Срцето или разумот?

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
vikicka напиша:
n e etocno deka sekogas srceto bir a...mislam deka vo denesto vreme poveke razumot bira.....a deka razumot odlucuva...neznam bas i za toa ....ima slucaevi koa toa go pravi srceto...se e relativno:pehar:

neznam zosto velis deka ne e tocno koga i samata kazuvas deka sve e relativno. sepak toa e samo moe mislenje, mozebi go prifakas mozebi ne.

Samo razumot inace tesko ke ste iskoristeni ako odite po srceto, a mozebi i ne ama toa e 0.01%

Ni toa ni toa intuicijata,so mi kaze taa toa nekogas se odlucuva za srceto nekogas za razumot.

срцето или разумот? Не можам да се одлучам,затоашто иако се различни поими имаат некои допирни точки, односно се надополнуваат оти коа ке го загубиш разумот срцето надвладува,а кога ке го загубиш срцето е тогаш нема назад...отиде одрака но ти треба многу време за да го вратиш паметот...јас секогаш ги слушам тато и мама :pos:
СРЦЕТО СЕ РАЗБИРА!:wub:

aj vaka be:se zaljubis najmnogu vo nekoj/a,ti znaci najmnogu na svetot,nemozes da zivees bez nego/nea...se vi odi najdobro,koga eden den doznavas deka vsusnost ima druga nacionalnost/religija ili sl. Toa ama bas ic ne se vklopuva vo svetot vvo koj zivees,sleduvaat predrasudi muabeti,moralni i eticki zabrani...blablabla...i na krajot moras da mu/i kazes cao!BRAVO!!Postapuvas RAZUMNO,a SRCETO,moze da ide u p*m*!!kaj e logikata!!

Ne znam, vo poveketo slucaevi se obiduvam da gi koordiniram dvata faktori, iako mislam deka redosledot e najcesto srceto pa razumot.

sto e podobro da se slusa srceto ili razumot

mnogu pati vo zivotot go slusav raazumot no sega mozam da uvidam deka sum pravel greski nekaogas trebalo i srceto da go poslusam i da ja primenam narodnata um ne mi dava no srce ne me slusa :duel:

Епа јас секогаш сум терала по разумот и никад не сум го слушала срцето...Ама што сфатив деновиве...Дека секогаш треба да си го слушаш срцето,она знае најдобро...И да се завркниш некогаш,ако, секое лошо за добро е...Еден единствен пат го послушав срцето и сега не се каам,супер ми е,а ако го слушав разумот ништо од моите желби немаше да ми се остварат...Така да... Моја порака е песната на Билбилов и Елена...
Доста е се се повторува,
слушај што срце ти зборува,
љубовта е спааас за нааас...

Sekogas treba da se slusa srceto,nikogas ne gresi a razumot skoro sekgoas gresi:)

MoNa` обратно е, срцето може да погреши.

MoNa` напиша:
Sekogas treba da se slusa srceto,nikogas ne gresi a razumot skoro sekgoas gresi:)
Некако ми нема логика ова... Објаснувањето мое, неколку страни наназад. Разумот е битен, срцето е само мускул кој си пумпа крв.

И она што вие мислите дека е „срцето“, сепак е разумот.

Љубам,сакам со моето срценце

Функциите што се одвиваат и кои ги обележуваме како разум и срце(фигуративно) всушност се наоѓаат во мозокот.
Може да се направи и една интересна споредба:
разум-рационално размислување,
„срце”-нерационално размислување.

А љубовта мислам дека е најрацоинално нерационалната работа што може да ви се случи.

Sekogas me vodelo srceto pa zatoa sum napravila i nekoi glupi raboti za koi se kaam ali koa e za ljubov go ostavam srceto...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom