Станови во Скопје, совети за купување.

• Креатор на темата Креатор на темата StarDrom
  • Време на започнување Време на започнување
Ако ништо друго, ликот изгубил саат време да го напише постот, треба барем тоа да му се цени. Не е класичен оф топик, туку има бајаги корисни информации за инвестирање.

da ali ne e vo soodvetna tema. ima miljon aspekti koj ne se opfateni i samo ke se odi oftopik ako se diskutira toa.

Сакаш да кажеш дека ако не планирам да инвестирам во станови по Скопјето, тогаш не смеам да имам мислење и да го кажам истото?
Стварно не знам како дојде до тој заклучок… мисли и пишувај што ти душа сака, само гледај тоа да биде на правилната тема за да има повеќе ефект. Пример ова погоре што си го напишал и објаснуваш, можеби е супер, ама е во погрешна тема и нема да има толку голем ефект и да стигне до луѓе што таа тематика им е предмет од интерес пошо е во скроз различна тема.

И оваа тема ја полниш со оф-топик дискусии, и другата тема за инвестирање останува посиромашна од квалитетни и детални информации…

А за мислењето во однос на другите што прават, пак ќе ти кажам, поубаво е да ги пофалиш, наместо да мудруваш кој каде како ако инвестирал што ќе постигнел… не разбирам која е потребата од таков чуден коментар.
Автоматски споено мислење:

Ако ништо друго, ликот изгубил саат време да го напише постот, треба барем тоа да му се цени. Не е класичен оф топик, туку има бајаги корисни информации за инвестирање.
Тоа што изгубил време он, не значи дека сите други идни членови што ќе прочитаат што се пишува тука ќе мораат да изгубат и од нивното време за оф-топик дискусии. Контра ефект има постот погоре за жал…

45-55% e маржата денес, инфо од прва рака, од луѓе што градат згради.
Ова е во најмала рака, да речеме некој просек, иначе и повеќе одат. Лично имам правено муабет со инвеститор и го прашував што мисли за цениве на становиве, не само во Центар него општо, самиот ми рече дека се над 1000 евра (во периферните средини) и 1200-1500 (во урбаните) е лудница и чиста кражба (овде правевме муабет на трошоци за материјали, плати на работници, комуналии и пропратни трошоци и пак на крај да излезат во ќар). Е сеа вие видете што праат оние што продаваат по 2000+ евра од квадрат во дупка, а да не зборуваме што 90 и кусур проценти градат со фуш материјали. Пепел.
Автоматски споено мислење:

Ти работиш со претпоставки, а не јас. Твои беа зборовите дека на 600к инвестирани ќе вратиш 300к за 10год., со еден куп претпоставки како тоа ќе се оствари преку кирии и пораст на вредноста. Јас само кажав дека истите пари ќе си ги добиел ако си ги ставел in the world's risk-free investment 10y US bond без никаква мака и труд.
А јас еве ти кажувам да вложел толку пари во садење компири 600к ќе врател за 10 години, не 300к, и сега кој е во право? Ти ја сфаќам поентата, ама мора да разбереш/ме дека не може сите луѓе да бидат брокери и да инвестираат на пазарот на хартии од вредност. Затоа и има различни индустрии, секој си тера таму каде што мисли дека е најдобар.

Последно уредено:
Трошоци за материјали се мање више исти и во Пехчево и во центар на Скопје и во Аеродром и во Карпош.
По таа логика треба исти да бидат цените, тоа ли алудираш?

Трошоци за материјали се мање више исти и во Пехчево и во центар на Скопје и во Аеродром и во Карпош.
По таа логика треба исти да бидат цените, тоа ли алудираш?
Не сум тој што го пишал коментарот, ама претпоставувам дека комуналиите и другите давачки се различни во различни општини па затоа и цените би биле различни.

Не сум тој што го пишал коментарот, ама претпоставувам дека комуналиите и другите давачки се различни во различни општини па затоа и цените би биле различни.
И митото е различно во Дебар Маало и во Богданци

Znaci cenite se razlicni vo bogdanci I centar na skopje zaradi mitoto. A inace po vase isti bi trebalo da bidat neli?

И митото е различно во Дебар Маало и во Богданци

Како „иде„ митото за Дебар махала а како за Богданци..ако не е тајна, нормално...:cautious:

За себе прашувам...не за другар.

50% маржа, машала. Ни за бурек не е толку ќарот.
Ама кога ќе видиш кои се се акционери, Надзорни и Управни одбори на банки (ко Адора, Настел или ЗСФ), има нешто, има. Кругот е малечок, а во него сме сите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom