- Член од
- 18 декември 2008
- Мислења
- 1.277
- Поени од реакции
- 323
Ми нема, па си поднесов на повторениот повторно. Додуша никаков одговор ми нема стигнато досега, овие на мутави се прават.А на некој што поднел приговор му има стигнато одговор?
Ми нема, па си поднесов на повторениот повторно. Додуша никаков одговор ми нема стигнато досега, овие на мутави се прават.А на некој што поднел приговор му има стигнато одговор?
До толку никој ништо незнае?Ме интересира дали некој има информација, или да сподели искуство од минатите години, околу стипендија за постдипломски студии (двегодишни) на УКИМ? Кои се условите, дали воопшто има некакви конкурси, кој ги објавува, кога се објавуваат, колкави се стипендиите, итн...
Незнам многу за ваков тип на стипендии, мислам дека едно време се зборуваше дека воопшто нема да се доделуваат, но најдобро провери на страницата на министерството, имаш посебен дел за конкурси, па провери таму, како и кога даваат.До толку никој ништо незнае?
Конкурирај и за А и за Б, евентуално ако не ти ја дадат А, Б 99.9%Прашање до поискуснисте: Завршив прва година на е-бизнис со просек 9,71 (значи само една 8 друго се 10). примањата на моите мислам дека ги исполнуваат условите за добивање стипендија, и ме интересира колку типови стипендии има и за која е најдобро да аплицирам (од аспект на тоа кои сигурно се добиваат со вакви услови ). Фала однапред.
Мислам дека ги укинаа...разгледај ја темава малку поназад и читни.До толку никој ништо незнае?
Ова би требало да го префрлиш во прашања и одговори, бидејки не се однесува на стипендии.Здраво!Заинтересиран сум да се запишам на Економски факултет.Е сега се мислам помеѓу американ колеџ или на државен на битпазар.Ова на Битпазар ми е малку подалеку,а американ колеџов ми е доста блиску.
Е сега ме интересира како е со пичиња на овој американ колеџ.Има ли по некоја или тапа џонсон.Да не испадне да се запишам и после да не можам да избегам.
Исто така ме интересира што документи се потребни за на државниот економски.Завршив минатата година,па оваа година планирам да се запишувам.Веќе бев и се распрашував,но не добив информација дали сведителствата треба да се заверени на нотар.Исто така видов на конкурсот кој излезе во весник дека упис на државниот универзитет св.Кирил и методиј ќе има упис на 27.08.
Ме интересира дали сега може да се поднесе барање за упис или мора да се чека до тогаш.Исто така ме интересира ако може некој да ми каже кога точно ќе се полага државна матура.Не бев во Македонија последниве 3 месеци,па не сум во тек што се случува.Благодарам однапред...
Исто ме интересира кои се условите за да се влезе за 200 евра на државниот економски.Битни се оценките од средно или пак фактори како некои награди и натпреварувања имаат врска.
Провери си сметка, ми кажаа пуштени се тие.Y NO MONEY!?!?!?
Сpедина на јуни е, а немаат пpефpлено ниту паpи за пpодолжените стипендии (оние пpед да ги поделат на азбуката), ниту па го има оној конкуpсот за апсолвентски компјутеpи!!!
Се' било pеклама! :/