Средношколски протести

Ок, тука има могу работи со кои не се сложувам т.е. не се баш така претставени и не се реализираат баш така во реалноста. По автоматизам тоа е кршење на уставот.
Но мене ме интересира оној дел каде се зборува за човековите права и слободи, во врска со протестот и јавното здружување. :)

Падна во вода тврдењето дека средношколскиот и студентскиот пленум не се дело на опозицијата со денешнто појавување плус пази која коинциденција средношколците ги рушат шаторите пред МОН за да може опозиција да кампува пред влада. Се додека парти си играт со нас ко пиуни нема ништо од квалитетно образование макар што целта на протестите воопшто не е квалитетот на образованито туку туѓи интереси.

Падна во вода тврдењето дека средношколскиот и студентскиот пленум не се дело на опозицијата со денешнто појавување плус пази која коинциденција средношколците ги рушат шаторите пред МОН за да може опозиција да кампува пред влада. Се додека парти си играт со нас ко пиуни нема ништо од квалитетно образование макар што целта на протестите воопшто не е квалитетот на образованито туку туѓи интереси.
Опозицијата прва не поддржа нас средношколците. Шо не спречвит да ги поддржиме сега и ние нив? Шаторите ако пратиш воопшто се одлучи бојкотот до 1ви септември да се ставит во мирување.

1. Како тоа средношколски пленум се приклучил на протестите а јас не сум видел? Дај жити се прати ми официјално соопштение.

2. Зошто средношколците требаше да го тргнат кампот за опозицијата да може да кампува? Како кампот на средношколците влијае на кампот на опозицијата?

:facepalm:

Бојкотот заврши во петокот, денес само се чистеше паркот. Јас тоа го напишав уште во петокот, прочитај.
И знаеш ли што е “невладина организација“? Знаеш ли што е другарство? Знаеш ли дека 2-ца студенти се во притвор? Или за вас сите се соросоиди, предавници и сдсмовци? Жална е твојата логика и жално е што си дозволил да влезеш во машината за перење мозоци. :(

Последно уредено:
Опозицијата прва не поддржа нас средношколците. Шо не спречвит да ги поддржиме сега и ние нив? Шаторите ако пратиш воопшто се одлучи бојкотот до 1ви септември да се ставит во мирување.
Од каде тоа дека опозицијата прва не поддржала?
Од каде тоа дека ние (ваљда на пленумот мислиш) сме поддржале некого?
Сега за сега пленумот нема да има официјален став за ниедна тема надвор од образованието.

До темата. Дали дефинитивно бојкотот ќе започне на 1-ви септември?
За идните активности на пленумот ќе се одлучува пред почетокот на училишната година.

Последно уредено:
И јас бев нов и не знаев одредени работи. За да сакаш некого да означиш не треба да го постираш нековиот линк туку “@“ и во продолжение неговото име. Како на пример. @Ѓорѓи Н. :)
И можеш директен цитат затоа што вака јас не знам на што мислиш, на кого му реплицираш или уште помалце за што реплицираш. Очигледно дека ова е одговор на некое прашање. ;)

Од каде тоа дека опозицијата прва не поддржала?
Од каде тоа дека ние (ваљда на пленумот мислиш) сме поддржале некого?
Сега за сега пленумот нема да има официјален став за ниедна тема надвор од образованието.

Така го кажав то. Ко го оформивме пленумов прво од штабон на с**м стигна демек браво за идеава имате наша поддшка дрн дрн јариња ( за нас во охрид кажвам) . Ради то не обележајја сино и еве сеа вакви ко дотичниве погоре не пљукет. И да ти кажам право преку такво ми се дојдени. Немам трпение ни причина да им објаснувам дека не сме од никој водени туку сами се организираме и дека не работаме за никој. Џабе ти е и тебе да им појаснуваш кога пак ко шо им одговарат сфаќет.

Не верувам зашо имат одреден број на часови кои шо морат да се обработат. После то мислам дека ако се сложни ќе продолжат

Јас колку што пратам, средношколскиов пленум сеуште се држи непартиски, барем нема ништо официјално. Студентскиот пленум е тој што скрена и од кој треба полека да се оттргнат сите кои ги поддржуваат, а притоа не се сметаат за поддржувачи на одредена партија, бидејќи тие станаа чиста алатка на главната опозициска партија. Такада средношколците во моментов се добри од тој поглед, нема што да ги чепкаат за тоа.

:facepalm:

Бојкотот заврши во петокот, денес само се чистеше паркот. Јас тоа го напишав уште во петокот, прочитај.
И знаеш ли што е “невладина организација“? Знаеш ли што е другарство? Знаеш ли дека 2-ца студенти се во притвор? Или за вас сите се соросоиди, предавници и сдсмовци? Жална е твојата логика и жално е што си дозволил да влезеш во машината за перење мозоци. :(
Невладина организација нема во наша држава ниту една и неможеш да ме убедиш во тоа за нешто да биде невладино и граѓанско треба политичарите да стојат подалеку од него . Само двајца се во притвор сигурно ништо не направиле и онака се затворени:facepalm: абе гледај у Холандија како се разбиват студентски протести и пак кажи ми дека неправедно се затворени тие двајца студенти. Перење на мозок допрва почнува благодарение на кембриџ и разгалените мамини и татини дечиња кои никој ништо не им може. Заврши да ама главно и единствено барање беше да нема екстерно и пак ќе имате што добивте продолжување на школска година или ќе се работат саботи за изготвување на наставен план. Значи јас велам дека ниту протестите ниту барањата се суштински значи во 2008 коа баравме повлекување на државна матура јасно и гласно говорев дека неможе да изедначиш гимназија и стручни школи со ист тест , а немат иста наставна програма и не сме да ја нема туку да имаме еднаков третман или различни тестови. Добивме скратување на работи кои не сме ги учеле и остана само мал дел да протестира кои беше потикнат од опозицијата. Значи барање е да нема екстерно ок ај да нема кои се аргументи зошто да нема и слично а не абе да нема и готово. Тоа е исто ко што зборев за студентите не барат подобри услови за студирање и живње во студентски домови немој со државен испит факултетот немало да биде автономен ко тоа нешто ќе му смени на студентот.

Каков средношколски пленум, тоа личи на СДСМовски пленум ?!
Да не се правиме наивни, сите знаеме дека се работи за чиста ПОЛИТИКА.
Затоа и беше делумно активен во 8 училишта, а целосно во 4.
МОН треба да ги остави на годишен испит сите оние што штрајкуваа, а не да ја продолжува учебната година за еден месец и да определи казни согласно постоечките закони за опозиционите професори подбуцнувачи и иницијатори ако внеле политика во училиштата.

на времето, млади симпатизери на дпмне кампуваа во парк жен борец. Добро би било да се потсетиме каков беше епилогот на тие протести... а знам дека едни кампери беа тргнати од Парк жена Борец во една ноќ, со акција на 200 специјали...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom