Стипендии

• Креатор на темата Креатор на темата Mädchen
  • Време на започнување Време на започнување
А на некој што поднел приговор му има стигнато одговор?
Ми нема, па си поднесов на повторениот повторно. Додуша никаков одговор ми нема стигнато досега, овие на мутави се прават.

Ме интересира дали некој има информација, или да сподели искуство од минатите години, околу стипендија за постдипломски студии (двегодишни) на УКИМ? Кои се условите, дали воопшто има некакви конкурси, кој ги објавува, кога се објавуваат, колкави се стипендиите, итн...

До толку никој ништо незнае?

До толку никој ништо незнае?

Незнам многу за ваков тип на стипендии, мислам дека едно време се зборуваше дека воопшто нема да се доделуваат, но најдобро провери на страницата на министерството, имаш посебен дел за конкурси, па провери таму, како и кога даваат.

Прашање до поискуснисте: Завршив прва година на е-бизнис со просек 9,71 (значи само една 8 друго се 10). примањата на моите мислам дека ги исполнуваат условите за добивање стипендија, и ме интересира колку типови стипендии има и за која е најдобро да аплицирам (од аспект на тоа кои сигурно се добиваат со вакви услови ). Фала однапред.

Прашање до поискуснисте: Завршив прва година на е-бизнис со просек 9,71 (значи само една 8 друго се 10). примањата на моите мислам дека ги исполнуваат условите за добивање стипендија, и ме интересира колку типови стипендии има и за која е најдобро да аплицирам (од аспект на тоа кои сигурно се добиваат со вакви услови ). Фала однапред.
Конкурирај и за А и за Б, евентуално ако не ти ја дадат А, Б 99.9%

Здраво!Заинтересиран сум да се запишам на Економски факултет.Е сега се мислам помеѓу американ колеџ или на државен на битпазар.Ова на Битпазар ми е малку подалеку,а американ колеџов ми е доста блиску.

Е сега ме интересира како е со пичиња на овој американ колеџ.Има ли по некоја или тапа џонсон.Да не испадне да се запишам и после да не можам да избегам:).

Исто така ме интересира што документи се потребни за на државниот економски.Завршив минатата година,па оваа година планирам да се запишувам.Веќе бев и се распрашував,но не добив информација дали сведителствата треба да се заверени на нотар.Исто така видов на конкурсот кој излезе во весник дека упис на државниот универзитет св.Кирил и методиј ќе има упис на 27.08.
Ме интересира дали сега може да се поднесе барање за упис или мора да се чека до тогаш.Исто така ме интересира ако може некој да ми каже кога точно ќе се полага државна матура.Не бев во Македонија последниве 3 месеци,па не сум во тек што се случува.Благодарам однапред...

Исто ме интересира кои се условите за да се влезе за 200 евра на државниот економски.Битни се оценките од средно или пак фактори како некои награди и натпреварувања имаат врска.

Здраво!Заинтересиран сум да се запишам на Економски факултет.Е сега се мислам помеѓу американ колеџ или на државен на битпазар.Ова на Битпазар ми е малку подалеку,а американ колеџов ми е доста блиску.

Е сега ме интересира како е со пичиња на овој американ колеџ.Има ли по некоја или тапа џонсон.Да не испадне да се запишам и после да не можам да избегам:).

Исто така ме интересира што документи се потребни за на државниот економски.Завршив минатата година,па оваа година планирам да се запишувам.Веќе бев и се распрашував,но не добив информација дали сведителствата треба да се заверени на нотар.Исто така видов на конкурсот кој излезе во весник дека упис на државниот универзитет св.Кирил и методиј ќе има упис на 27.08.
Ме интересира дали сега може да се поднесе барање за упис или мора да се чека до тогаш.Исто така ме интересира ако може некој да ми каже кога точно ќе се полага државна матура.Не бев во Македонија последниве 3 месеци,па не сум во тек што се случува.Благодарам однапред...

Исто ме интересира кои се условите за да се влезе за 200 евра на државниот економски.Битни се оценките од средно или пак фактори како некои награди и натпреварувања имаат врска.

Ова би требало да го префрлиш во прашања и одговори, бидејки не се однесува на стипендии.

Дали е пуштена втора рата од стипендијата од Б категорија за стари корисници?

Y NO MONEY!?!?!?

Сpедина на јуни е, а немаат пpефpлено ниту паpи за пpодолжените стипендии (оние пpед да ги поделат на азбуката), ниту па го има оној конкуpсот за апсолвентски компјутеpи!!!

Се' било pеклама! :/

Y NO MONEY!?!?!?

Сpедина на јуни е, а немаат пpефpлено ниту паpи за пpодолжените стипендии (оние пpед да ги поделат на азбуката), ниту па го има оној конкуpсот за апсолвентски компјутеpи!!!

Се' било pеклама! :/
Провери си сметка, ми кажаа пуштени се тие.

Пратени се трите посленди рати за новите информатичари. :)

21.06.2012, 15:56
СТИПЕНДИИТЕ НЕ СЕ ИСПЛАТЕНИ ОД ФЕВРУАРИ
Владата им должи милион евра на студентите
3D24E346D8034049B92D07747AAD86B1.jpg
Министерството за образование и наука не им исплатило ниту денар за вториот семестар на студентите со кои има договор за стипендирање. Над 4.200 студенти не добиле пари од февруари наваму, иако Министерството за образование со договор се обврзало стипендиите да им ги исплаќа секој месец.
"Ние ги почитуваме сите обврски со договорот за стипендирање, а државата не. Трошоците на факултет нe чекаат, и ние мора половина година да се снаоѓаме како знаеме", реагираат студентите.
Подетално во печатеното и во електронското издание на Вест.

Текстот е прочитан 4434 пати.
#

Пуштени ратите за тип А продолжени...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom