Срѓан Керим за Претседател

• Креатор на темата Креатор на темата n/a
  • Време на започнување Време на започнување
или се врати некој од белградските форуми ... па повторно зборува за Македонштината
подведен од своите просеверски ставови и идеологии па се обидува да се прочисти и дотера ... затоа почнува како што знае најдобро да навредува !

Ti pak si lechel kompleksi so mene na drugi forumi taka? Bash mi e milo sho ima nekoj da lechi kompleksi so mene. I da kazeshe neshto za Srgjan Kerim odkolku da izleguvash off topic mozhe? I shto se razbirash ti od stav i ideologija? :tapp:

Ajde da vidime koj e tvojot stav...Ako SDSM go predlozhi Srgjan Kerim ke glasash za nego? :)

Eve mojot ke go chuesh...NE ama ke glasam za Brat Ljube dokolku SDSM nema nekoj dobar kandidat.A koj e tvojot stav?

Ti pak si lechel kompleksi so mene na drugi forumi taka? Bash mi e milo sho ima nekoj da lechi kompleksi so mene. I da kazeshe neshto za Srgjan Kerim odkolku da izleguvash off topic mozhe? I shto se razbirash ti od stav i ideologija? :tapp:

Ajde da vidime koj e tvojot stav...Ako SDSM go predlozhi Srgjan Kerim ke glasash za nego? :)

Eve mojot ke go chuesh...NE ama ke glasam za Brat Ljube dokolku SDSM nema nekoj dobar kandidat.A koj e tvojot stav?

Така е бе самоутепанко..така..само оштро и на прва..разбира се..нели?.
Одприлика ....уште 2-3 мандата..да си издржите
:toe:

Така е бе самоутепанко..така..само оштро и на прва..разбира се..нели?.
Одприлика ....уште 2-3 мандата..да си издржите

I toa chudo ke dojde...ke si imate pretsedatel...ama pak ako ne vi se pogodi pretsedatelot kako Boris Trajkovski koj odbi da igra na svirkata na VEMERO i za toa ke bidi SDSM kriv taka?

Zevsus, тебе те цитирам зашто ти ја започна темава. Ја започна многу стручно, како цел живот да ти била специјалност политичка пропаганда и збирање гласови, морам да признаам. Затоа на мала врата се пуштаат муабетчиња за перење мозоци и туѓи пропаганди, за да си го тргнете сомнежот од себе... А морам да признаам дека добро ти оди, и тебе и на останатите другарчиња.... Се расфрлате фалби за Срѓана, за неговата стручност, пожртвуваност и македонштина, нескршлива желба и посветеност кон вишата цел - доброто на Македонија. Златен човек, индид...
Кога веќе бутате мозоци во машина, бар правете го тоа како што треба. Немојте да се препкате со информации кои и деца знаат дека не се точни. Македонец не е!!! Не знам, можда има трети брачеди Македонци, ама е далеку од Македонец тој човек!
Ќе гласаш за некој поради тоа што медиумски може да се носи со туѓи провокации? Колку е тоа безвезе? Интелигентен? Да. Играч? Апсолутно. Еве, и како дипломат проаѓа, а нема да ги ставам во уста муабетите за неговата стручност и за неговата професорска кариера. Ама не е Македонец. По чувства не е...
Анастазија...
Тоа што се случува моментално во Македонија е апсолутен потоп кој што е менаџиран од сељачишта.
Кога ќе земе човек да пресмета и засмета кој уствари на каква функција е у моментов и води држава, а во исто време две чисти нема у главата ти станува јасно зошто уствари се дешаваат такви катастрофи какви што ова реформаториве редат една по една.
И за цело време,од уста не ги извадија комуњарите.
Тоа што новопечените господа у опанци и бели чорапи не можат да го согледаат е фактот дека нивната поморанџеста револуција пред `независните проматрачи` со ништо не се разликува од онаа на комуњарите у 45-та.
Принципот е исти.
Ко црвените кмери нападнаа и заземаа позиции кои што де факто ни у сон не можат да ги оправдаат и со успех да ги владеат,туку зајдоа од деловни ручеци и вечери каде што вероватно ги искалуваат нервозите произлезени од чувството на немоќ кое што само по себе им доаѓа од чувствителноста на позицијата на моќ со која што не знаат да се справуваат и да се носат.
Примери мал милион... само што јас држам до етика и ценам рамка на игра па не би јавно да прозивам.
Што остана?
Остана голата пропаганда и принципот на делење со простиот народ...
дур оние попаметните и поимушните се навистина згрозени од тоа што го гледаат и им се случува.

Сега... во една ваква ситуација,многу логично е јас и многу други да сакаат промена.
Искрено... алергичен сум на Гвујо,престанав телевизија ебате да гледам се заради него,само никнуе од негде и дроби срања кои што немаат врска со реалноста.
Алергичен сум и на неписмени министри,на директори и шефови...
Алергичен сум на тоа маалски битанги и момци кои што два и два не знаеле да соберат да ги гледам и да разбирам дека станале шефчиња или се дел од убедливо најгломазната и најпартиската администрација до сега.
Поморанџеста боја кога ќе видам пцост на уста ми доаѓа,жими мајка.
Пази... сите тие јадат леб од данокот кој што го прибираат од такви битанги како мене на кои што не им чуе и у ќуш да ги туриш пак ќе искочат надвор.
И како што знаеш и гледаш и самата доаѓаат локални и претседателски избори.
Мое е да допринесам и да се обидам да бидам дел од промената,безразлика колку минорна била таа и какви и да реперкусии ми носела после тоа,заради тоа што овие едноставно не може да ги трпам.
А бе органски не може да ги сварам.

И знам дека Керим може да биде носител на промена,да се носи со сите нив заедно и да ги одигра на даблкрос,а со самото тоа се надевам и работите да мрднат од бездната во која што се наоѓаме.

Си ми пишала...бил играч.
Па и треба да биде.
Бил мафија.
Треба да бидеш апсолутно туп и недоделкано сељачиште и со желба на Господ да стигнеш до позиција претседател у било која држава по патот на дрогата и цигарите а да не станеш алка у синџирот.
Имавме еден таков што порачуваше тави ориз и носеше кондури од Годел и одела од Тетекс,па како што гледаш му откажа авионот.
На балканот не може да бидеш чист бизнисмен,не па политичар.
Ама за се има и пишани и непишани правила и норми.
А ова `господава` што владеат у моментов...
не само што не ги почитуваат него и не чуле за нив.

Е па не може бе така Анастазија,од портир-шеф,од приправник-директор,од шофер-министер...
погубни се петната,флеките што ги оставаат позади нив.
И не заборавај...
тие се лицето,претставата за нас за сите во надворешниот свет.

За споредба... види ја биографијата на Керим.
И спореди. :toe:
Ама непристрасно...трезвено.
:wink:
И извади заклучок.

Анастазија...
Тоа што се случува моментално во Македонија е апсолутен потоп кој што е менаџиран од сељачишта.
Кога ќе земе човек да пресмета и засмета кој уствари на каква функција е у моментов и води држава, а во исто време две чисти нема у главата ти станува јасно зошто уствари се дешаваат такви катастрофи какви што ова реформаториве редат една по една.
Тоа што новопечените господа у опанци и бели чорапи не можат да го согледаат е фактот дека нивната поморанџеста револуција пред `независните проматрачи` со ништо не се разликува од онаа на комуњарите у 45-та.
Принципот е исти.
Ко црвените кмери нападнаа и заземаа позиции кои што де факто ни у сон не можат да ги оправдаат и со успех да ги владеат,туку зајдоа од деловни ручеци и вечери каде што вероватно ги искалуваат нервозите произлезени од чувството на немоќ кое што само по себе им доаѓа од чувствителноста на позицијата на моќ со која што не знаат да се справуваат и да се носат.
Примери мал милион... само што јас држам до етика и ценам рамка на игра па не би јавно да прозивам.
Што остана?
дур оние попаметните и поимушните се навистина згрозени од тоа што го гледаат и им се случува.

Сега... во една ваква ситуација,многу логично е јас и многу други да сакаат промена.
Искрено... алергичен сум на Гвујо,престанав телевизија ебате да гледам се заради него,само никнуе од негде и дроби срања кои што немаат врска со реалноста.
Алергичен сум на тоа маалски битанги и момци кои што два и два не знаеле да соберат да ги гледам и да разбирам дека станале шефчиња или се дел од убедливо најгломазната и најпартиската администрација до сега.
Пази... сите тие јадат леб од данокот кој што го прибираат од такви битанги како мене на кои што не им чуе и у ќуш да ги туриш пак ќе искочат надвор.
Мое е да допринесам и да се обидам да бидам дел од промената,безразлика колку минорна била таа и какви и да реперкусии ми носела после тоа,заради тоа што овие едноставно не може да ги трпам.

И знам дека Керим може да биде носител на промена,да се носи со сите нив заедно и да ги одигра на даблкрос,а со самото тоа се надевам и работите да мрднат од бездната во која што се наоѓаме.

Па и треба да биде.
Бил мафија.
Треба да бидеш апсолутно туп и недоделкано сељачиште и со желба на Господ да стигнеш до позиција претседател у било која држава по патот на дрогата и цигарите а да не станеш алка у синџирот.
Имавме еден таков што порачуваше тави ориз и носеше кондури од Годел и одела од Тетекс,па како што гледаш му откажа авионот.

Е па не може бе така Анастазија,од портир-шеф,од приправник-директор,од шофер-министер...
И не заборавај...

И извади заклучок.

zakljucok ; ne e makedonec!!!!!!!!!!

A ako bidi Ljube poddrzhan od SDSM i komunjarite?Togash za kogo ke glasash?

ако си писмен ќе си го купиш уставот на РМ и таму има еден член што вика дека да се кандидира некој за претседател треба да има минимум изминатите 7 години живеено во македонија. љубе од што беше глуп избега во хрватска од таму беше однесен у хаг. престојот во хаг му се рачуна како да престојувал во хрватска. оп трт нема уставна основа за кандидатура. него можеме да го шкртнеме. кој остана? керим? на некоја од претходните страни појаснив зашто он ако се кандидира нема никогаш да победи! останува бранко и пенов од сдсм и сеуште незнаеме кој од ВМРО!

[acko]®;1821755 напиша:
ако си писмен ќе си го купиш уставот на РМ и таму има еден член што вика дека да се кандидира некој за претседател треба да има минимум 7 години живеено во македонија. љубе од што беше глуп избега во хрватска од таму беше однесен у хаг. престојот во хаг му се рачуна како да престојувал во хрватска. оп трт нема уставна основа за кандидатура. него можеме да го шкртнеме. кој остана? керим? на некоја од претходните страни појаснив зашто он ако се кандидира нема никогаш да победи! останува бранко и пенов од сдсм и сеуште незнаеме кој од ВМРО!
Керим ќе победи.
Он почнува `трка` стартно од 40% негови.
Башка медиумски е непобедлив,плус сите надворешни фактори на чело со `МАМА` Германија се од негова. :star:
11% се ништо за таква моќ на убедување.

Анастазија...
Принципот е исти.
Што остана?

Па и треба да биде.
Бил мафија.

И не заборавај...

И извади заклучок.

Јас всушност никаде не го имам ова негирано. Груевски е дезориентиран, недораснат, неспособен... Целата екипа му е таква. Се расфрла со пари за глупости. Дури и ако некоја идеја не е воопшто глупава, доволно е површен за да ја заебе. Започнува и не довршува ништо како што треба... Нема потреба да пишувам понатаму. И јас и тиг о делиме истото мислење на темата „гвујо“ и и јас и ти се согласуваме дека економски и политички тонеме заедно со енго...

Ти ги разбирам фрустрациите и јасно ми е зашто се нервираш. Знам како е да те заебава државата, знам како е да се тураш од данок давање за после тоа тие пари да се искористат за Николче да се слика и да покачува плати и пензии...

И тука завршува нашето согласување. Нема да придонесеш ништо за државава ако гласаш за најдоброто од лошите можности, нели?

Ќе се надеваме дека ќе мрдне нешто? Ќе ја ставиме судбината на Македонија во рацете на човек кој дури и ти кој безусловно го поддржуваш не можеш да негираш дека не е чист? И тоа го поткрепуваш со „аргументот“ дека на Балканов поинаков не може да направи ништо? Па не заебавај, Игор! После се буниме кога во иста кошница со Косово не сместуваат.
Не може да ти ја водат државата криминалци и лузери со јаки семејни врски. Тоа е она кое ме иритира во целово форсирање на Срѓан. Ни треба играч ама на големи партии, не маалски обожувач.. Овој не ќе да е таков.

Ја имам видено биографијата на Керим, и јасно ми е дека е дошминкана и јасно ми е дека не е ништо подобар од еден куп просечни и подпросечни политичарчиња и професорчиња кај нас... Мене ми е во иста категорија со Бобек и Фрчко... Непристрасно...

Јас всушност никаде не го имам ова негирано. Груевски е дезориентиран, недораснат, неспособен... Целата екипа му е таква. Се расфрла со пари за глупости. Дури и ако некоја идеја не е воопшто глупава, доволно е површен за да ја заебе. Започнува и не довршува ништо како што треба... Нема потреба да пишувам понатаму. И јас и тиг о делиме истото мислење на темата „гвујо“ и и јас и ти се согласуваме дека економски и политички тонеме заедно со енго...

Ти ги разбирам фрустрациите и јасно ми е зашто се нервираш. Знам како е да те заебава државата, знам како е да се тураш од данок давање за после тоа тие пари да се искористат за Николче да се слика и да покачува плати и пензии...

И тука завршува нашето согласување. Нема да придонесеш ништо за државава ако гласаш за најдоброто од лошите можности, нели?

Ќе се надеваме дека ќе мрдне нешто? Ќе ја ставиме судбината на Македонија во рацете на човек кој дури и ти кој безусловно го поддржуваш не можеш да негираш дека не е чист? И тоа го поткрепуваш со „аргументот“ дека на Балканов поинаков не може да направи ништо? Па не заебавај, Игор! После се буниме кога во иста кошница со Косово не сместуваат.
Не може да ти ја водат државата криминалци и лузери со јаки семејни врски. Тоа е она кое ме иритира во целово форсирање на Срѓан. Ни треба играч ама на големи партии, не маалски обожувач.. Овој не ќе да е таков.

Ја имам видено биографијата на Керим, и јасно ми е дека е дошминкана и јасно ми е дека не е ништо подобар од еден куп просечни и подпросечни политичарчиња и професорчиња кај нас... Мене ми е во иста категорија со Бобек и Фрчко... Непристрасно...
Анастазија...
најди бољи.

Керим ќе победи.
Он почнува `трка` стартно од 40% негови.
Башка медиумски е непобедлив,плус сите надворешни фактори на чело со `МАМА` Германија се од негова. :star:
11% се ништо за таква моќ на убедување.
Тешко дека мама Германија ќе го помага Керима,ако не биде предложен од ВМРО-ДПМНЕ.А ако го предложи Никола,тогаш нема да биде потребна никаква помош од никого.

Тешко дека мама Германија ќе го помага Керима,ако не биде предложен од ВМРО-ДПМНЕ.А ако го предложи Никола,тогаш нема да биде потребна никаква помош од никого.
Aха,да... така е.
Ало бе... :tapp: Керим им е клучен играч на БНД за цел балкан.

Анастазија...
најди бољи.

Анастазија, не се зезај, најди БОЉИ.......Бре!
Ова е чисто македонски јазик, од времето на Александар Македонски!
Са геџованским нагласком БРЕ!
:pos2:

Анастазија, не се зезај, најди БОЉИ.......Бре!
Ова е чисто македонски јазик, од времето на Александар Македонски!
Са геџованским нагласком БРЕ!
:pos2:
Ај бе да те видам збори како Александар Македонски... :vozbud:
Три реченици само состави.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom