Средношколски живот

• Креатор на темата Креатор на темата ~~РубинРед~~
  • Време на започнување Време на започнување
Р

~~РубинРед~~

Гостин
Велат дека четирите години поминати во средно се најубави во животот. Тука пишувајте како вие ги доживеавте или како ги доживувате средношколските денови, што најмногу паметите, која година ви беше најубава...Може да пишувате и за животот надвор од училиштето во текот на тие 4 години.
Ако темава не е за овде(или ако има) може директно во канта или да ја преместите во соодветниот подфорум.

Ништо филмски... немаше вампири врколаци и згодни чирлидерки :(

Прво нешто што ми текнува е секојдневниот меѓусебен ремет на школо, „забранетото“ пушење во училиштето, мојата бунтовност(не против училиштето, туку против класот), фудбалот на физичко, виткањето џоинт на часови од страна на мои соученици. Иначе, ко се запишав, другарите од основно ми се чудеа за изборот, сите ме молеа да одам во гимназија, ама не, си останав на моето. Во најбунтовното училиште успеав да научам повеќе одколку што научи најголемата бубалица во гимназијата (сигурно мислите дека сум фрик, ама тоа е, секој има право да ми дава комплиметн:vozbud:). Не се срамев да бидам против сите, си го терав моето и верувам тоа ме направи подобра личност. Секогаш че ја памтам класната, да си е*и бесната, 40+, црна ко саѓа, сингл, нимфоманка, најлоша во цело школо, па пак успеа цел клас да го истурка 4 години со исклучок на 2јца идиоти кои останаја. Неизбежно е да не го споменам и најдобриот професор кој имаше најкреативен начин на предавање, уствари тој е основач на веб сајтот е-училиште ако му е познат на некој. А има и некои личности кои сакам да ги заборавам (од тие џанаците). Горе-долу тоа е тоа.

Fuck .. uste se osekam ko srednoskolec ..

Imase od se po nesto .. od padovi so vrvovi ..

Го згрешивме со Зигио училиштето наместо во него влеговме во основнотото и гледаме мали деца. Па слеговме подолу и го најдовме, отприлика знаевме каде се наоѓа :pos::pos::pos::pos::pos:.... Никогаш нема да го заборавам тоа училиштето не знаевме каде е, а па не што запишуваме. Едноставно запишуваа луѓето таму запишавме и ние.
Секоја ден од едниот крај до другиот крај на градот одев на училиште, најчесто пешки, понекогаш со точак, а најретко со автобус од некои од фирмите кои работеа тогаш, а денес не.
Ми недостига тоа одењето пешки од дома до таму :icon_lol:, да тоа е вистината, ми недостигаат некои луѓе, дел од нив исселени дел не се повеќе меѓу нас, е што да правам кога сум сентименталец :icon_lol:.
Имаше се и сешто ама некако сега не ми се пишува за тоа.......

Најмногу ми недостасува беганјето од часови:vozbud: и дешавките што се случувале за тоа време ги има многу ме мрзи да пошувам :D а и доста забавно сега ми изгледа барањети оправдувања зошто не сум бил на школо, препишувањето на тестови, правење се и сешто само да го избегнап испрашувањето и многу многу други работи иако тогаш ми предузвикуваа многу главоболки. инаку во 1год. просек 5.00; 2год 4.7; 3год. 3.8; 4год.3.5; :tapp: проценете сами која година ми била најзабавна

Прва година тапа џонсон , ништо интересно , нон-стоп само во автобус . Се надевам втора ќе биде поинтересна.

Тазе сум завршена и сеуште се радувам што веќе нема да го гледам школото ама со тек на време можеби ќе ми биде жал. Во секој случај средношколските денови ми беа едно 100 пати подобри од деновите во основно. Воопшто не се каам за изборот на средно и ако треба пак да се запишам пак би го направила истиот избор. Немаше дигнати, немаше шмизли, немаше натпревар кој е поубаво облечен, сите бевме еднакви и никој не се издвојуваше, за разлика од основното во кое што завршив.

Мојава генерација не е нешо посебна(не училишна туку воглавно),највисок степен ретардираности за време на матурантство досега али секоја година дегенерацијата е посилна така да очекувајте да се смеете и догодина.
Најмногу ќе се паметам себеси оти бев најпаметен а најубава година ми беше четврта оти најубаво си поминав.
А да и населбата владее.

и онака само јас им правев глупости в клас :toe: се надевам сега в година ќе биде појако

^^^
Eхееее и те како ке ти недостига:)Но за разлика од кај вас кај нас имаше на секој агол шмизли и секој ден пагаше котек.
Во мојот клас владееше катастрофа.Кога влезеше некој имаше што да видеш:Летаа тетратки,испошарани зидови ко на пример:Kомшиите на Мара и ја честитаат новокупената инвалидска количка со песната:Стани моме да заиграш, па до искршени врати прозорци и столчиња.
Еден со друг не се согласувавме.Ретко се случуваше тоа само кога моравме да бегаме повекето сме согласни а имаше по некој што остануваа и не бегаа и затоа пагаа лоши зборови:Зајачки заби коса ко метла и што ли уште не.
А што е најважно учениците не гледаа однос професор-ученик.Се однесуваа со нив како со пријател на улица.
Е сега никогаш нема да заборавам еден професор кој ни влезе во срцата и не освои уште од првиот час.
И кога сум веке кај темпераментните деца,секаде мора да имаше исклучок така и кај нас:Заради едно девојче постоеше опасност да не се оди на екскурзија,причината не е битна,битно е тоа што ги премина сите граници.
И во врска со моите изостанци:Во 3 година имав дури 23 што на тоа се чудеа сите:kesa:Aма бар ја кажував вистината кога бегав.Нема што да се крие :)

Абе шо да ти причам , како во затвор у пм . Тоа ти е , никој не ми е крив шо завршив у Коце со уште 2-3 илјади машки и 3 девојчиња ..т.е. 2 , едната ја акна кола :toe: .. А матурата беше комедии - дали да славишкако да си на геј парада или да дремеш во лоби со цигарчињата .

Ех...реков со воздишка...
Тоа беа времиња...
Се извинувам, но морам да се напијам еден Ланзул... имам чир...го добив уште во средно, од нередовна исхрана, пиење, пушење, неспиење и др...
Ех, море што убаво беше...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom