Star Wars: The Old Republic [MMORPG]

• Креатор на темата Креатор на темата Ficc
  • Време на започнување Време на започнување
Jedi Sentinel играм, на почетокот ова беше една од најчестите класи што ги сретнував во играта, ама како идам кон нови планети се помалце и помалце сентинели среќавам, сигурно причина е што се моментално ептен underpowered класа.

Еден куп trooper-и гледам наоколу сега, растур прават, заедно со Bounty Hunter-от се ептен imba, растур прават на Warzones, стално се први или втори.

Би направил и еден Sith лик што ќе го играм, али се мислам меѓу Bounty Hunter и Agent, voice актерот за агентот е Fem Hawke од Dragon Age II, закон глас има.

Читам на imdb, све познати voice актери, David Hayter (Solid Snake), Nolan North (Uncharted и катаљарда други), Jo Wyat (Dragon Age II), Jennifer Hale (Bastila Shan KotOR, Fem Sheppard Mass Effect).

Јас се мислам меѓу Sith Warrior (Juggernaut) и Bounty Hunter (уште не сум ги видел advanced class). Како и да е, имам уште време за мислење која класа да играм додека да ја нарачам и да ми стигне играта.

како да ја купам играва или да ја симнам туторијал за се што треба да направам може ?

како да ја купам играва или да ја симнам туторијал за се што треба да направам може ?

Објаснив на 3-та страна све што треба за да се купи преку VPN.

Јас се мислам меѓу Sith Warrior (Juggernaut) и Bounty Hunter (уште не сум ги видел advanced class). Како и да е, имам уште време за мислење која класа да играм додека да ја нарачам и да ми стигне играта.

Се додека не одбереш Sith Inquisitor добро е, жими све на секој Warzone две третини од играчите се само Inqusitor-и. :)

ти пишав ако не те мрзи објасни ми неможам да разберам ни VPN што е ни од кај да ја симнам ни ништо.

Чим неможеш да разбереш боље ти е не чачкаш, да не се заебеш накрај и да земат пари, а да не добиеш код од Origin.

Но ако си авантуристички расположен.

1. Симни го од интернет: CyberGhost VPN програмот.
2. Откако ќе го инсталираш уклучи се на бесплатен VPN, ќе те закачи на некој германски сервер, user френдли е програмот ќе се снајдеш лесно.
3. Со германска IP адреса од VPN-от сите веб страници ќе ти бидат на Германски, така да ако не разбираш прва страна што ќе ја отвориш нека ти биде Google Translate.
4. Иди на Origin веб страната и нарачај ја Star Wars: TOR, внеси ги сите потребни информации, место на живеење, инфо од кредитна и слично.
5. Откако ќе ја купиш, за некоја минута ќе ти стигне мејл на германски каде што ќе биде потребниот код за играта.
6. Направи акаунт на Star Wars: TOR страната, внеси ги сите твои лични информации, внеси го кодот што го доби од Origin и ќе можеш да ја симнеш целата игра.
7. Додека се симиња играта внеси си три тајни прашања и лични информации кои се задолжителни.
8. Откако ќе се симне играта за да ги добиеш бесплатните 30 дена од играта мора billing subscription да направиш (да внесеш валидна кредитна/дебитна), нема ништо да ти наплати првите 30 дена, ако не ти се свиѓа играта можеш да го откажеш во било кое време.
9. ????????????????????????
10. Profit! ;)

a што ако неам кредитна картичка?

Можеш и со дебитна да плаќаш. Тоа секој може да го добие, само треба да отвориш сметка и да поднесеш барање за дебитна. Се разбира дека треба 18 години да имаш.

Од нашиве дебитни картички, за плаќања онлајн се прифаќаат Visa Electron од Тутунска и Visa Internet од Стопанска банка.

Нарачано од zavvi. Треба утре да ја пратат. Не знам кога ќе стигне, али на време си ја нарачав, до кај 12ти јануари ми е колоквиумска, таман тогаш нека стигне. :) Ме кошта негде накај 2700 денари.

Мал апдејт за импресии од играта.

Стигнав до 40-ти левел и играва веќе почнува да ми здосадува, колку повеќе напредувам толку подосадна и побанална ми делува, со WoW беше обратно колку повеќе напредував толку поинтересна ми стануваше.

Главната приказната е одлична за MMO игра, но просечна од сингл плеер игра стандард, voice over-от во играта е доста добар и уверлив, ама после некое време здосадува и кај side quest-овите често се случува да го прескокнам тотално. Како што кажав приказната е доста добра, но не е ова сингл плеер игра, за MMO гејмплејот, светот и end-game-от е пресуден.

Гејмплејот и механиката на играта не се којзнае што, после втората планета веќе се приметува некој шаблон во квестовите и нема веќе ништо непредвидливо, првата планета е доста добро изработена од аспект на приказна/гејмплеј-механика/свет.

Најголема замерка ми се зоните/планетите, апсолутно се е инстанцирано и одвоено на помали делови, лесно може човек да се изгуби и да не знае како да отиде од една до друга подзона/инстанца. Првата планета е убава, втората Coruscant е чисто сивило, во ниту еден момент не се осетив дека се наоѓам во најголемата метропола во галаксијата, третата планета е просечна, 4-тата Nar Shadaa е иста како Coruscant. Од овој аспект не е ниту од далеку близу до убавината на зоните на WoW.

PvP-то е доста забавно и досега ми е еден од омилените делови на играта, сличен доста на battle зоните на WoW само доста поедноставен и позабавен и речиси нема доминантна страна од 10 пати 6 пати ќе тепа Republic, 4 Empire и обратно.

И најлошиот дел според мене им е ужасниот customer service не дај боже да ти се багнало нешто во играта или во главната приказна ќе чекаш неколку недели и накрај ќе добиеш автоматско генерирана порака со извинување, не се трудат дури ниту GM да ти пуштат за да позбори со тебе, на еден куп луѓе од мојот гилд им се деси да неможат да идат напред со приказната, абер нема од customer service и одговор на тикетите, се приметува и на форумот ради тоа има многу поплаки.

Најмногу што би ја играл е уште еден месец колку да ја довршам приказната на главниот лик и толку, end-game content моментално нема, а и да има не верувам со сегашнава механика дека ќе биде нешто особено интересен.

Освен приказната и voice acting-от, во секој друг елемент е бледа копија на WoW.

Сакав да се претплатам на играва, но од кога престанав да играм WoW си кажав нема више ММО игри за мене :icon_lol:

Може ли негде да се најде играва во Скопје?Прашав во Југотон уште ја немале добиено...

Физичка копија тешко и дека ќе се појави во Македонија, кога уште и преку Origin дигитално неможе да се нарача од Македонија.

Моментално или сервис некој како Zavvi или VPN.

Ми стигна пред два дена копијата што ја нарачав од Zavvi. Почнав Sith Juggernaut на Flames of the Cruicible серверот и стигнав до 15 левел (скоро 16). Досега од играта сум презадоволен, ептен уживам додека ја играм. Единствена замерка што ја имам е тоа дека пребрзо се левелира. Мислам дека нема да успеам сите планети да ги поминам додека да стигнам до левел 50. Али добро, затоа некои планети ќе ги играм со првиот карактер, а останатите со други карактери кои сигурно ќе ги правам. Планирам едно 3-4 карактери вкупно да изиграм до крај.

До сега изиграв една инстанца и ептен интересна беше со зборење со све, али мислам дека не би играл една инстанца повеќе пати пошто може да здосади кога неколку пати го правиш истиот дијалог. Повеќе би се фокусирал на играње PvP, кое можеш да го играш долго време без да здосади. Една од добрите страни кај PvP-то е тоа што става играчи од сите левели заедно, па така можам да играм Warzones заедно со луѓето од мојот гилд кои се повисок левел.

Толку од мене за сега, нешто поопширно ќе пишам како што ќе напредувам со играта.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom