Средношколски живот

• Креатор на темата Креатор на темата ~~РубинРед~~
  • Време на започнување Време на започнување
прва година ке ја паметам по професорката по англиски која имаше уши поголеми и од дамбо . и еднашка коа предаваше нешо таму спомна elephant ears и се згазив од смеенје заедно со цел клас и професорката се засрами и си сетна на компјутер и цел час ојде јабана.
Се надевам фтора година ке биде позабавна и посмешна од прва :)

Пааа...многу глупости се прават за средношколските денови и секој ден на училиште е исполнет со нови случки и глупости барем јас така ги поминав претходните 2 средношколски години иако имаше ептен несогласувања и омраза во класот ама што да се прави тоа е тоа:toe:.....Ама најзапамтена ќе ми биде 2ра година во која ја запознав вистинската личност која ја сакам највеќе:smir::wub:

Еееее Filip_5 и јас тогаш ја запознав мојата најголема љубов (веке поранешна)
Би ги издвоила и бисерите кои се кажуваа за време на часовите и на одморите.Ко на пример:
-Еден за сите сите кај директорот(тоа го кажа една школска кога се спремавме да бегаме и праша што или кој да биде иницијатор)
-Кристино молчи крушко една да не ти речам тикво:pos:(Бисер од класниот раководител кога моја соученичка погреши на прашање)
Има и многу други ама ме мрзи да ги пишувам.Некој нареден пат:)

И втора година заврши,ништо посебно освен многуте проблеми. Прва година првиот месец ми беше многу тешко.Многу ми е тешко да направам нови познанства,другари така да првиот ден не зборував со никој,вториот обичните здраво како си и следните денови некако се подотворвав и правев муабет. На школски план помина супер,на другарски катастрофа и сеуште ме боли заради тоа.Сите погрешно ме сватија и со некои е сеуште така. Покрај се го запознав најдобриот другар , една позитивна работа наспроти сите други.
Втора година си мислев нешто ќе биде подобро и беше но останав со уште нерасчистени работи со некои од моите соученице(да се надеваме во 3 ќе биде се во ред). За разлика од прва се правеше повеќе беља,смеа и се беше супер,но класот се подели нешто што најмногу мразам,а јас не отидов на никоја страна останав со сите другар и се надевам дека не беше грешка. И после се, не ми е јасно како можев да се заљубам во девојка од мојот клас покрај толку многу чупиња во училиштето. Сега е летен распуст и ме радува тоа што сум во контакт со сите од класот и имам предчуство дека во 3 се ќе биде во ред и ќе си поминиме најубо(ќе си бидиме истите луѓе зошто сите одбравме иста насока) па се читаме следната година.

До сеа 3 одлични години.
Запознав супер луѓе,имав среќа да се паднам во такви класови ( и во прва и сега во трета ) Секакви зафрканции имаше посебно со професорите,со некои од нив и ко со другари збориме,многу бегање од часови,во трета може и претеравме 3000 + изостанци
цел клас :pos: Класната ни се погоди исто.
Верувам дека и во 4та така ќе продужиме xD :)

Па сега за сега заврши првото полувреме...сега второто од 2 години морат да го изиграм:):)...Кога се запишвев сите мои другари заминаа Гимназија........а јас економски.И ми беше малку тешко,меѓутоа мојата дружељубивост и љубезност помогнаа за мн брзо време да стекнам Гооооооооооооооолем рој другари и пријатели.Бев избран за претседател уште на 2 риот класен час(јбг таква ми е ѕвездата:)),па ѓомити сите привилегии ѓи имав.Првите 4 месеци се праев светец,сите професори ме земаа за пример,па после книга не фаќаф,,,,,5-чето си беше напишано."Љубови "имаше,ама не од моето школо.Во 2-ра ми се смена класната....А јас си бев истиот....Двете годни ѓи завршив со просек 5.00,па на лето мојте не смееа да ми зуцнат збор ххх....Не дека ми се смена животот нешто за разлика од основно....Останав истаат будала,која треси зелени,а накривува други...Очекувам наредниве 2 години да бидет тро поинтересни:P

Ај да ја освежам малку темава :)
Дали некои од вас го има променето мислењето во врска со Средношколскиот живот посебно оние кои почнаа студентски живот годинава.

И како надополнување на темава сакам да слушнам и ваши мислења во врска со ново донесениот закон за односот Професор/Ученик.
Дали ја прифакате одлуката родителите да плакаат казни доколку нивното дете се однесува недолично кон професорот.

Ај да ја освежам малку темава :)
Дали некои од вас го има променето мислењето во врска со Средношколскиот живот посебно оние кои почнаа студентски живот годинава.

И како надополнување на темава сакам да слушнам и ваши мислења во врска со ново донесениот закон за односот Професор/Ученик.
Дали ја прифакате одлуката родителите да плакаат казни доколку нивното дете се однесува недолично кон професорот.
Никако, тоа се невидено катастрофални одлуки на нашето уназадено министерство за образование.

Никако, тоа се невидено катастрофални одлуки на нашето уназадено министерство за образование.

Jaс пак сум за.
Зошто?
Зошто учениците се однесуваат лошо кон професорите и им дофрлуваат грди зборови.
Да не почнам да зборувам нема да има крај.
Сепак би можело да се испроба ова ко нешто ново да се види дали ке биде успешно.

Ако професорот ме навреди мене кој ќе ми плаќа?

Се мора да има свои граници нели.
Но...учениците во некои случаеви претеруваат повеке од дозволеното.
Јес да се забавуваме по малку на часовите но до одредена мера.
Кажи ти што ти личе на тебе да дофрла некој на професор:Коњу,на ништо не личеш,наркоманка,к*рва...

Jaс пак сум за.
Зошто?
Зошто учениците се однесуваат лошо кон професорите и им дофрлуваат грди зборови.
Да не почнам да зборувам нема да има крај.
Сепак би можело да се испроба ова ко нешто ново да се види дали ке биде успешно.
Колку се криви учениците, толку се професорите. Кај мене во средно имаше и фрлање со пенкала, креди итн. Но затоа кај други професори бевме бубалчиња. Се е до ставот на професорот, како ќе се представи и како ќе се однесува со учениците. Од прво видување се знае кај кој професор е лабаво, а кај кој треба да се биде дисциплиниран.

Не ми одговори на прашањето.
Пак вртиш као ти одговара, значи ако јас го навредам професорот треба моите родители да платат „оштета“, а доколку тој мене ме навреди никому ништо?

Не ми одговори на прашањето.
Пак вртиш као ти одговара, значи ако јас го навредам професорот треба моите родители да платат „оштета“, а доколку тој мене ме навреди никому ништо?

Во ред е и тоа што го зборуваш.
Додека бев во средно имаше и такви случаеви да,не велам не и тогаш професорите беа истерани ради недолично однесување.
Не мора да плати штета но може да биде истеран.
Постојат такви случаеви во кои и професорите претеруваат,но сепак не се превземало слично.
Можеби во иднина ке донесат таков закон.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom