SSD диск

• Креатор на темата Креатор на темата Savage790
  • Време на започнување Време на започнување
Е Green се баш најспори оти имаат power saving и работат на помалку вртежи во минута.

Е да тоа е точно ама тоа е тоа и немаше на лагер како што сакав јас,но сепак ако уочиме разликата на брзината да земеме пример
1 тб има вртежи 7200 во минута и 500гб исто така има 7200 обрт. во минута е сега кога ќе ја видиш разликата 1тб е поспоро од оние 500тб барем така кажаа оние странски форумџии ентузијасти.
Како и да е пред тоа имав хитачи 320гб и има 5400 во мин. и
кога ставив новото ВД гавиар греен 750гб и ми се виде дека е подобро работи и брзината варира некаде меѓу 5400 до 7200 во мин. и има опција греен пауер и според тоа солидна е,а баш сакав Caviar Black ама немет штета е:toe:

Обратно е. 1тб ке биде побрз од 500гб оти записот е погуст, па главата ќе може да чита повеќе податоци на едно поминување.

Инаку јас имам 640гб црн, 1тб зелен и неколку стари макстор и хитачи сата дискови. 640ката ги растура сите во перформанси.

Ако е така,е сега како што кажав веќе купив кавиар греен нов е и е пакуван
и се уште не сум ставил во компјутерот и си мислам да одам во анхоч и да заменувам и со доплата за некој подобар и ти што би предлагал ама само WD да е и повеќе од 500гб?? иначе имам ова е
wd7500aads.jpeg
shim.gif
HDD 750GB Western Digital SATA2 32MB WD7500AADS

wd7500aads.jpeg
shim.gif
wd7500aads.jpeg
shim.gif
http://www.anhoch.com/shopCart/vpasp/shopexd.asp?id=31670

Веќе кога купуваш зелен, што не си зел од 1 терабајт, +500 денари ке те фатеше.

Па не знам и ја така помислив пред да купам зеленково ама си мислам дали
ќе влијае перфонманси на мојот компј. како што се CORE 2 QUAD Q6600 или
матичната PD35DP INTEL или нешто трето???http://www.anhoch.com/cenovnici/komponenti/index.asp?zbor=Дискови и опрема

Ај те молам посочи ми која HDD да земам само овие на лагер го имаат, А 1Тб некако ми е мнооогу. горе на линкот кажи ми која да земам пошо утре треба да
одам во Анхоч да ми вгради утре ми е слободен ден ПЛССС фала:uvo:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom