Stargate Universe

• Креатор на темата Креатор на темата bucio
  • Време на започнување Време на започнување
Многу ми е мака што ја прекинаа Атлантис на 5та сезона, но ја добивме Universe која доправа треба да ја долови својата поента и убавина.
Не знам дали знаеш, од Stargate Universe треба да излезат уште 2 епизоди, од која едната вечерва и другата следниот понеделник и тоа е тоа - после толку години Stargate, ќе останеме без нив. Ќе нема трета сезона Universe, ќе ги нема тие ветените филмови за SG-1 и Atlantis, ниту па ќе има филм кој ќе ги затвори сите три серии. MGM го затвори серијалот на неопределено време, така да, ништо нема од нив да гледаме за брзо. Штета.

Uh. Ne go znaev ova. Publikata se prezasiti so fransizata, ova e isto kako I so Star Trek. Kje prodolzat vo idnina samo koga ne se znae.

За се криви се SyFy место да даваат ова тије даваат Raw и такви некој работе што благе везе немаат со научна фантастика

Како ја оставија да виси серијава во воздух :tapp:
Ај белким некој друг во скоро време ќе ја продолжи :pipi:

Тоа ќе биде ако се смени продукцијата зош овие сега што се поинтересно има реслманија да даваат отколку вакви серии а телевизијата се вика syfy

Uh. Ne go znaev ova. Publikata se prezasiti so fransizata, ova e isto kako I so Star Trek. Kje prodolzat vo idnina samo koga ne se znae.

Како да не се презасити, Универс е убер шит. Не е ни 5% од СГ1 и Атлантис, да продолжеа овие две, тогаш дали ќе се заситеше публиката?

SG:1 ја гледав уште од порано на сателитска фаќав еден германски канал па на неа е даваа.Ептен јака серкија и за тоа време барем коку што технологијата воглавно дозволуваше се успеа да се направи супер серија.
Ете заврши SG1 и веднаш после почнаа SG:Atlantis да ја најавуваат.Тогаш си велев дека нема сигурно јака да биде како SG1 и дека многу глупа ќе виде.
SGA почна и јас го сменив мислењето максимално.Многу добра серија ептен добро испланирано.Самиот град Atlantis дизајнот супер елегантно обработен некои добро си ја завржиле работата затоа и серијата како и SG1 се здоби ако не во Макеоднија во целиот свет со многу голем успех.
SGA беше интересна затоа што можеше да понуди интересна приказна што можеше пак да се подкрепи со историски факти за земјата.Луѓето од антиката нели така ги викаа таа цивилизација која со илјадници години живеела во далечната галаксија.Нели ито така имаше и митолошка подкрепа со Атлантида потонатиот град ептен приказната ме заинтересира.
Карактериве беа супер најомилен ми беше астрофизичарот Rodney McKay ептен јако човече.Знаеме дека крај краева е sci-fi серија и неможе да се очекува огичност на некои нешта ама овде како да имаже некоја логика не зборувам за Stargateтот туку пример за ZPM(zero point modul) ете обајнето беше како и од каде ја црпат енергијата иако сега не детално али и тие што ја правеле серијата од негде го имаат најдено тоа некој алтернативен извор на енергоја што некој астрофизичар на светов го смислил па го направиле будала ама еве неговото дело нашло корист барем овде.
Исто така тие теорите за црни дупки и останатото се донекаде релевантни.Е сеа мислма дека претеризам направија со тие Вреј(Reis ваму на телевизијава ги викаа) цицачи на луѓе и органска технологија тоа малце не ми се допадн али ајде научно фантастика е.Е исто тоа со летањето на цалиот град и тоа малку им беше непотребно.Останатото супер изработено со супер ефекти.
НАвистина ќе ми фали SGA ептен јака серија.
Е ајде сега SG:U пред некој ден ја гедав првата епизода таа сите три во една почетокот.
Прво неможев да сватам шо им беше поентава со серијава ама одпосле нели обасјнија за тие ПОЗИЦИИТЕ(Shevron ги викаа ваму) и сватив дека потребна е демек математичка пресметка за 8 позиција нели градот Атлантис и 9 позиција која сега се отвара а никој не знае каде оди.
До тука супер ок.Ајде сега во се изгубија во друга галаксија со некој си древен антички(од тие луѓето) вселенски брод.Леле бе луѓе можеме малку да се потрудат во конструкцијана на бродот.Ептен глупаво како детинска играчка изгледа.
Да забележав дека со филмски камери е сниман и тоа ми се допадна сега за сега акција нема е тоа е малце глупаво цело време во бродот се досадуваат.Исто така малку глупаво е тоа што тој научникот што ги спасува насекое само ќути ништо не кажува не објаснува и копа по конзолите тоа кај Atlantis го немаше.Тие демек од војкава што се дечишта сето неможеле постари глумци да најдат.
А тоа со камењата цисти глупости од една страна велат огромна одалеченост во сосема други галаксија се и неможат да стапат во контакт со портата на земјата а од друга стана со две камчиња си ги менуваат телата како не.Исто така сега со бродов и неговиот дизајн а и дизајнов на портата.
Древниот народ тие луѓе коку што сватив бродов го изградиле пред да го изградат градов Atlantis е сега како може ако е изграден од едни исти да биде со сосема(во никаква точка сличен па ако сакате земетего и во бојата на заштитните полиња и други баналности) различен.Али ајде ќе видиме како ќе биде можеби исто јака серија ќе биде.
Друго што сакав да кажам е дека таа играта што ја претерува тој што го земаат на бродод стварно постоела сега не навистина така како што кажуваат туку имало нешто слично со симболи она тоа од форумиве насекаде што се разбрав ама никако неможам да ја најдам па ако некој знае нека пиши да знаеме интересна може е.
Сите Stargate серии низ светов уживаат огромна популарност а јас навистина по оваа темава се зачудев колку имало што и во Македонија ја гледаат серијава.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom