Stargate Universe

• Креатор на темата Креатор на темата bucio
  • Време на започнување Време на започнување
Одиме пак да си пишам на темата моја си е. Драматична епизода ќе мора да се чека наредната за крајниот исход. Инаку се захуктаа работите само дури да загрее сценариската машина се изначекав едно осум епизоди.
Употреба на Ѕвездената порта и нова необична планета, кој го интересира повеќе ќе си ја гледа серијата.

Стварно интересна епизода оваа. Сега навистина не се знае во која реалност се случи ова, но
како што може да се предпостави нема вака да заврши пошто баш главниве ликови испоумреа што би значело тоа што го сними Скот на крај повторно ќе го најдат и ќе изведат успешно ловење на тоа вонземското суштество за противотров.

Требало Древен(Антлантидски) брод да се вика серијава, а не Ѕвездена Порта. Ниту еднаш не ја искористија во оваа епизода јас не знам што им е на тоа сценаристите ако сакам психолошки срања ќе го гледам Доктор Хаус, а не нивната серија.....
Барем не потрошив од интернетот за оваа епизода се најде друга будала за тоа...

Девет епизоди..и тапа тапосана се......на пола задремувам:kesa:

Кој ѓавол ја скинаа Атлантис и ја заменија со ова срање....

Денес треба да се појави 11тата епизода од Stargate Universe, во која за првпат ќе ги видиме како изгледаат вонземјаните во оваа серија. :)
Малку нешто се забележува на 7мата секунда од трејлеров:
Истотака има и една слика на официјалниот сајт на SGU: http://stargate.mgm.com/

Трејлерот изгледа интересно, а и веќе неколку месеци чекам да видам што ќе се случи со Раш, па да видиме дали ќе се исплати чекањето на епизодава. :)

Satrgate сериите се закон, досега се сум изгледала ама оваа Universe воопшто не личи на SG-1 и Atlantis. Не си може со нив а посебно не со
SG-1. Се надевам дека ќе почнит да се случуват нешто поинтересно повозбудливо. Повеќе изгледа на некој психлошка драма хахаха со тој Раш. Денес би требало да јагледам новата епизода бидејќи вчера требаше да излезе и се надевам дека ќе оди кон подобро серијата.
Ама сепак мислам дека требаше да продолжат со Atlantis. Прочитав дека треба да се сними филм- продолжение од SG-1 и дејството е измеѓу SG-1 и
Universe, откако ке се сними тој треба да се сними мислам филм за Atlantis и можеби ќе продолжел. Ама дали сето ова ќе се случи не знам воопшто :toe:

Конечно нешто интересно. 12-тата епизода беше интересна, а се надевам дека ќе биде и поинтересно :)

Добро продолжи сезонава. Малку бев разочаран од серијава, само пилот епизодите и таа во џунглата ми беа интересни, ама сеа како што почнаа епизодиве (11та и 12та) се изненадив.
Btw, во следната сезона ќе го гледаме Robert Knepper (T-Bag од Prison Break) во SGU, како член на Lucian Alliance. :)
tbag.jpg

После паузата, од 11та епизода многу подобра е приказната, има повеќе акции и за прв пат нова раса во SG:U. :)
Btw, еве промо трејлер од 15та епизода.
Јако изгледа, ќе има многу динамика, акција. Can't wait! :vozbud:

После паузата, од 11та епизода многу подобра е приказната, има повеќе акции и за прв пат нова раса во SG:U. :)
Btw, еве промо трејлер од 15та епизода.
Јако изгледа, ќе има многу динамика, акција. Can't wait! :vozbud:

Конечно добра епизода :)

Sum gi Geal site epizodi i od SG-1 i Atlantis...SG-U ima odlicen koncept i super glumci spored mene najboli od site serijali. Ama malku premnogu gnjavat so raspravii. Interesno e sto site se defekti i vo najmala raka netacni i naludnicavi ama donekade i nervira. Posebno me nervira vojskata i onaa kjekta na senatorot.
Serijata ne e bas klise i ukradena totalno, ama premnogu e haoticna i neuriticna za moj vkus. Gi gleav od s1-13 i se na se mi ostavi dobar vpecatok no ne sum preimpresioniran. Mi se dopagja efektot sto patuvaat na brod i imaat StarGate ne se na fikseno mesto znaci kombinacija od Star Trek i SG super zvuci ama karakterite se malku zatupeni i premnogu nenormalni i netacni. Super e sto nema edna rasa kako Wraith ili Goulalad so koja ke otekuvaat 200+ epizodi :uvo: ama zatoa gnavat i se kraat megju sebe kako ludi.
Se na Se.
8/10 iako ne e mi se dopagja licno sepak objektivno e dosta dobra.:toe:

Sum gi Geal site epizodi i od SG-1 i Atlantis...SG-U ima odlicen koncept i super glumci spored mene najboli od site serijali. Ama malku premnogu gnjavat so raspravii. Interesno e sto site se defekti i vo najmala raka netacni i naludnicavi ama donekade i nervira. Posebno me nervira vojskata i onaa kjekta na senatorot.
Serijata ne e bas klise i ukradena totalno, ama premnogu e haoticna i neuriticna za moj vkus. Gi gleav od s1-13 i se na se mi ostavi dobar vpecatok no ne sum preimpresioniran. Mi se dopagja efektot sto patuvaat na brod i imaat StarGate ne se na fikseno mesto znaci kombinacija od Star Trek i SG super zvuci ama karakterite se malku zatupeni i premnogu nenormalni i netacni. Super e sto nema edna rasa kako Wraith ili Goulalad so koja ke otekuvaat 200+ epizodi :uvo: ama zatoa gnavat i se kraat megju sebe kako ludi.
Se na Se.
8/10 iako ne e mi se mnogu dopagja licno sepak objektivno e dosta dobra.:toe:

Мрдна Јуниверс од мртва точка, да почнувам да ја гледам? Ахх што мораше Атлантис да ја скинат...

Мрдна Јуниверс од мртва точка, да почнувам да ја гледам? Ахх што мораше Атлантис да ја скинат...

Има океј епизоди во вторава сезона, стварно штета што серијава ќе заврши после вторава сезона. Да завршеше барем после првата, така дури и ќе се радував. :pos:

Голем фан сум на цела Star Gate франшиза уште од кога излезе играниот филм во 1995, James Spader и Kurt Russel беа фантастични во улогите. Од тогаш па навака ги имам гледано сите епизоди од SG-1 и Атлантис по миниум 3 пати. (Атлантис прва сезона 6 пати ја имам гледано).

Star Gate Universe е малце поинаква серија, не е направена како предходните и е направена многу поозбилна. Во неа гледам елементи на 2 други серии, Battlestar Galactica и на Lost. Камерата, движењето во вселената како и ефектите се скрос како Battlestar. Star Gate ми се омилени затоа што посебно внимание им се дава на длабочината на карактерите на глумците, тоа е според мене еден од најважните фактори за убавината на една серија, како на пример приказната и длабочината на карактерите во Babylon 5, а тоталното промаршување на глума и кастинг од друга страна. Многу ми е мака што ја прекинаа Атлантис на 5та сезона, но ја добивме Universe која доправа треба да ја долови својата поента и убавина.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom