Star Trek: Enterprise

B00004TT87.02.LZZZZZZZ.jpg

колку само не можам да го гледам... мн.мрзам такви филмови со таква содржина со 54321 глупост у натре...нешо star wars....слаб закон...:pov:

Димитар напиша:
Да во Star Trek - the first contact а тоа е 8миот дел од филмовите
Дури вчера го гледав First contact , и филмчево е екстра ! Само малку ми е чудно т.е “научна фантастика“ да 10 години после трета светска војна , луѓето т.е Зефрам кокран , од еден проектил направи таков вселенски брод:toe:
Еј , со тоа БОРГ-ите нема заебанции...WE ARE BORG ,YOU ARE ASSIMILATED:pishtoldz

гижо да пикарт е послем арчер и кирк

Сите шо имаат Макс ТВ ( и опција за снимање ако не ги мрзи да стануваат рано ) го има секое утро на AXN. Сеа се до кај 4-5 епизода од втора сезона....

Сите шо имаат Макс ТВ ( и опција за снимање ако не ги мрзи да стануваат рано ) го има секое утро на AXN. Сеа се до кај 4-5 епизода од втора сезона....

Убаво што ја воскресна темава после 7 години, инаку немаше да прочитам мислења за ЅТ: Е. Како масивен ЅТ фан, не можам да мрчам многу за серијава бидејќи имало нешто да се гледа и размислува, спојува, дешава. Ги навикнав ликовите, приказната, зиндите, Т`пол...но...

Enterprise е каде каде најсабиот серијал на Star Trek. Да се обидам да ги рангирам искрено не знам дали би можел. The Original Series е првата и култна серија, која доби многу на внимание во тој период, како и создаде солидна фан база. Кој не ги знае Кирк и Спок?! The Next Generation стартува со скептицизам дека може да се воскресне така култен серијал и глумци, но поминува екстремно успешно на чија слава подоцна почнува Deeps Space 9 и Voyager. Voyager како формат е доста сличен на TNG, со тоа што се враќаат кон Алфа квадрантот и по пат има куп дешавки, и Q. И 7of9! DS9 првично не ми правеше некој мерак, ама после 2-3 прегледувања можам да кажам дека е многу добар серијал и можеби би го рангирал пред VOY во кој се крстев дека ми беше омилен. Од неодамна во продажба излезе и преработен за Блу-Реј серијалот TNG. Одат сезона по сезона, ако не се лажам до сега се излезени првите 4 сезони. Изгледа фантастично! Гледајќи ги и тие сезони како излегува BR-от, се потврдува маестралноста на ликовите, приказната, ефектите кои тогаш не биле достапни, едноставно перверзно.

TNG ми е најбоља... не за друго прва серија таја ја иам загледано. DS9 е добра. Voyager најмалку ми се свиѓа ради тоа што Џејнвеј си е женско... Т.Е. не дека иам нешто против што е женски капетанот ама најмалку ми се свиѓа ради тоа што со сила сакаат да ја направат да биде ко Пикард и ко Кирк - ко машко, а треба баш обратно.... Инаку ептен ми се свиѓа и Enterprise - не за друго, се случува у 22ри век, нешто што е поблизу и поостварливо мада временската студена војна ми е малце необјаснива. Како и да е пополека се навикнав у почетоткот на приказната ова она. После со зиндите и тоа кога ги праќаат у втора светска на крај на трета сезона... Тера Прајм у четврта сезона и тоа се јаде некако
е крајот не ми се свиѓа ради тоа шо ги носат Трој и Рајкер од TNG као ликови и Дата мислам дека беше....Како и да е иам шанса да ги изгледам пак сега....

TNG ми е најбоља... не за друго прва серија таја ја иам загледано. DS9 е добра. Voyager најмалку ми се свиѓа ради тоа што Џејнвеј си е женско... Т.Е. не дека иам нешто против што е женски капетанот ама најмалку ми се свиѓа ради тоа што со сила сакаат да ја направат да биде ко Пикард и ко Кирк - ко машко, а треба баш обратно.... Инаку ептен ми се свиѓа и Enterprise - не за друго, се случува у 22ри век, нешто што е поблизу и поостварливо мада временската студена војна ми е малце необјаснива. Како и да е пополека се навикнав у почетоткот на приказната ова она. После со зиндите и тоа кога ги праќаат у втора светска на крај на трета сезона... Тера Прајм у четврта сезона и тоа се јаде некако
е крајот не ми се свиѓа ради тоа шо ги носат Трој и Рајкер од TNG као ликови и Дата мислам дека беше....Како и да е иам шанса да ги изгледам пак сега....

Шо пак почнаја да ја даваат? :eek:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom