StRePiToSa
Siamo tutti UGUALI
- Член од
- 7 ноември 2009
- Мислења
- 33
- Поени од реакции
- 4
леле бевме 9 внуци и сите пораснавме кај нашата БАБИЧКА !!! Што уште не ни направивме лудории до бескрај наинтересно е кога ја гледавме Касандра и читавме превод на баба и кога ни кажуваше приказни за да заспиеме на крај таа заспиваше а ние пак будни ко индијанци. Собирање на детска пошта јура правевме флипер од даска конап ,шајки и штипки за закачување на алишта цел ден со тоа ќе си играш.Мојот пра дедо пак ми правеше количка од конзерва и од лубеница КОЛКУ ЛИ СЕ РАДУВАВ по цели денови на игралиште со фудбал американска или кошарка игравме се карав со другари за НБА ги знаев сите играчи сите екипи кој каде игра колку завршила утакмица и добивав на облог. По три саати на мустафа играв или на Ф1 возев ролери трчев паѓав целата бев белези. ОД изгрејсонце па се до 10 излезен надвор да си играш правевме бунќер ид дрва и си игравме војници . џамија ,ластик се плискавме со вода потоа тетрис нинтендо супер марио. Колку само убави спомени .НАЈИНТЕРЕСНО ОД СЕ кога со една братучетка месевме леб. Ја видовме баба како меси леб и ајде и ние. Баба ми имаше фурна и го печеше лебот таму .Па ние немавме брашно па наместо брашно ПЕПЕЛ . немавме каде да месеме па кај баба в кујна на тепих . Пепел вода зејтин шекер црвен пипер се живо и диво ставивме
на крај кој ќотек го изедовме ама БИТНА Е ЗАБАВАТА хАХАХ и плашило од тиква правевме па цела вечер си игравме на улица со тоа демек ќе ги плашиме другите. А не како денес на 10 год незнае шо да направи од многу задоволство . Фејсбук интернет мобилни дечковци абе лудило денес незнаат да си играт !!!
И ДА НЕ ЗАБОРАВАМ БАРУМ БАРУМ НА МТВ КОГА ГО ГЛЕДАВ И КАЛИМЕРО ОМИЛЕНИТЕ МОИ ЦРТАНИ

И ДА НЕ ЗАБОРАВАМ БАРУМ БАРУМ НА МТВ КОГА ГО ГЛЕДАВ И КАЛИМЕРО ОМИЛЕНИТЕ МОИ ЦРТАНИ