Стипендии

• Креатор на темата Креатор на темата Mädchen
  • Време на започнување Време на започнување
Денес сме чинам 2-ри јуни а?!
Или само ми се чини?!
Абе досега требаше да бидат исплатени и стипендии и кредити?!
Или и тоа ми се чини?!

who knows

Кај и да е, до 30ти јуни ќе ги исплатат :tapp:

Постапката за исплатата за стипендиите за месеците февруари и март била во тек.....Ваков маил ми стигна на поставеното прашање до министерсвото кое го поставив пред 1 месец, а одговор ми стигна пред 2 дена.....Епа сеа....ке видиме..шо значи ова..

Поздрав !

Постапката за исплатата за стипендиите за месеците февруари и март била во тек.....Ваков маил ми стигна на поставеното прашање до министерсвото кое го поставив пред 1 месец, а одговор ми стигна пред 2 дена.....Епа сеа....ке видиме..шо значи ова..

Поздрав !

Среќен си бил што барем ти вратиле на некој мејл од тоа министерство. Мене не ми вратиле никогаш во животот, им имам поставено неколку прашања на кои изгледа немаат одговор. Срамота...

Просек имам, 9.9. Разбрав дека и вакви случаеви ко мене, можело да се случи да не земат стипендија. Споделете искуство.:)

Ако имаш високи примања во семејството некаде над 1000 евра можи да не земиш, но не мора да значи....Јас со 8,055 на Факултет за Биотехничи Науки и со примања од преку 40 000 денари, со две државни плати, зедов стипендија....Зависи како ке ги чукни во главата....

Јас не се ни надевав...

Ако имаш високи примања во семејството некаде над 1000 евра можи да не земиш, но не мора да значи....Јас со 8,055 на Факултет за Биотехничи Науки и со примања од преку 40 000 денари, со две државни плати, зедов стипендија....Зависи како ке ги чукни во главата....

Јас не се ни надевав...
со такви ПРИМАЊА НЕМАШ ШАНСИ ДА ЗЕМАШ кредит,а не па СТИПЕНДИЈА.......................што значи не е среќа,да ги чукне во глава итн туку ДАЛНОВОЛД Скопје-Гевгелија имаш!!!!!!
луѓе со просек над 8.00 не земале кредит,зашто примањата им биле "таман"(т.е. и двајцата родители имале примања над 24 000),па кредитот не им бил потребен........и на тие случаеви луѓето од МО не им чукнало нешто во глава..........

Новинарка-сумата од примањата на твоите родители треба да биде адекватна кон сите(на пр за 3 члено семејство треба да биде не поголема од 12 000) мислам дека така нешто се сметаше но сепак распрашај се поубаво............сепак се прават одредени малверзации зашто сепак 2000/3000 денари месечно за некој студент е премија:)

Не ми мотајте филмови, фамилијарен буџет поделено со членови на семејството, просек, оно ово...
Ви треба партиска книшка.

Да не вртам милион страници наназад, може ли некој во кратки црти да ми каже кога рок за пријавување за стипендииве и дали може да не се пријават 1-2 предмети, без разлика што се положени ?

со такви ПРИМАЊА НЕМАШ ШАНСИ ДА ЗЕМАШ кредит,а не па СТИПЕНДИЈА.......................што значи не е среќа,да ги чукне во глава итн туку ДАЛНОВОЛД Скопје-Гевгелија имаш!!!!!!
луѓе со просек над 8.00 не земале кредит,зашто примањата им биле "таман"(т.е. и двајцата родители имале примања над 24 000),па кредитот не им бил потребен........и на тие случаеви луѓето од МО не им чукнало нешто во глава..........

Новинарка-сумата од примањата на твоите родители треба да биде адекватна кон сите(на пр за 3 члено семејство треба да биде не поголема од 12 000) мислам дека така нешто се сметаше но сепак распрашај се поубаво............сепак се прават одредени малверзации зашто сепак 2000/3000 денари месечно за некој студент е премија:)
Значи
За стипендија никој не те прашува што примаш или колку примаш. Тоа е за "талентирани студенти" и те следува без разлика на имотна состојба. Е ако те одбијат, те одбијат, ама тоа е прашање на срекја, или ако си ептен на граница.
за кредит бараат имотни листови , глупости
за стипендија само индекс и потврда

Не ми мотајте филмови, фамилијарен буџет поделено со членови на семејството, просек, оно ово...
Ви треба партиска книшка.

Каква партиска книшка! Немам никаква партиска книшка и земам стипендија. За тоа не гледаат примања туку доделуваат ограничен број на стипендии. Доколку бројот се исполни, а ти имаш послаб просек од оние кои се над тебе, тогаш нема да земеш стипендија. Не познавам никој кој се пожалил на оваа работа последниве години. Како што кажа Новинарка ако има некој таков нека се изјасни.

До кога ќе ги исплатат стипендиите? Еве и јунската сесија ќе помине...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom