Стипендии

• Креатор на темата Креатор на темата Mädchen
  • Време на започнување Време на започнување
Ајде ако сака некој нега го постави крајниот список на студенти што лани ја добиле стипендијата за информатичари. Да видам ориентационо кој е најмалиот просек...
Да да и јас би сакал да знам ај ако можи некој да најди нека ја објави .

Здраво..Јас сум матурант и сакам да прашам шо е потребно односно кои услови треба да ги исполнуваш за стипендија и дали како бруцош можиш одма да земаш ако исполнуваш одредени услови .

Можеш да земаш стипендија како бруцош, доколку си меѓу првите 3-5 ( во зависност од факултетот) на ранг листата. Ми се чини овие стипендии се во однос на партиципација али не сум баш сигурна...Лани делеа такви стипендии, за оваа година незнам

Еве нови информации излегле http://fakulteti.mk/news/11-08-09/u...najdobrite_10_brucoshi_na_sekoj_fakultet.aspx

--- надополнето: Aug 9, 2011 9:51 AM ---

Би сакала некој да ми каже дали можеш да конкурираш за Тип А и Тип Б истовремено...На пр. не сум сигурна дали Тип А ќе ми дадат па да си фатам место и за Тип Б :) незнам дали ме разбирате:giggle:

Ајде ако сака некој нега го постави крајниот список на студенти што лани ја добиле стипендијата за информатичари. Да видам ориентационо кој е најмалиот просек...

121 - от(последниот) на листата има 90 БОДОВИ.

Јас со 9,4 просек на листава сум 62-ри со 95,2 бодови.

Каква е оваа стипендија за информатичари?
секоја година се доделуваат 125 стипендии за информатичари со над 9,00 просек од страна на Груевски... 9x 5 500 ден

секоја година се доделуваат 125 стипендии за информатичари со над 9,00 просек од страна на Груевски... 9x 5 500 ден
Ако имаш висок просек нели земаш стипендија на кој факултет и да си?

А за информатичари се сметаат кои смерови и кои факултети?

Ики на Феит, сега смеровите на Финки, информатика на ПМФ...

Ики на Феит, сега смеровите на Финки, информатика на ПМФ...
А за информатичари се сметаат кои смерови и кои факултети?

ИКИ и ИНФО од ФЕИТ, цел ФИНКИ веројатно ќе биде за понаредниот конкурс, од ПМФ двата информатички смерови, сите останати државни факултети што имаат информатички смерови, и конечно и сите приватни факултети што имаат информатички смерови:)

Лани од 125 души, само 7 или 17 бевме од ФЕИТ ако не се лажам...

И никој не ми одговори, како иде за продолжување на стипендиите?

Што!? Не е можно, се шалиш? Очекував барем 60% да бидат од ФЕИТ... :(

Провери ако уште стои ранг листата, не сум сигурен, али мислам дека едноцифрена беше бројката. На факултетите што се надвор од Скопје, како и на приватните факултети, мноооогу е полесно да се добиваат 10ки него на ФЕИТ, така?;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom