Стипендии

• Креатор на темата Креатор на темата Mädchen
  • Време на започнување Време на започнување
Сеа работата е што цело време се провлекуваше членови на семејство, на семејство, и јас за најтеско семејство поднесов, четворочлено, сега сум одбиена ради примања демек, високи, со 91,7 поени, а нигде нема дали живееме сами, значи со нас живее и баба ми која НЕ ЗЕМА пензија... Дали со нешто од ујп или слично кога би прикажала за баба ми би ми се зголемиле шансите да ми го прифатат приговорот или веќе е касно да прикажам такво нешто? Незз што да праам, па и приватна квота сум, а просек имам 9,9 па греота е стварно...

Не напишав на ковертот за кој тип стипендија :/// да ги пратам пак документите или не би требало да имам проблеми ?
Не би требало да имаш проблеми,туку кажи ми дата на склучување на договорот што напиша?Денот кога го пушти писмото?

Не напишав на ковертот за кој тип стипендија :/// да ги пратам пак документите или не би требало да имам проблеми ?
Ај објасни како треба
3 копии со пополнет договор
друго?

На која адреса?

Ај објасни како треба
друго?

На која адреса?

Кандидатите на кои им e доделена стипендија, потребно е да достават три пополнети копии од Договорот:
-договор за стипендија од тип „А“
-договор за стипендија од тип „Б“
-договор за стипендија од тип „В“
и читлива копија од денарска трансакциска сметка на име на студентот.

Горенаведените документи да се достават по пошта најдоцна до 20.02.2012 година на адреса: Министерството за образование и наука, Ул. Мито Хаџи-Василев Јасмин бб, 1000 Скопје, со назнака на пликот “Договор за студентска стипендија од тип: А или Б или В (се назначува типот на стипендија што кандидатот ја добил)“.

Ај објасни како треба
друго?

На која адреса?
ја имаш адресата на страна на Министерство за образование , 3 копии и копија од трансакциска сметка , препорачано писмо а на ковертот за кој тип стипендија е .

Јас лично се надевам дека до петок ќе пребацат нешто....ми влева надеж тоа што некои веќе добиле 4 рати
Останува да проверуваме секој ден !!!

Јас лично се надевам дека до петок ќе пребацат нешто....ми влева надеж тоа што некои веќе добиле 4 рати
Останува да проверуваме секој ден !!!

Извини не дообјаснив :) мислев за нас кои добивме за првпат стипендија , а не вие кои сте ја продолжиле :)

ја имаш адресата на страна на Министерство за образование , 3 копии и копија од трансакциска сметка , препорачано писмо а на ковертот за кој тип стипендија е .
На што мислиш сто тоа ' препорачано писмо ' ?

Јас би сакала, некој вака да се јави на кој минатата година(бидејќи нели од тогаш почна ова А, Б и Б стипендии делење, и сосема нов систем) преку приговор ДОБИЛ стипендија, мислам на А или Б? Чисто да ни даде кураж на другиве... И ако има таков нека ни каже како успеал.... Фала однапред :)

Јас не лично но познавам колеги на кои им ги уважија приговорите

Milanisimus фала за одговорот, познато ми е дека тие стипендии се укинати, но се прашував дали постојат некои други? Или можеби информации за уписите?

Сеа работата е што цело време се провлекуваше членови на семејство, на семејство, и јас за најтеско семејство поднесов, четворочлено, сега сум одбиена ради примања демек, високи, со 91,7 поени, а нигде нема дали живееме сами, значи со нас живее и баба ми која НЕ ЗЕМА пензија... Дали со нешто од ујп или слично кога би прикажала за баба ми би ми се зголемиле шансите да ми го прифатат приговорот или веќе е касно да прикажам такво нешто? Незз што да праам, па и приватна квота сум, а просек имам 9,9 па греота е стварно...
Мислам дека нема да има никакво влијане тоа што баба ти не зема пензија, сепак се поднесуваат документи само за најтесно семејство а знаеме што се подразбира под тоа.
Во секој случај, и да успееш да ја вклучиш некако како дел од семејството поради тоа што живее со вас, примањата треба да бидат помали од 6000 по човек затоа што во спротивно повторно нема да добиеш поени од примања.

Колега од факултетот (кој доби информатичка стипендија) ми кажа дека од датумот кога ги пратил документите (3те договори и сметката) па се до денот кога примил повратно писмо (со примерок од договорот) поминал нецел месец, а ако се земе во предвид дека тие беа само 125 добитници на стипендија, а ние (од трите категории) сме околу 3000, ќе си почекаме додека добиеме некоја рата :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom