SSD на SATA II ?-Вреди ли ?

• Креатор на темата Креатор на темата ColopiX
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
19 јули 2014
Мислења
98
Поени од реакции
3
Здраво,сакав да купам ssd диск ама после се сетив дека матичната има само SATA II(H61MXE-V) порти и тоа влиае на брзината знам,но дали ќе осетам некоја голема разлика ако земам SSD и го користам на SATA II порта ?
SSD ќе ми биде само за оперативен систем,програми и по некоја игра.
Нов пц би требало да зеам после две години.
Иначе од SSD гледам само Кингстон UV400 240GB или v300 240GB.

ќе осетиш разлика спрема хард диск и те како. нема да работи на макс ссд-то, ама пак ќе биде брзо.
и така ссд го пробива сата2 лимиот само за секвенцијален трансфер, додека рандом 4к читање што е најважно е далеку испод сата2 лимит, и нема многу да се промени ако користиш сата2 наместо сата3.

не зимај ако е на сата 2, не се исплати

Земи си не се мисли. Јас користам ссд на сата 2. Буквално ми го оживеа пц-то :)

Пред недела дена го земав UV400 240GB, мислам дека нов пц имам дома, на сата3 ми е али мислам ќе осетиш бенефит и на сата2, чудесија е ова ссд, предходно за 3-4 минути требаше да почнам да сурфам при палење на пц, а со ссд за 20 секунди

Здраво,сакав да купам ssd диск ама после се сетив дека матичната има само SATA II(H61MXE-V) порти и тоа влиае на брзината знам,но дали ќе осетам некоја голема разлика ако земам SSD и го користам на SATA II порта ?
SSD ќе ми биде само за оперативен систем,програми и по некоја игра.
Нов пц би требало да зеам после две години.
Иначе од SSD гледам само Кингстон UV400 240GB или v300 240GB.
Не земај, ке се зезнеш како мене. Јас така ставив SSD на SATA II и сега си имам проблем.
За брзо, брзо работи, но многу често подзакочува. Пример одвараш нешто си работи све брзо, наеднаш се укопува и за 3-4 секунди трга, и нонстоп тоа го прави и им иде на живци у пм.

Не земај, ке се зезнеш како мене. Јас така ставив SSD на SATA II и сега си имам проблем.
За брзо, брзо работи, но многу често подзакочува. Пример одвараш нешто си работи све брзо, наеднаш се укопува и за 3-4 секунди трга, и нонстоп тоа го прави и им иде на живци у пм.
и тоа до сата2 е? што ссд зема?

Дa не се пoвтoрувaм сo членoвите пoгoре, бенефит се рaзбирa декa ќе oсетиш вo спoредбa сo хaрддиск, пa дури и нa САТА 2 пoртa. Сaмo жити се немoј дa земaш Кингстoн ССД, кaде кaде е пoдoбрo еднo Сaмсунг ЕВO или Прo. Секaкo декa и сo Кингстoнoт ќе имaш нaпредoк вo перфoрмaнси, aмa Сaмсунгoт нa пoдoлг периoд упoтребa немa дa зaбележи знaчителњн пaд нa брзинaтa, oднoснo пoкoнзистентен е вo пoглед нa перфoрмaнси штo игрa гoлем фaктoр вo избoрoт нa ССД.

Дa не се пoвтoрувaм сo членoвите пoгoре, бенефит се рaзбирa декa ќе oсетиш вo спoредбa сo хaрддиск, пa дури и нa САТА 2 пoртa. Сaмo жити се немoј дa земaш Кингстoн ССД, кaде кaде е пoдoбрo еднo Сaмсунг ЕВO или Прo. Секaкo декa и сo Кингстoнoт ќе имaш нaпредoк вo перфoрмaнси, aмa Сaмсунгoт нa пoдoлг периoд упoтребa немa дa зaбележи знaчителњн пaд нa брзинaтa, oднoснo пoкoнзистентен е вo пoглед нa перфoрмaнси штo игрa гoлем фaктoр вo избoрoт нa ССД.
Aко осети бенефит како јас што осетив подобро ич да не купива ССД: ;)

Aко осети бенефит како јас што осетив подобро ич да не купива ССД: ;)
ај отвори си ти друга тема, да пробаме кај тебе да го решиме проблемот со замрзнувањето на системот.
ColopiX купи си ссд ич не се мисли.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom