Стан или куќа?

• Креатор на темата Креатор на темата влатко
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Стан си е Стан, али Кука е кука па тука имаш двор за кафенце натенане да си испиеш и можеш и некое животинче да си чуваш, па тука комшиите ти се на 10-ина метри одалечени, па моеш и кош да си ставиш па да се рекреираш , по можност и базенче и ред други работи кои стан не ги трпи

Исто и јас живеам во куќа и за 2 станови не ја менувам
само што имам луди комшии ама нема гајле и со тоа се живее

u kuka na vodno od 400 kvadrata so dvor 300 kvadrata i bazen od 600 kvadrata. pa aj sea izracunaj

Кука со добро дворче зеленило добро друштво и скара:cug:

Каква куќа какви бакрачи...ни базени ми требаат ни дворови...само стан му е мајката...кога би бирал меѓу супер наместена куќа од 150 квадрати(со базен и супер градина),и убаво наместено станче од 70 квадрати нормално дека би го одбрал станчето...а тоа за комшиите и пречењето...баш ме заболе за комшиите дали ке се лутеле заради гласната музика или дали ќе ме слушаат ако се дерам низ дома или слично...фала многу и пријатно..хе хе хе
П.С.Живеам во стан од 72 квадрати со мајка ми и брат ми а имаме и убава куќа во центарот на Прилеп од 120 квадрати 95% готова(уште паркет фали да се стави внатре),меѓутоа никогаш не би живеел во неа(кај да е ќе ги пратам мајка ми и брат ми таму а станот ќе си е мој)...хе хе

definitivno kujka...nema komsii nad tebe da ti vikaat policija koga ke pustis glasna muzika:bip:

Зависи кој како се навикнал, каде пораснал, итн итн. Јас пораснав во куќа така да нормално дека куќа и си преферирам. И дворче надвор да си седниш, и да немаш мака од комшии, и плус обично по-сејф се куќите пошто зградите се обично многу на отворено. Али имам другарка, цел живот е у стан 2-2 метри, и нејзините сакаа да купат куќа огромна пред 1 година, али она уопште не сакаше, не и се оставаше станот. И атмосферата у зграда многу ми се свиѓа (пола живот го поминав кај другарка ми дома као пола таму да живеам), и интересно е шо знам лифтови, пред влез праеш глупости комшии оговараат...абе романтики :icon_lol:
Мене све едно ми е боље и двете да ги имам па да можам да си бирам кога сакам идам у станот а кога сакам идам у куќата.

ziveam i u kukai u stan

letno vreme se selam u kukata a zimno vreme u stanot pa letno vreme podobro u kukata a zimno vreme e podobro u stanot :kez::kez::kez:

жевеам во куќа и преубаво ми е и незнам како живеат тие во стан бес двор

se sto nemas sakas da go imas!!ziveam vo kuka ali mnooogu sakam da ziveam vo stan

Pola zivot sum ziveela vo kuka a poslednite desetina godini vo stan. Prvo zavisi kade ziveam i za kakva kuka ili stan zborime.
Tuka kaj sto sum sega ne bi ziveela vo kuka zatoa sto letata se kratki i nema koga da sedis nadvor i da uzivas. Ako treba pola godina da cistam sneg vo dvor, ne fala bolje e stan.
Na mladi godini vo stan vo nekoja metropola kako New York na primer, visoko da go gledam cel grad od prozor a na stari godini nekade vo nekoe mirno malo mesto vo kuka.
I ako treba jas sama da ja cistam, preferiram da ne e mnogu golema.

Defiiiinitivno za nisto na svetot ne bi ziveela vo stan..super mi e vo kuka si ziveam i mn.mi e ubo:)

Во куќа дефинитивно.Свое дворче, своја гаража, поголема е од станот секогаш си имаш нешто работа во неа.Јас живеам во стан, но кога ке пораснам би сакал да живеам во куќа.

Моментално сум во стан! Не дека ми е лошо или дека се карам со комшиите (не ми треси врз алиштата само шо ги спружив, не фрлај низ џамот ѓубре, намали ја музиката и сл.) туку многу поубаво е во куќа: дворче, трева, дрвца, пиво и WC Germany 2006 со другарите:cug: , си ги ладиш.........:wink:нозете со црево. Абе уживанција...... у боја!:je: :je: :je:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom