Стипендии

• Креатор на темата Креатор на темата Mädchen
  • Време на започнување Време на започнување
Moze li nekoj od prilika da mi kaze sto kako koi dokumenti treba za stipendija na fakultet, go barav konkursot od lani ali go nema na net?

Може ли некој да каже нешто повеќе во врска со стипендиите од Џонсон Контролс. Имам слушнато дека стипендијата изнесува околу 2 000 евра годишно. Ме интересира какви условитреба да се исполнуваат за да се поднесе барање за стипендијата. Исто така слушнав дека по завршување на студиите мора да работиш во една од фабрикитре на џонсон контролс и мислам дека преку тоа на некој начин ја враќаш стипендијата, а исто така дека и преку лето одиш некаде во европа да работиш во некоја нивна фирма нешто како на пракса (без плата нормално ;)). Тоа е се што знам јас за џонсон, ако знае некој нешто повеќе нека пише. :smir:

dali znae nekoj kade treba da se odnesat dokumentite za prodolzuvanje na stipendija za talentirani ucenici??????bidejki slusnav deka bilo premesteno a ne znam kade.ako znae nekoj neka kaze itno mi e mnogu

а што е сега ова...

Министерството за образование и наука, ги известува сите студенти кои се избрани на конечниот список, дека договорот за студентска стипендија е поставен на следниот линк: Образец за "Договор за студентска стипендија", 2009 година. Истиот потребно е да се испечати во три еднообразни примероци, да се пополни од страна на студентот и заедно со фотокопија од трансакциска сметка и индекс на увид да се достави до Министерството за образование и наука, ул. Мито-Хаџивасилев бб – Скопје (зграда на поранешна НИП Нова Македонија), секој работен ден од 28.09.2009 до 02.10.2009 година, од 09.00 до 15.00 часот

http://www.raspredelba.gov.mk/Pages/student/mk/StudentScholarships.aspx

Халуцинираат нешто овие. Пишува образецот да се пополни сега, а конкурсот е од 2008/2009. Или па се работи за продолжување на стипендиите на тие што веќе користат.

Знае ли некој кога ќе се потпишуваат договорите за продолжување на стипендија/кредит?

За ученичките стипендии не знам, а за студентските слушнав дека ке било кон крај на октомври, ама сепак не сум сигурна. А ако знае некој кога е рокот за продолжување на студентските стипендии, нека пише.

а што е сега ова...

Министерството за образование и наука, ги известува сите студенти кои се избрани на конечниот список, дека договорот за студентска стипендија е поставен на следниот линк: Образец за "Договор за студентска стипендија", 2009 година. Истиот потребно е да се испечати во три еднообразни примероци, да се пополни од страна на студентот и заедно со фотокопија од трансакциска сметка и индекс на увид да се достави до Министерството за образование и наука, ул. Мито-Хаџивасилев бб – Скопје (зграда на поранешна НИП Нова Македонија), секој работен ден од 28.09.2009 до 02.10.2009 година, од 09.00 до 15.00 часот

http://www.raspredelba.gov.mk/Pages/student/mk/StudentScholarships.aspx

wtf ??????:uvo::uvo::uvo:
Овие скрос одлепиле бе...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom