Стан или куќа?

• Креатор на темата Креатор на темата влатко
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Живеам во куќа :smir: КУЌА:smir:

Живеам во куќа и смтеам дека е многу подобро:pipi:Си имаш двор, можеш да излезеш да си прошеташ, седнеш во двор да испиеш кафе...мераци...не ми се допага да живеам во стан, дека се чувствувам заробен меѓу четри ѕида.

Живеам во стан и ми е тесно, а би сакала да живеам во големо куќиште на 5 спрата:vozbud::vozbud:
ama i da ima koj da ti go sureduva kukisteto :pos2:

poraat si vo kuka, a stancinjava polesni za sreduvanje se-posebno ako nemas mnogu slobodno vreme na raspolaganje za da suredis i vodis dinamicen zivot.

za sam covek mislam podobro e stance t.e ubav prostran stan, a za familija kuka.

jas ziveam vo kuka i odlicno e koga vo letno vreme izlezis vo dvor nasabalje kafence da si se napies.

Кој има повеќе пари ќе живее во куќа,кој нема многу ќе си напраи компромис и ќе си купи стан.:toe: Сеа секој според можностите. Иначе сите ние знаеме што е убаво.

Куќа! Малку е потешко за одржување, ама затоа имаш погоем конфор :wink:

Живеам во куќа и добро е што имам огромен двор,имам седено и во стан ама премногу мала беше квадратурата за разлика од куќата и не ми се допаѓа тоа неможам да се завртам се е натрупано, но сакам да живеам и во стан но само да е поголем :pipi:

Имав живеено и во стан, и во кука.
Сега сум во кука и мене лично ми е подобро да сум во кука имам некоја поголема комоција незнам зошто, можеш да ја имаш и во стан истата ама ете мене ми е подобро во кука.
Да си излезам во двор , па да си седнам на летниковец , да си се напијам кафенце со моите.......Летно време знам и да седам во купаки па да се сунчам-демек и да ми се смеат моите дома , што не би се осмелила да го направам ако сум во стан и да излезам на тераса на пример.:pos2:

Ова дека се сонча,вистина е...:pos2:.... А да... ке заборавев кука,случајно заедно живееме...:back:

моментално живеам во куќа, а сум живела и во стан и некако поубаво ми беше :pipi:

Живеам во куќа и убаво ми е и не би се сменила да живеам во стан.Имам голем двор,овоштарник зад куќа,цвекиња така да супер ми е.:pipi:

Во стан живеам и мислам дека стан си е стан
Иако колку што станот има предности толку куката има недостатоци а и обратно куката има предности станот недостатоци колку за пример предноста на станот а неостаток на куката зимно време полесно е да загрееш стан отколку кука а лето пак обратно дворче ке излезеш надвор.А инаку сите кој каде живееме таму ни е најдобро

Живеам во куќа и убаво ми е, секако живеам со моите. Кога би живеела сама би живеела во стан...

Ќуќа бе, коа е во WC зафатено само излагаш и вршиш нужда во двор :helou:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom