failure​
  • Hanging Leg Raises: - 4 Sets x failure​
  • Side Bends: 4 Sets x failure​
  • Side Crunches: 4 Sets x failure​
  • DragonFlyes 4 Sets x Failure​
  • Hanging Leg Raise: 4 Sets x failure​
  • Cable crunch for upper abs 4 sets x Failure
  • Weighted Sit ups: 4 Sets x failure​
  • Air bike: 4 Sets x failure​
  • Barbell Twists: 4 Sets x failure​
Ги вежбам 3 пати неделно и ги ротирам вежбите вака. Најтешка од сите ми е DragonFlyes али и најефективна според мене. Али додека не се среди исхраната џабе е, ко жена бремена бев пред два месеци подуен во стомакот оти имав над 15 % телесни масти и јадев голема количина на храна. Сега сум паднат на околу 13% и веќе се знаат колку толку горнте, а за долните има да се мачам до август со вакво темпо .

Ако си бил буцкаст и ако си го замрсил тој дел од стомакот тешко е да се исчисти, сега засега кај мене добро оди али зедов салбутамол и ефедрин по недела и пол и плус ја средив исхраната особено последните 8 дена сум исцеден ко лимон.

Еве ги вежбите што ги правам јас

• Hanging Leg Raises: - 4 Sets x failure​
  • Hanging Leg Raise: 4 Sets x failure​
  • Cable crunch for upper abs 4 sets x Failure
  • Weighted Sit ups: 4 Sets x failure​
  • Air bike: 4 Sets x failure​
  • Barbell Twists: 4 Sets x failure​
Ги вежбам 3 пати неделно и ги ротирам вежбите вака. Најтешка од сите ми е DragonFlyes али и најефективна според мене. Али додека не се среди исхраната џабе е, ко жена бремена бев пред два месеци подуен во стомакот оти имав над 15 % телесни масти и јадев голема количина на храна. Сега сум паднат на околу 13% и веќе се знаат колку толку горнте, а за долните има да се мачам до август со вакво темпо .

по 20 серии правиш за стомачни на 1 тренинг ? Нели ти одзема многу време, јас на еден тренинг правам се заедно 20-30серии

по 20 серии правиш за стомачни на 1 тренинг ? Нели ти одзема многу време, јас на еден тренинг правам се заедно 20-30серии
Па моментално правам по 2 часа тренинг.
Ден 1
Гради (45-60 мин)/Бицепс(30-45 мин)/Стомачни(30мин)
Ден 2
Грб (60 минути), Трицепс (45 минути), /Кардио (30-45 мин)
Ден 3
Кардио 45-60 мин, Подлактица (15-20мин)
Ден 4
Нозе(60-75 мин)/Стомачни (30мин)
Ден 5
Рамо (45-60 мин),Трапез (15 мин), Раце (60 мин)
Ден 6
Стомачни (30-45 мин), Кардио 60 мин
Ден 7 ОДМОР
Помеѓу секоја серија правам по 30-45 секунди пауза, али без некој појак додаток не се издржува тренингов. Ако не беа салбутамолот и ефедринот немаше шанса да издржувам толку тешки тренинзи плус и 3-4 пати неделно пливање навечер.

Вака размислував неш неам многу сало ал не сум ни рамен аим многу малку у долниот дел па вак со 3-4 пати неделно по 600 или повеќе стомачни 10 км трчање и сеа за храната ја иам сите мускули само стомачни неам и сеа планирам да ги напраам па поубаво е да намалам на јадење не како сеа како за маса туку да идам повеќе зеленчук овошје ал и некој грам протеин или повеќе протеини значи целта ми е само стомачни друго ен ме интеересира.

Вака размислував неш неам многу сало ал не сум ни рамен аим многу малку у долниот дел па вак со 3-4 пати неделно по 600 или повеќе стомачни 10 км трчање и сеа за храната ја иам сите мускули само стомачни неам и сеа планирам да ги напраам па поубаво е да намалам на јадење не како сеа како за маса туку да идам повеќе зеленчук овошје ал и некој грам протеин или повеќе протеини значи целта ми е само стомачни друго ен ме интеересира.

Не те хејтам,но искрено прашањето ти е премногу комплицирано.
Сакаш стомачни долни треба да ја средиш исхраната.
Пробај ротација на јаглехидрати.
http://scoobysworkshop.com/advanced-fat-loss-carb-cycling/

инсенити вежбајте! Цело тело се формира не само стомачни. Лудило е!

Што мислите за овие вежби, добри се? Има резултати?
И да ги правам секој ден или преку ден?

Ако имаше 8 минути вежби за да ги добиеш стомачни сите ќе бевме Зизз.
Добро помага ама секако со средена исхрана.
Стомачните се гледаат кога ќе намалиш под 10% телесни масти,не е тоа правило треба да имаш доволно мускулатура.
Но додај и штица позиција,да видиш како ќе те болат стомачните :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom