Стан или куќа?

• Креатор на темата Креатор на темата влатко
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ај не претеруј со желбите неам јас пари за куќа со базен :)).

Јас реков сакам станче, али ако мора да е куќа тогаш нека биде ваква на еден спрат, базенот немора, си имам езеро :baeh:

vardarce напиша:
Ај не претеруј со желбите неам јас пари за куќа со базен :)).
Ska problem , pokloni od site clenovi na forumof ete palata hihi

Да велешко езеро летно време е доста топло :)).

Живеам во куќа и подобро ми е. Мислам дека никогаш не би издржала во стан.

Живеам во куќа со двор полн со цвеќиња и фонтанче на средина во најубавиот дел од градов (според мене). Летно време е уживанција да пиеш кафенце во двор под сенка од врба. Порасната сум во таа куќа, навикната сум и за ништо на светов не би живеела во Охридов на друго место, се ми е блиску, речиси на плоштад живеам, работата ми е блиску, кафичите и се. Добро, си имаме комшии терсене кои знаат и во два часот сабајле да пуштат Павароти да пее, ама ретко се случува:)

Единствена предност на становите е што се` ти е на дофат, полесни се за одржување (на чистењето мислам).

sum ziveel i u ednoto i u drugoto ama kuka nekako mi e bolje!ni komsii se bunat za glasna muzika ni za derenje a i plus po komotno e u kuka!

И станот и куќата си имаат свои предности.Сум живеела и во двете...сега живеам во стан и поубаво ми е:kafe:

Абе и мене ми било супер во стан, не сум морала да слегувам долу за да се напијам вода од кујна, ама сепак куќа некако поубаво ми е:)

Цел живот сум во стан освен последниве 3 години живеам во стан ама во куќа. И станот и куќата си имаат свои предности и свои негативности, но сепак сум за куќа...ама моја и со гоооолем двор.

vlatko напиша:
бушав јас и ти изглеа сме комшии дека живееш ти у центар?
Јас сум карши Јоле кафаната ако знаеш кај е?
карши мт.нет зградата новата?

Абе јас сум кај Рамстор!!!

Живеам во куќа со огромен двор и исто толкав базен. Ми се допаѓа. Би ја менувала само за куќа на еден спрат ( ме мрзи да се качувам по скали сто пати на ден! ) добро средена со многу цвеќиња, огромен двор, базен и фонтанче - значи иста ко оваа само на еден спрат.:icon_lol: Во стан.. може ако се нема некоја друга солуција.

Bre sve komsii ova od centar :) jas sum kaj jole :) imam pred vlez prodavnica za igracki :)

Hmmm gi imam isprobano i dvete opcii u poise varijanti kombinacii menuvav mesta za ziveenje tuka u stransvo.Stan e super,se si e tuka lesno ke si sredis,nesto ako fali loso e izgradena zgradata ne si kriv ti,ama letni zestini ni klima ne ti pomaga,nemozes da si sednes u dvorce da si procitas nekoe interesno spisanie i edno ladno sokce us pat,edvaj docekav da se preselam u nesto nisko so dvor te kuka,tuka pa pari da se sredi dvor pa posle i kosilki za treva gubre za cvekinja lopati ajdeeeeeee,gnjavaza,sea sakam stan ama nema izdaden e a tolku se nadevav deka moite ke me pustat sama da ziveam(aloooo koj mi bil filmot)

Ziveam vo kuka vo kisela voda i toa na tri sprata milina mi e i u leto i u zime

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom