Српски/хрватски рап

• Креатор на темата Креатор на темата Buci
  • Време на започнување Време на започнување
ајс, прти бе ге, марчело, бад копи итн.

Еве една анкета кој албум би го купиле од 2008

Марчело - Треќа страна медаље 30%

Струка & Дада - Ј*б*н* белци- 24%

Џус - Хипхопиум 2 - 24%

Шкабо - Ремек дело - 8%

Останато - 14%

Ме чуди како овој Џус се држи така високо :tapp::tapp::tapp:

Само Марчело вреди според мене.
Прав уметник.

Еве една анкета кој албум би го купиле од 2008

Марчело - Треќа страна медаље 30%

Струка & Дада - Ј*б*н* белци- 24%

Џус - Хипхопиум 2 - 24%

Шкабо - Ремек дело - 8%

Останато - 14%

Ме чуди како овој Џус се држи така високо :tapp::tapp::tapp:

Тие неписмените од мој клас дркаат на него..Мислат мафијашишта се ако го слушаат..

Само Марчело вреди според мене.
Прав уметник.

Спорен мене и Шкабо има добри парчиња онака олд-скул
Еден од основачите на рап сцената во Србија, често учествува во дебатни емисии ги води програмите за запознавање на луѓето со хип-хоп културата, има повеќе соработки, работи филмска музика ... Еве негова песма од филмот СРЕЌА

Connect се хрватска група ама песничките им се баш за чил-аут :music5::music5::music5:

Денеска едно другарче ми ја даде целата дискографија од Бед Копи (соло и групни албуми) 300+ песни има. Значи како Виклер кине секоја чест, Ајс луд со римите, топ ако некој сака некоја песна нека каже...

Марчело..Марчело...ке биде некој љубезен да ми прати нешто од него? :icon_mrgr

Случајно ја видов темава и ми текна на песнава. Ја утепував од слушање некаде пред 6 - 7 години . Мислам дека се работи за вистинит настан.

Еве 2 песни кои не се некои баш познати ама мене лично ептен ми се свиѓаат.

Наскоро во продажба ќе се најде и новото издание на српскиот рап бенд V.I.P. со наслов "Жива истина", oчекувам да биде многу добро. На youtube се наоѓа песна која наводно треба да се најде на овој албум, инструментал семплуван и преработен од песната "woman in love", во секој случај интересен римејк.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom