Средношколски живот

• Креатор на темата Креатор на темата ~~РубинРед~~
  • Време на започнување Време на започнување
Само не ми е јасно , како ќе докаже дека сум се однесувал недолично ( дали сум/ја навредил или сум се глупирал на часот или што и да е ) , кога многу јасно е дека работата во класот е Али Баба и 40те разбојници .. барем во мојот клас нема да се најде ниеден паметен што ќе рече да Мартин ја навреди професорот/ката .

Сето тоа многу убаво фигурира на хартија , ама во пракса паѓа во вода - и мило ми е што е така :)

Имаме професорка што не тера ние кон неа да бидеме безобразни, да не кажам да се однесуваме доста недолично! Но ако нешто и возвратиме или сл. одма ние ќе испаднеме криви, но некако се воздржуваме ништо да не и возвраќаме, но некогаш ќе ни биде преку глава шо ќе биде големо! :)
А пак има час кај што сме бубачиња де, може слободно мува да пројде и да се слушне :) .
Сепак се е до ставот на професорите како се поставиле од самиот почеток.

Само не ми е јасно , како ќе докаже дека сум се однесувал недолично ( дали сум/ја навредил или сум се глупирал на часот или што и да е ) , кога многу јасно е дека работата во класот е Али Баба и 40те разбојници .. барем во мојот клас нема да се најде ниеден паметен што ќе рече да Мартин ја навреди професорот/ката .

Сето тоа многу убаво фигурира на хартија , ама во пракса паѓа во вода - и мило ми е што е така :)

хeхе :)
И мене ме чуди тоа како би можел да докаже професорот но во класот секогаш мора да постои тужи баба кои ке издадат секого во секое време.
Па затоа еве му еден начин да докаже што се случувало за време на часот.

Имаме професорка што не тера ние кон неа да бидеме безобразни, да не кажам да се однесуваме доста недолично! Но ако нешто и возвратиме или сл. одма ние ќе испаднеме криви, но некако се воздржуваме ништо да не и возвраќаме, но некогаш ќе ни биде преку глава шо ќе биде големо! :)
А пак има час кај што сме бубачиња де, може слободно мува да пројде и да се слушне :) .
Сепак се е до ставот на професорите како се поставиле од самиот почеток.

Моите професори беа урата копата...Секој правеше кој што сака.
На еден начин ние бевме најлошиот клас.
Немаше некој кој не се жалеше од нашите постапки.
Сепак да.Се зависи од професорот како ке се претстави пред нас учениците.
Ако дозволи да го зезаат уште на стартот на година е тогаш нe знам што би можело да се случува во останатиот дел од учебната година :pos:

Средново не го коментирам пошто сеуште не сум го завршил , иам уште година ипол негде , него основно имав професор по музичко , кој искрено сега кога ќе погледнам што се не сме правеле го жалам , значи тоа кај него не беше час тоа беше една состојба на лудило во коешто кој сакаше правеше што сака - се урлаше , се фрлаа ранци , кој кога сакаше излагаше од час , се довикувавме со соседната училна - со еден збор тотален хаос . Од друга страна пак имавме профефсор по ликовно кај кој што несмеевме глас да испуштиме , буквално секое движење се слушаше за време на тој час . Значи кој како ќе си ја нареди е работава .

Него во врска со постот на Рубин Ред , кај мене во клас нема личности од карактерот на ‘‘тужи баба’’ а и да има лошо ќе си поминат , и сепак зборот на 25 личности е појак од зборот на 1-2-3-4-5-6-7 , колку и да се .

Средново не го коментирам пошто сеуште не сум го завршил , иам уште година ипол негде , него основно имав професор по музичко , кој искрено сега кога ќе погледнам што се не сме правеле го жалам , значи тоа кај него не беше час тоа беше една состојба на лудило во коешто кој сакаше правеше што сака - се урлаше , се фрлаа ранци , кој кога сакаше излагаше од час , се довикувавме со соседната училна - со еден збор тотален хаос . Од друга страна пак имавме профефсор по ликовно кај кој што несмеевме глас да испуштиме , буквално секое движење се слушаше за време на тој час . Значи кој како ќе си ја нареди е работава .

Него во врска со постот на Рубин Ред , кај мене во клас нема личности од карактерот на ‘‘тужи баба’’ а и да има лошо ќе си поминат , и сепак зборот на 25 личности е појак од зборот на 1-2-3-4-5-6-7 , колку и да се .

За кој професор станува збор?
Пошто и јас имав сличен таков.
Со еден збор би можела да кажам дека човекот се однесува како тинејџер.
Мене искрено ми беше прекурчено од професори кои го имаа она класично предавање за да можеш комотно да заспиеш на час.
Кај тебе нема можеби но кај нас или пак кај некои кои ги познавам ги има и такви.
Професорот слободно може да те испровоцира да ги изгубиш нервите и после тешко тебе ил родителите твои.
Исто и јас се прашувам како би можел да докаже просфесорот за случај на малтретиррање.
Во ред е се но денешнава младина претерува.
И јас сум била таква,признавам но не до степен да се карам и да мавам по нив со пенкало,креда или со што ми дојде.

Прво нешто што ми текнува е секојдневниот меѓусебен ремет на школо, „забранетото“ пушење во училиштето, мојата бунтовност(не против училиштето, туку против класот), фудбалот на физичко, виткањето џоинт на часови од страна на мои соученици. Иначе, ко се запишав, другарите од основно ми се чудеа за изборот, сите ме молеа да одам во гимназија, ама не, си останав на моето. Во најбунтовното училиште успеав да научам повеќе одколку што научи најголемата бубалица во гимназијата (сигурно мислите дека сум фрик, ама тоа е, секој има право да ми дава комплиметн:vozbud:). Не се срамев да бидам против сите, си го терав моето и верувам тоа ме направи подобра личност. Секогаш че ја памтам класната, да си е*и бесната, 40+, црна ко саѓа, сингл, нимфоманка, најлоша во цело школо, па пак успеа цел клас да го истурка 4 години со исклучок на 2јца идиоти кои останаја. Неизбежно е да не го споменам и најдобриот професор кој имаше најкреативен начин на предавање, уствари тој е основач на веб сајтот е-училиште ако му е познат на некој. А има и некои личности кои сакам да ги заборавам (од тие џанаците). Горе-долу тоа е тоа.

Исто..само јас сум втора година..до сега вака е ко шо напомена дечкото..факат работа па и гласната тоа...абе дечки од кај си ти? истава класна да не не :D

Еве да се пофалам дека како средношколец денес за прв пат избегав и тоа на најклетата професорка од цело училиште. :)

Сеуште се сеќавам на една случка со поранешна соученичка која по некакви околности се погоди да носи наочари а јас и викам да ја затвори вратата ради промаја ,таа ме прашува која врата и јас културно и возвратив со зборовите "Добро ма ќора си ,една врата имат!"....и потоа следеше со кажување на професори,класен и така натаму заради тоа "ќора" било навредливо(да не беше ќора можеше тогаш слободно да ме обвини и за клевета али вака :D? ).

Еве да се пофалам дека како средношколец денес за прв пат избегав и тоа на најклетата професорка од цело училиште. :)

Очекувај дека нема да си поминеш лесно штом била клета.:pos:
Кај нас имаше некои професори кои за еден избеган час ставаа по 3 неоправдани па сега ти му ја мисли.
Сеуште се сеќавам на една случка со поранешна соученичка која по некакви околности се погоди да носи наочари а јас и викам да ја затвори вратата ради промаја ,таа ме прашува која врата и јас културно и возвратив со зборовите "Добро ма ќора си ,една врата имат!"....и потоа следеше со кажување на професори,класен и така натаму заради тоа "ќора" било навредливо(да не беше ќора можеше тогаш слободно да ме обвини и за клевета али вака :D? ).

Осет да се немало бре :pos:
Знам многу вакви случаеви во мојот клас и искрено се прашувам како некој може да го стори тоа.
Изгледа се оперисани од зборот срам.
Не ми се вeрува дека од еден збор некој може да се навреди.
Кај вас ќора-кај нас четириок :toe:

Ех средно школо :)
Сите биле во најлудиот клас, сите ги имале најгадните/тешките/лудите професори итн.
Како и сечие така и моето средношколско искуство беше уникатно и незаборавно. Многу моменти, случки, ситуации и спомени.
Тој период, па и до некаде 2 на факултет бев малку повлечен, пубертетот можеби подоцна ме фатил :icon_eek:

Почнавте да се жалите ако професорот накриво ве погледне ебате :tapp:

Фала ти животе шо ти послужив за иронијата денес.
Таман се натерав да научам по се и по ништо не ме испитаа.
Само се трупа, се трупа...

е ова ме потсети јас прв пат кога избегав како средношколец ( значи од основно не се рачуна ). втора година бев и некаде беше почетокот на октомври. имавме испрашување и сите тапи, ај бегаме. и тоа беше за прв пат кога се сложивме за нешто. инаку бевме 30 душии секој своја политика си тера, прва год. кога бевме беше пеколна година. сите бевме одлични, сите бубаа ко луди, одвај чекав да заврши годината за да се префрлам во друг клас. ама ете не се префрлив заради класната и тап веќе во втора година се се измени. почнавме да бегаме, повеќе се јавуваа како не спремни, на тестови како луди препишувавме, изостаноци вриеше.
после во 3та со уште побудали се паднав ( со кои и годинава учам). на последните часови остануваа само две другарки, бубалици невидени, а од другите ученици ни глас, ни трага.
сега во четврта год. слично како лани. само сега се уште по ненормални, нова забегана ама супер класна. денеска на последните 3 часа имавме испрашувања, а нас не нема никаде. абе тоа ти се средношколски денови. имало и тешкотии, проблеми, ама имало и интересни случувања, среќни моменти.......бла, бла.....

најубавите години минати досега ..
да можам пак би се вратил во прва, кога ќе помислам не ми се верува дека и тоа отиде и сеа на факс :\
кога ќе прошарам низ главава колку многу работи поминаа .. ко вчера да беше и чувствувам некоја носталгија за тоа време. Имав среќа да имам друштво на многу добри "деца" со кои ги поминав најубавите години досега во мојот живот. Многу излегувања, случки, пијанки, лудории, .. дури ми фалат часовите од средно, разминувањата по ходници, дремењето пред рјк на одмор. Бегањето од часови..
Сега на електро :\ партали , барем луѓето да беа пријатни за гледање, се надевам ќе има повеќе позитивни искуства освен учењето на други дијалекти :nesvest:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom